İstanbul

CEO Pınar: 'Herkes İçin Daha İyi Bir Gelecek' vizyonu

Türkiye’nin önde gelen elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketlerinden Enerjisa Enerji, 2024 yılının ilk çeyreğinde önemli ölçüde bir operasyonel ve finansal büyüme kaydetti.

CEO Pınar: 'Herkes İçin Daha İyi Bir Gelecek' vizyonu

İSTANBUL (İHA) - Türkiye’nin önde gelen elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketlerinden Enerjisa Enerji, 2024 yılının ilk çeyreğinde önemli ölçüde bir operasyonel ve finansal büyüme kaydetti.

Enerjisa Enerji'nin enflasyon muhasebesi uygulanmış operasyonel kazançları, 2023'ün ilk çeyreğinde 6,5 milyar TL'den 2024'ün aynı döneminde 9,4 milyar TL'ye yükselerek istikrarlı bir büyüme eğilimi sergiledi. Şirket, Türkiye'nin enerji dönüşümünde üstlendiği rolünü vurgulayarak enerji altyapısına 1,3 milyar TL yatırım yaptı.

CEO Murat Pınar, şirketin altyapı yatırımlarına ve üstün müşteri hizmetlerine olan bağlılığını vurguladı. Pınar, "Şebeke yatırımlarına ve rekabetçi perakende hizmetlerine odaklanmamız, Türkiye enerji sektöründe liderliğimizi sürdürmemizi sağlıyor. Yenilenebilir enerji ve verimlilik uygulamalarını hızlandırarak enerji ithalat bağımlılığını azaltmayı hedefliyoruz. Güneş enerjisi kapasitemiz neredeyse 55 MWp'ye ulaştı ve e-mobilite iştirakimiz Eşarj'ın soket sayısını yaklaşık 2 bin adede genişleterek geçen yılın rakamlarını ikiye katladık" dedi.

Pınar ayrıca, Enerjisa Enerji'nin 'Herkes İçin Daha İyi Bir Gelecek' vizyonu ile insanların kalbini kazanan bir şirket olma taahhüdünü ve sürekli destekleri için yatırımcılara olan minnettarlığını dile getirdi.

CFO Dr. Philipp Ulbrich, zorlu makroekonomik koşullara rağmen şirketin dayanıklılığını ve daha güvenli, temiz ve daha iyi bir enerji geleceği sağlama isteğini vurguladı. Ulbrich, "Yılın ilk çeyreğinde, tüm segmentlerde güçlü finansal ve operasyonel performansımızı sürdürdük. Bu büyüme, depremin gelirlerimiz üzerinde oluşturduğu negatif etkilerdeki toparlanmayı yansıtıyor” dedi.

Ulbrich, şirketin güçlü yatırımlar ve hissedar getirilerine olan bağlılığını yineledi. Ulbrich, sözlerini şöyle tamamladı: "Mayıs 2024'te, 2023 hesap dönemi için hisse başına brüt 2,79 TL temettü ödedik. Temettü stratejimiz ile hissedarlarımız için cazip getiriler sağlamaya odaklanmaya devam edeceğiz. Bu nedenle, 2024 için güncellenmiş bir temettü taahhüdü hedefleyerek, enflasyon muhasebesi uygulanmış 2024 yılı baz alınan net karımızın en az yüzde 80'ini ödeme oranıyla, güçlü finansal hedeflerimize ulaşma isteğimiz devam ediyor. Şirket, sürdürülebilir enerjiye ve güçlü operasyonel performansa odaklanmamız sayesinde öne çıkan bir yatırım fırsatı olmaya devam ediyor."

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vizyon proje Sahabiye’de çalışmalar devam ediyor
Bölgesel

Vizyon proje Sahabiye’de çalışmalar devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, vizyon projelerinden olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmaların sürdüğünü, burada Emlak Konut ile iş birliği halinde yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Televizyon Çaldı, Onunla Birlikte Yakalandı!
3. Sayfa

Televizyon Çaldı, Onunla Birlikte Yakalandı!

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde çaldığı televizyonu çarşafa sarıp götüren şahıs mahalle bekçilerine yakalandı.

Kayseri'de Yeni Sağlık Projeleri: Başkan Büyükkılıç'ın Vizyonu - Haberler
Bölgesel

Kayseri'de Yeni Sağlık Projeleri: Başkan Büyükkılıç'ın Vizyonu - Haberler

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; yeni hizmet döneminde yeni sağlık projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

 Başkan Uzunluoğlu, bin 650 araçla ilçe turu yaptı - Haberler
Yaşam

Başkan Uzunluoğlu, bin 650 araçla ilçe turu yaptı - Haberler

Beş yıllık Pınarbaşı Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği vizyon projeler ile halkın gönlünde taht kuran Cumhur İttifakı Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Menduh Uzunluoğlu, bin 650 araç ve yüzlerce traktörle ilçe turu yaparak halkı selamladı

Bucak Yüzyılı Başlıyor! İşte Başkan Emrullah Ünal'ın Vizyon Projeleri
Bölgesel

Bucak Yüzyılı Başlıyor! İşte Başkan Emrullah Ünal'ın Vizyon Projeleri

Emrullah Ünal, projelerini paylaştı. Bucak Belediye Başkanı ve Ak Parti Bucak Belediye Başkan adayı Emrullah Ünal, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı, farkımız yaptığımız icraatlar ve vizyonumuz" diyerek yeni dönemde de Bucak Modeli Belediyecilik anlayışını sürdürmeye ve Bucak'ı eser yatırımlarla kalkındırmaya söz verdi.

Bucak Belediye Başkanı Ünal; Çok çalıştık, yine çalışacağız
Bölgesel

Bucak Belediye Başkanı Ünal; Çok çalıştık, yine çalışacağız

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla geçmiş dönemde yaptıkları ve yeni dönemde yapacaklarını duyurdu.