Antalya

CHP'de yeni adaylık sinyali! Ümit Uysal açıklamasıyla gündeme oturdu

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP'nin cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına katıldı. 32 yıllık siyasi tecrübesini görev almak için kullanacağını belirten Uysal, partisine önemli mesajlar verdi.

CHP'de yeni adaylık sinyali! Ümit Uysal açıklamasıyla gündeme oturdu

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP'nin cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına katıldı. 32 yıllık siyasi tecrübesini görev almak için kullanacağını belirten Uysal, partisine önemli mesajlar verdi.

CHP'de Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın adlarının öne çıktığı cumhurbaşkanı adaylığı tartışması gündemdeki yerini koruyor. CHP'deki aday tartışmasına Antalya'nın CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı. Uysal, "Olası cumhurbaşkanı adayımızın tartışılmasına ve yıpratılmasına meydan verilmemelidir" dedi.

'SEÇİM KAYBETMEYE PARTİLİLERİN TAHAMMÜLÜ YOK'

Ümit Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yaşanan her soruna köklü ve sürdürülebilir çözüm önerilerini hayata geçirme yükümlülüğü de CHP’nindir" diyerek partisini işaret etti.

Yolsuzluk, umutsuzluk ve çürümenin toplumun sosyal dokusunu adeta çökerttiğini söyleyen Uysal, bu durumun nedeni olarak iktidarı işaret ederek, “Çıkışın tek formülü, kurucu değerler üzerinden Türk milletini yeniden bir araya getirecek ve yeni bir başlangıç için ikna edecek olan CHP iktidarıdır” dedi.

"CHP’nin bir kez daha seçim kaybetmesine ne Türkiye’nin ne de partililerin tahammülü olmadığını" kaydeden Uysal, ancak kamuoyu araştırmalarında CHP’nin hala istenilen oy oranına ulaşamadığını belirtti. Uysal şunları kaydetti:

"Siyasi sorumluluk almak ve iktidara gelebilmek açısından mevcut koşulların partimizin yüzde 41,38 oy aldığı 1977 seçimlerinden çok daha elverişli olduğunu tespit etmek gerekir. Ülkemizi ve insanımızı ayağa kaldırmak, nefes aldırmak, yeniden üretir, geleceğe inanır ve umut eder hale getirmek sorumluluğu kurucu irade olarak CHP’dedir. Yaşanan her soruna köklü ve sürdürülebilir çözüm önerilerini hayata geçirme yükümlülüğü de CHP’nindir. Bir kez daha seçim kaybına ne ülkemizin ve partimizin ne de partililerimizin tahammülü yoktur. İktidara gelmek için yüzde 50’yi aşmak gerektiği açıktır. İktidar değişikliği ile yeni bir sayfa açılması, demokratik standartların yükseltilmesi, adalete güvenin tesis edilmesi, çağın gereksinimlerine uygun bir eğitim sisteminin uygulanması, üretimi ve ihracatı arttırıcı yeni koordinasyonlar ve etkili bir teşvik sistemine geçilmesi, ağır bütçe açığı sorununun çözülmesi CHP’nin verimli, çalışkan, üretken bir iktidar teşkil edebilmesi Türkiye için bir beka meselesidir. Bu gerçekler ışığında CHP Genel Başkanlığı ve parti yönetiminin toplumun tamamını yeni bir başlangıç için organize edecek ortalamada etkili bilgili inanmış ve tamamen ülke sorunlarına odaklanan bir görünüm içinde olması beklenmektedir. Olası cumhurbaşkanı adayımızın tartışılmasına ve yıpratılmasına meydan verilmemelidir."

'32 YILLIK SİYASİ TECRÜBEMİ SUNACAĞIM'

Ancak toplumun ve bilinçli parti tabanının gelecekten endişeli olduğunu dile getiren Uysal, ‘göz göre göre bir seçim felaketine daha sürüklenmeyi’ asla kabul etmeyeceklerini açıkladı. Uysal, “Anadolu’nun dört bir tarafından görüştüğümüz partililerimizle aynı kaygı ve duyarlılıkları paylaşmaktayız” dedi. Uysal, şunları söyledi:

"Bir toplumsal mutabakata ihtiyaç vardır. Bu tablo şekillenmediği ve toplumsal mutabakat tesis edilemediği takdirde vazifeye atılmak için içinde bulunduğum şartların sıkıntılı yanlarını düşünmeyeceğimi, gerçekleşemeyen toplumsal mutabakatı gerçekleştirmek, Anadolu’nun bütün potansiyelini ayağa kaldırmak, harekete geçirmek, Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek, Türkiye’mizi yeniden inşa etmek üzere 32 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi en üst düzeyde partimin hizmetine sunacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım."

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Uysal: “Festivalde her gün başka bir yöremiz var. Bu harika bir şey"
Etkinlik

Başkan Uysal: “Festivalde her gün başka bir yöremiz var. Bu harika bir şey"

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 8. Yöreler Renkler Festivali'nin Ege-Marmara gecesinde ekonomik şartlar nedeniyle birçok konuda tasarruf politikasına geçtiklerini söyledi, “Sevgide, saygıda, kucaklaşmada, buluşmada tasarruf yok” dedi. Detaylar haberimizde..

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin sosyal tesisi açılışına yoğun ilgi
Yerel Yönetim

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin sosyal tesisi açılışına yoğun ilgi

Antalya Gazeteciler Cemiyeti, üyeleri için yeni bir buluşma noktası olacak olan The Jade Cafe adlı sosyal tesisin açılışını büyük bir katılımla gerçekleştirdi. Antalya’nın sosyal yaşamına katkıda bulunmayı hedefleyen bu yeni mekân, gazeteciler ve misafirleri için dinlenme ve sosyalleşme imkânı sunacak.

Antalya’da YKS’de başarı yakalayan öğrenciler ödüllendirildi
Yerel Yönetim

Antalya’da YKS’de başarı yakalayan öğrenciler ödüllendirildi

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi’nde (MURGEM) üniversiteye hazırlanan ve başarılı olan öğrencilere eğitim desteği sağladı. Detaylar haberimizde...

Antalya'yaya bir şeyler oluyor mu ne  Bu sefer isim tartışması
Bölgesel

Antalya'yaya bir şeyler oluyor mu ne Bu sefer isim tartışması

Akdeniz'in incisi Antalya'da neler yapabiliriz'in yerini İsim değiştir aldı. Hedef Muratpaşa işte yankıları .. Antalya'da Son Günlerde Antalyaspor ve Hafriyat gündemde yerini almıştı

İlk maç Başkan Uysal’ın düdüğü ile başladı
Spor

İlk maç Başkan Uysal’ın düdüğü ile başladı

30 Ağustos Futbol Zafer Kupası açılışında konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Bize ilham kaynağı olan o muhteşem zafer hala gelecekle ilgili olarak bizi yönlendiriyor” dedi. Detaylar haberimizde..

Ermenek Mahallesi’ne yeni cazibe alanı yakında açılıyor
Yaşam

Ermenek Mahallesi’ne yeni cazibe alanı yakında açılıyor

Muratpaşa Belediyesi, Ermenek Mahallesi’nde 4 bin 150 metrekarelik parkı çok yakında hizmete açıyor. Spor aletleri, engelli bireylerin kullanımına uygun, çocuk oyun grubu ve basketbol sahası bulunan park tamamlandığında bölgenin cazibe merkezi olacak. Detaylar haberimizde..