Burdur / Bucak

ÇOCUKLAR ÇOŞKUYU ZİRVEYE TAŞIDILAR

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dolayısıyla tüm Türkiye balkonlardan İstiklal Marşı’nı söyledi.

ÇOCUKLAR ÇOŞKUYU ZİRVEYE TAŞIDILAR

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dolayısıyla tüm Türkiye balkonlardan İstiklal Marşı’nı söyledi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bucak’ta da söylenen İstiklal Marşına Bucaklı vatandaşlar balkonlardan eşlik ettiler. Bucak Yeni Mahalle 1248 Sokakta yapılan Programa Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Erdener Bede, Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Bucak İlçe Jandarma Komutanı, Bucak Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Erdoğan,  İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, CHP Bucak İlçe Başkanı Avukat Ahmet Sedat Oktay, Yeni Mahalle Muhtarı Abdurrahman Demir ve mahalleli vatandaşlar balkonlardan eşlik etti.

Bucak Kaymakamlığı Sekreteryası Cemal Acar’ın sunuculuğunu yaptığı programda, çocuklar balkonlardan şiir ve marşlar okudu. Saatlerin 21:00’ı göstermesiyle 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi.

İstiklal Marşının ardından Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu konuşma yaptı. Yapılan konuşmada, Kıymetli anne babalar, kıymetli velilerimiz, sevgili çocuklarımız bugün Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin ait olduğu ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Biz arzu ederdik ki bugünü sizlerle beraber kent meydanında bu çoşkuyu yaşamak isterdik ancak hepimizin bildiği gibi biz evlerimizdeyiz dışarıya çıkamıyoruz bu çoşkuyu meydanlarda yaşayamadık. Ama siz bu çoşkuyu evlerinizin balkonlarını apartmanlarınızı  bizlere de yaşatmış oldunuz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını siz çocuklara armağan etmişti biliyorsunuz. Bu güzel günü önümüzdeki yıl büyük bir çoşku ve mutluluk içerisinde meydanlarda kutlamış olacağız. Daha sağlıklı günler için evlerimizde kapalı kaldık ve salgınla mücadeleyi Türkiye olarak devletimiz ve milletimiz birlikte en güzel şekilde yürütüyoruz. Umut ediyorum ki en kısa zamanda bu hastalıkla mücadelede başarılı olup eskiden olduğu gibi okullarımıza geri döneriz. Sizlerin okullarınızı, öğretmenlerinizi,sınıflarınızı ve arkadaşlarınızı özlediğinizi biliyorum. Ama bu güzel anlar ve sınıflarınıza aynı şekilde dönebilmek için evde kalmaya devam edelim ki sağlıklı günlerde tekrar aynı şekilde buluşabilelim. Bizlere bu çoşkuyu yaşattığınız için evlerinizin balkonlarından bizleri selamladığınız için teşekkür ediyoruz. Öncelikle anne babalarımıza, devletimizin bütün organlarına, vefa sosyal destek gruplarına, belediyelerimize, çalışan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz ifadelerini kullanarak 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağına uymalarını ve sokağa çıkma yasağı bulunmayan vatandaşlara da dışarı çıkmamak için gayret olmalarını isterken, birlikte olabilmek daha yakın temas kurabilmek için bu kurallara uymalıyız diyerek tekrar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak “YAŞASIN ÇOCUKLARIMIZ YAŞASIN TÜRKİYE” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu’nun konuşmasının ardından, 5 dakika boyunca bayraklar havalandı ve çocuklar ellerindeki bayrakları salladı. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sloganlarının ardından, hep birlikte dua edildi.

Duanın ardından Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Sayın Kaymakamım, protokolümüzün değerli üyeleri, çok kıymetli mahalle sakinlerimiz hepinizi saygı, sevgiyle selamlıyor, hayırlı akşamlar diliyorum. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletindir sözlerinin anlamı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en duygularımla kutluyorum. Bugün aynı zamanda Ramazan Ayının ilk gününe başlangıç günüdür. Bu vesileyle sizlerin, ülkemizin ve bütün islam aleminin Ramazanını kutluyorum. Çocuklarımız salgın hastalık sebebiyle bu bayramı meydanlarda kutlayamadılar fakat biz protokol üyeleri olarak çocuklarımıza gelerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramımızı burada kutladık. Ümit ediyorum ki salgın hastalığın sona ermesiyle daha güzel bayram ve kutlamalarda beraber olmak dileğiyle hepinize hayırlı akşamlar diliyorum sözlerini kullandı.

İki apartmanda yaşayan çocukların ve ailelerinin birlikte organize ettiği program Ramazan ve Cuma ilk gecesi dualarla sona erdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta 3 genç 23 Nisan'da belediye başkanı oldu
Bölgesel

Bucak'ta 3 genç 23 Nisan'da belediye başkanı oldu

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 3 genç öğrenciye teslim etti. Detaylar haberimizde...

Bucak Belpaş Petrolleri 23 Nisan'ı Çocuklarla Coşkuyla Kutladı!
Bölgesel

Bucak Belpaş Petrolleri 23 Nisan'ı Çocuklarla Coşkuyla Kutladı!

Bucak Belediyesi BELPAŞ Petrolleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Lukoil Merkez, Moil Otogar ve Moil Şirlek istasyonlarında coşkulu etkinliklerle kutladı. Çocuklara unutulmaz bir bayram yaşatan BELPAŞ, 23 Nisan ruhunu yaşattı.

23 Nisan'da Bucak'ta Minik Ela Kaymakam Oldu!
Bölgesel

23 Nisan'da Bucak'ta Minik Ela Kaymakam Oldu!

Bucak Kaymakamı Bayram Gale, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Ela Göral'a devretti.

Bucak'ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Bölgesel

Bucak'ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dolayısıyla Bucak Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda program düzenlendi.

Vahap Seçer çocuklarla bir araya geldi
Bölgesel

Vahap Seçer çocuklarla bir araya geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğrencilerle bir araya geldi.

Nazilli Belediyesi'nden çocuklara armağan
Bölgesel

Nazilli Belediyesi'nden çocuklara armağan

Nazilli Belediyesi; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tüm çocuklara lunapark bileti hediye ediyor.