Denizli

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Turizm Projelerini Açıkladı

Ertemur, turizmde ilk hedeflerinin Pamukkale’de konaklama günlerini artırmak ve Pamukkale’yi ziyaret eden turistleri şehir merkezine çekmek olacağını söyledi. Ertemur; “Dünyanın incisi Pamukkale’ye sahibiz ancak bu durumdan vatandaşımız, esnafımız yararlanamıyor. Biz bu durumu değiştirmeye geliyoruz” dedi.

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Turizm Projelerini Açıkladı

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, turizme yönelik projelerini anlattı. Ertemur, turizmde ilk hedeflerinin Pamukkale’de konaklama günlerini artırmak ve Pamukkale’yi ziyaret eden turistleri şehir merkezine çekmek olacağını söyledi. Ertemur; “Dünyanın incisi Pamukkale’ye sahibiz ancak bu durumdan vatandaşımız, esnafımız yararlanamıyor. Biz bu durumu değiştirmeye geliyoruz” dedi.

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Pamukkale ve Pamukkaleli vatandaşların refahını artırmak için hazırladığı projeleri açıklamaya devam ediyor. Ertemur, turizm gelirlerini artırmak adına hazırladıkları projelerin detaylarını anlattı. Turizmde ilk hedeflerinin Pamukkale’de konaklama günlerini artırmak ve Pamukkale’yi ziyaret eden turistleri şehir merkezine çekmek olduğunun altını çizdi.

“Tiıny house, Miniatürk ile yeni turizm rotası”
Ertemur turizm için hazırladığı projelerin detaylarını şu şekilde açıkladı: “Pamukkale’mizde turistlerin zaman geçirebilecekleri fırsatlar ortaya çıkarmalıyız. Pamukkale günübirlik ziyaret yeri olmaktan çıkacak. Bunu nasıl yapacağız? Pamukkale’mizin merkezine doğru yeni bir destinasyon rotası oluşturacağız. ‘Tiny House’ ve ‘Miniatürk’ projelerimizle Pamukkalemize gelen turistleri şehir merkezine çekeceğiz.”

“2 katlı otobüslerle şehir turu”
Pamukkale’nin yıllardır en büyük sorununun; ‘Şehre gelen turistin şehir merkezine uğramadan geri dönmesi’ olarak tespit ettiklerini söyleyen CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, “Pamukkale’mize travertenler, Karahayıt’a sıcak sular için gelen turistlerimizi 2 katlı otobüslerle şehir turu yaptıracağız. Böylelikle şehrimizin diğer güzelliklerini görebilecekler. Böylelikle şehrimizde alışveriş yapabilecekler ve esnafımız kazancak. Ayrıca Laodikya Turizm Günleri projemiz ismimizi dünyaya duyuracak” diye konuştu.

“Organik köy, Yörük kültürü ve tematik sokaklar”
Turizm için çalışmalarının bunlarla sınırlı olmadığını belirten Ertemur; “Turistlerimizi şehir merkezimize çektiğimizde onlara aktiviteler yaptırmamız gerekecek. Bunun için hazırladığımız ‘Organik Köy’ projemizle turistler üretime dahil olabilecek. Bir Yörük kenti olarak geleneklerimizi yaşatmak adına ‘Yörük Kültürü Yaşama ve Yaşatma Köyü’ projemizin misafirlerimizin ilgisini çekecek. Bizi tanıyacaklar. Pamukkale’mizin dört bir köşesinde oluşturacağımız ‘Tematik Sokaklar’ ise görülmeye değer güzellikler olarak gezi rotalarında yer alacak. İşte biz böyle bir Pamukkale hayal ediyoruz ve bunu başaracağız. Önce Pamukkale, önce Pamukkaleli kazanacak” şeklinde konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Turizm Sezonu Öncesi Sektörün Talepleri
Bölgesel

Turizm Sezonu Öncesi Sektörün Talepleri

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) Trabzon Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında düzenlenen turizm toplantısında sezon öncesinde sektörün talepleri ve çözüm önerileri görüşüldü.

Manisa turizm konusunda yükselişe geçecek
Bölgesel

Manisa turizm konusunda yükselişe geçecek

Jeopark Belediyeler Birliği Meclisi yeni dönem ilk toplantısında Birlik Başkanlığına seçilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, "Turizm konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi bir şirket kuruyor.

Turistler, Çıralı'ya caretta carettaları görmek için geliyor
Bölgesel

Turistler, Çıralı'ya caretta carettaları görmek için geliyor

Kemer’de bulunan dünyaca ünlü Çıralı Plajı'nda "Caretta Caretta İlk Yuva" etkinliği düzenlendi.

Antalya Turizmde Rekor Kırdı! Bakın en çok turist hangi ülkeden
Bölgesel

Antalya Turizmde Rekor Kırdı! Bakın en çok turist hangi ülkeden

Antalya turizmde yeni bir rekora imza attı! 2024 yılının ilk çeyreğinde 2 milyon 66 bin 962 yabancı ziyaretçi Antalya'yı ziyaret etti. Bu sayı, geçen yıla göre %14,10 artış anlamına geliyor.

Antalya'yı yılın ilk çeyreğinde 2 milyon turist ziyaret etti
Bölgesel

Antalya'yı yılın ilk çeyreğinde 2 milyon turist ziyaret etti

Turizmin başkenti Antalya, turizmde yeni bir rekora imza attı. Geçtiğimiz yıl, yılın ilk çeyreğinde 1 milyon 686 bin 284 kişiyi ağırlayan Antalya’yı, 2024 yılının ilk çeyreğinde yüzde 14,10 artışla 2 milyon 66 bin 962 yabancı ziyaret etti.

 Başkan Ülken, İran'da sağlık turizmini anlattı
İş Dünyası

Başkan Ülken, İran'da sağlık turizmini anlattı

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, İran İsfahan’da düzenlenen Turizm Paneline katıldı.