Çirkin kral İlyas Salman vasiyeti ne,ilyas Salman Ateist mi ,

İlyas Salman nasıl gömülmek istedi.Kemal Sunal Hakkında ne dedi. İlyas Salman kimdir. Arguvan ilçesi Asar mahallesi nüfusuna kayıtlıdır. Uzun yıllardır oynadığı Kürt tiplemeleri nedeniyle Kürt olarak kabul edilmiş ve bunu açıkça yazanlar da olmuştur. Ancak 2007 yılında kendi yazısında ve kitabında Alevi Türkmen bir aileden gelen bir ateist olduğunu belirtti. Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nden mezun oldu.

Çirkin kral  İlyas Salman vasiyeti ne,ilyas Salman Ateist mi ,

İlyas Salman vasiyetini açıkladı
Şarkılarla, türkülerle, sazlarla bir dağ başına gömün

Yeşilçam'da sayısız filme emek vermiş olan usta oyuncu İlyas Salman, bir süredir sağlık problemleriyle uğraşıyor. Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin'e röportaj veren İlyas Salman, Kemal Sunal'a olan sevgisini ve vefat etmesinin yaşattığı üzüntüyü dile getiriyor.

Son dönemde sağlık sorunlarıyla boğuşan İlyas Salman (74), "Yeşilçam'da yitip gidenlerden en çok kimi özlüyorsunuz?” sorusunu "Kemalimi (Sunal)… Yokluğu benden 10 yıl aldı. Yokluğunda gerçekten çok acı çekiyorum" diye cevaplıyor. Kendisini 'İkinci Çirkin Kral' olarak nitelendiren Salman, "60 yıl bu milleti güldürdüm. Arkamdan kimse yas tutmasın, sazlı sözlü türkülü anılmak istiyorum" diyor.

Son dönemde sağlık sorunlarıyla boğuşan İlsay Salman "Her gün kendime hastalık uyduruyorum. Kanserin her türlüsünü geçirdim. Bir tek rahim kanseri olmadım. O da kadın olmadığım için. Rahmim olsa onu da olurdum" dedi. Bizim aracılığımızla vasiyetini de açıkladı: "Kimse ağlamasın. Şarkılarla, türkülerle, sazlarla bir dağ başına gömün. Halaylar çekin."

KEMAL SUNAL ÇOK GÜZEL ADAMDI

Kemal Sunal ile aranız nasıldı?

Çok yakın dostumdu. İki filmde oynadık beraber. ‘Çöpçüler Kralı’, ‘Kibar Feyzo’ çok özeldir. ‘Hemşo’ derdi bana. Hatay Reyhanlı’da bir otelde kaldık beraber. Set biter, iskeleye masa kurardık. Sonra Kemal’in odaya geçer orada da sohbete devam ederdik. Çok güzel adamdı. İki Malatyalı yan yana gelince sohbet bitmezdi.

En çok kimi özlüyorsunuz gidenlerden?

Kemal’imi. Yokluğu benden 10 yıl aldı. Yokluğunda gerçekten çok acı çekiyorum. Eşi Gül ve oğlu Ali ile her daim görüşüyoruz. Hatta Ali’yi çok kızdırıyorum. ‘Şu sulu sepken oyunlarda oynama’ diyorum.

Sizlerin dönemi ne kadar acılıymış. Hiç şahit oldunuz mu dostlarınızın acısına?

Hem de nasıl! Mesela can dostum Adile Naşit. ‘Adile Anne’ derdim ben ona, annem gibiydi. 16 yaşında bir oğlu vardı. Adı da Ahmet’ti. Onu kaybetti. Ve o sırada kendisi İzmir’e gitmişti turneye. Orada kaybetti. Üzerini başını yırtarak havalimanına koşmuş. İçim parçalanır hep. Oğlunun ölüm haberini alması onu yıktı. Kafayı oynatacaktı neredeyse. Turneye gidince Ayşen Gruda ve Adile Naşit ile aynı odada kalırdık. Çünkü ben kalbimden korktuğum için tek kalamazdım. Beni hiç erkek gibi görüp çekinmezlerdi. Çünkü ben onların evlatları gibiydim. Birlikte oturur sabahlara kadar kayıplarımıza ağlardık. Ben kardeşime, Adile Ana oğluna ağlardı. Bana ‘İkinci çirkin kral’ derlerdi. Yılmaz Güney’den sonra.
Posta gazetesi 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İlyas Salman hakim karşısına çıktı
3. Sayfa

İlyas Salman hakim karşısına çıktı

Sinema oyuncusu İlyas Salman, ‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret’ suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis talebiyle hakim karşısına çıktı.

ANFAŞ'la ilgili yolsuzluk iddialarına Ali Bıdı'dan yanıt
Yaşam

ANFAŞ'la ilgili yolsuzluk iddialarına Ali Bıdı'dan yanıt

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, noter aracılığıyla ihtarname gönderilerek bulunulan yolsuzluk iddiaları hakkında açıklamalar yaptı. Detaylar haberimizde..

“Kısıtlı çalışma süresiyle okul hizmetleri görülemez”
Yaşam

“Kısıtlı çalışma süresiyle okul hizmetleri görülemez”

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran; Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu, Döşemealtı Şube Başkanları ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz'u ziyaret ederek okullardaki personel eksikliğinden ve İşgücü Uyum Programı'ndan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Detaylar haberimizde..

Irak heyetinden Alanya üniversitesine ziyaret
Yaşam

Irak heyetinden Alanya üniversitesine ziyaret

Irak Yükseköğretim Bakanlığı Uluslararası Çalışmalar Direktörü Dr. Ali Al-Saffar ve beraberindeki heyet, Alanya Üniversitesi'ni ziyaret etti. Detaylar haberimizde..

Macarca İyi Şanslar Ne Demek? Macarca İyi Şanslar İfadesinin Anlamı ve Kullanımı
Yaşam

Macarca İyi Şanslar Ne Demek? Macarca İyi Şanslar İfadesinin Anlamı ve Kullanımı

Macarca iyi şanslar ne demek? Macarca'da iyi şanslar ifadesi nasıl kullanılır? İyi şanslar kelimesinin Macarca'daki karşılığını ve doğru kullanımını öğrenin.

Üzerinde Tofaş motoru olan ve LPG bağlatılan patpat, jandarma denetiminde yakalandı
Yaşam

Üzerinde Tofaş motoru olan ve LPG bağlatılan patpat, jandarma denetiminde yakalandı

Afyonkarahisar'da köylü bir vatandaş mühendisleri kıskandıracak bir çalışma yaparak, tarım aracı olarak kullanılan ve patpat diye adlandırılan araca Tofaş motoru takıp ardından LPG bağlattı. Garip araç jandarmanın denetiminde yakalandı. Detaylar haberimizde..