Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri'de

Kocasinan Belediyesi tarafından Oruçreis Mahallesi’ne yapılan Döndü-Şükrü Karaca Aile Sağlık Merkezi ve İsmail Hakkı Durusu Park’ın açılışı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki  Kayseri'de

Kocasinan Belediyesi tarafından Oruçreis Mahallesi’ne yapılan Döndü-Şükrü Karaca Aile Sağlık Merkezi ve İsmail Hakkı Durusu Park’ın açılışı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Kocasinan ve Kayseri için çalışmaya ve üretmeye hız kesmeden devam ettiklerini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Yeni Kayseri’ye ve Yeni Kocasinan’a yakışır bir mahalle inşa ediyoruz” dedi.
Oruçreis Mahallesi’ndeki açılış törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Dr. Murat Cahid Cıngı ve Şaban Çopuroğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Kayseri İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Selçuk Melekoğlu, Hayırsever Şükrü Karaca ve ailesi, sivil toplum kuruluşları, il müdürleri, oda başkanları, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Mahallelerin ihtiyaç duyduğu hizmetleri birer birer yerine getirdiklerine değinen Başkan Çolakbayrakdar, “Öncelikle Şükrü Amcama teşekkür ediyoruz. Döndü Teyzeme de Allah rahmet eylesin. Döndü-Şükrü Karaca Aile Sağlık Merkezi ve İsmail Hakkı Durusu Park’ın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu parka, Bandırma Vapuru Kaptanı olan ve hemşehrimiz ‘İsmail Hakkı Durusu’ isminin verilmesi son derece anlamlı ve önemlidir. Bu parkta, İsmail Hakkı Durusu’nun ismi yaşayacak. Karpuzatan olarak bilinen ve TOKİ’nin yaptığı sosyal konutların olduğu bir mahalledir. Gerek mimarisi gerekse yapılaşmasıyla bu bölge daha da güzelleşiyor. Buranın güzelleştirmesine sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni Kayseri’ye ve Yeni Kocasinan’a yakışır bir mahalle oluşuyor. Etaplarında yapılmasıyla imarlaşmış bir mahalle olacak. Gerek kırsal gerek merkez mahallelerimizde hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Merkez mahallelerimiz, üç konu başlığıyla değerlendiriyorum. Yeni imarlaşan, yenilenen ve kentsel dönüşümle yenilenen mahallelerimiz var. Yeni yapılanma olduğundan hizmetlerimizi teker teker yerine getiriyoruz. Bu parkımız, 13 bin 400 metrekare alana sahip. Ayrıca mahalleye 18 kilometre yol yaptık. Sanayi ve ticaret yapılaşmayla da zenginleşen ve güzelleşen bir bölge haline geliyor. Özellikle Kocasinan Belediyesi olarak yapmış olduğumuz bütün projeler ve çalışmalarda geleceğimizin teminatı evlatlarımıza daha güzel bir Kocasinan bırakmak içindir” ifadelerine yer verdi.
Hayırsever Şükrü Karaca ise bu anlamlı günde yanında olan herkese teşekkürlerini iletti.
AK Parti Kayseri Milletvekilli Dr. Murat Cahid Cıngı da Aile sağlık merkezinin önemine değinerek, yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise, “Öncelikle belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Karpuzatan olarak bildiğimiz bu bölge ile iftihar ediyorum. Hem TOKİ konutlarının yükseldiği hem de güzelleşen mahallemiz, bambaşka hale gelmiş. Hayırseverimizi tebrik ediyorum. Kesesine bereket diliyorum. Bereketli bir şehir ve arkadaşlarımız gayretli. Hayırseverlerimiz adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Allah razı olsun. 1994 yılından başladığımız yaklaşık 30 yıl geçen zaman diliminde bugün çok modern hepimizin içinde yaşamaktan keyif aldığı bir şehir haline geldik. Hele hele her alanda Türk insanı olarak iftihar edeceğimiz çok hizmetler yapıldı. 23 adet Şehir Hastanesi sağlık alanında vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Pandemi döneminde Şehir Hastanesinde yattım ve hizmetlerin çok güzel olduğuna şahit oldum. Bu şehrin kadim bir tarihi var. Bu şehre hizmet eden taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Çok şükür eserler bıraktık ve bugünlere geldik. Aynı hizmet kervanını devam ediyor. Belediyelerimizde aynı hizmet devam ediyor. Her zaman uyum içinde çalışıp, bu şehre hizmet ettik. Bugün parmakla gösterilen şehirlerin başında geliyor. Şehircilikten spora, kültürden sanata her bir alanda Kayseri ileriye doğru gidiyor. Bununla gurur duyuyoruz. Bu vesile ile başkanımıza ve hayırseverimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki ve protokolün kürsüde dualar etmesiyle aile sağlık merkezi ve parkın resmi açılışı gerçekleştirildi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Saatte ortalama bin 700 aracın geçtiği Burdur’da bayram denetimleri sıklaştırıldı ,Vali Baydar Bilgehan sahada
Yerel Yönetim

Saatte ortalama bin 700 aracın geçtiği Burdur’da bayram denetimleri sıklaştırıldı ,Vali Baydar Bilgehan sahada

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Antalya ve Fethiye gibi tatil bölgelerinin geçiş güzergahında bulunan Burdur’da trafik yoğunluğu arttı. Saatte ortalama bin 700 aracın geçtiği kentte, güvenlik güçleri bayram süresince denetimlerini sıklaştırdı. Polis Kışla Uygulama Noktasını ziyaret eden Vali Tülay Baydar Bilgihan,

Afyonkarahisar - Antalya kara yolunda bayram yoğunluğu
Bölgesel

Afyonkarahisar - Antalya kara yolunda bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı tatilinin ilk gününde Afyonkarahisar-Antalya kara yolu ile dinlenme tesislerinde yoğunluk oluştu.

Burdur acı olay  Altınyayla'da  yem karma makinesine düşen Ercan Canyılmaz öldü
Bölgesel

Burdur acı olay Altınyayla'da yem karma makinesine düşen Ercan Canyılmaz öldü

Burdur’un Altınyayla ilçesinde hayvanlarına vermek üzere yem hazırlarken ayağı kayıp yem karma makinesine düşen aErcan Canyılmaz hayatını kaybetti.

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı  Fethi Yaşar acı günü oğlu  Bülent Yaşar hayatını kaybetti
Bölgesel

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar acı günü oğlu Bülent Yaşar hayatını kaybetti

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın oğlu Bülent Yaşar hayatını kaybetti. Yaşar'ın vefat haberi başta Afyon Sandıklı ve Ankara olmak üzere camiada büyük üzüntü yarattı

Ankara Kent Konseyi (AKK) 2025’in son iftarında, bürokratlar ve 2 bini aşkın STK temsilcisini aynı sofrada bir araya getirdi.
Yaşam

Ankara Kent Konseyi (AKK) 2025’in son iftarında, bürokratlar ve 2 bini aşkın STK temsilcisini aynı sofrada bir araya getirdi.

Ankara Kent Konseyi (AKK) 2025’in son iftarında, bürokratlar ve 2 bini aşkın STK temsilcisini aynı sofrada bir araya getirdi. İftara katılanlar arasında yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı konuşmada, "Bizi ayıran, suni ayrımların hepsini reddediyoruz" dedi.

Ankara Keçiören Belediyesi iftar çadırları ve salonlarda  günlük 8 bin kişiye  iftar yemeği verdi
Yerel Yönetim

Ankara Keçiören Belediyesi iftar çadırları ve salonlarda günlük 8 bin kişiye iftar yemeği verdi

Keçiören Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçenin 11 farklı noktasına kurduğu iftar çadırları ve salonlarla yaklaşık 200 bin vatandaşı iftar sofralarında ağırladı.