Burdur

Cumhuriyet Tırı Burdur’a Geliyor

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı anısına Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet Tırı Burdur’a geliyor.

Cumhuriyet Tırı Burdur’a Geliyor

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı anısına Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet Tırı Burdur’a geliyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 100. yılında Türkiye turuna çıkan ‘Cumhuriyet Sergi Tırı’ 17-18-19 Temmuz tarihleri arasında Burdur’da olacak.

Atatürkçü Düşünce Derneği organizasyonu ile ilimize gelen Cumhuriyet Tırı, 17 Temmuz çarşamba günü saat 12.30’da Eski Belediye önünde, 18 Temmuz Perşembe günü gün boyu Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda, 19 Temmuz cuma günü gün boyu Gölhisar ADD Şubesi önünde ziyaret edilebilecek.

Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in öncü kadınlarının fotoğraflarının yer alacağı Cumhuriyet Tırı’nda Atatürk hakkında yazılmış kitaplar, dönemin dergi ve gazeteleri sergilenecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ümran Minas;

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık uğruna başlattığı mücadelenin şan dolu, şeref dolu 100. yılını kutlamaya devam ediyoruz. Bu bağlamda genel merkezimizin hazırlamış olduğu “Milli Mücadele’nin 100. yılında Cumhuriyet Tırı” Samsun’dan başladığı tura il il devam etmektedir ve 17-18 Temmuz tarihlerinde de ilimizde olacaktır. Tırın içinde milli mücadeleyi ve bağımsızlığı anlatan görseller, Ata’mıza takdim edilen madalyalar, Atatürk’ü ve devrimlerini anlatan yerli, yabancı yayınlar ve panolar yer almaktadır.

Tüm atandaşlarımızı ve üyelerimizi Cumuhriyet Meydanı’nda ve Şeker Meydanı’nda konaklayacak olan sergi tırımızı görmeye şimdiden davet ediyoruz.”dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Salda Gölü’nde kızıl geyikler görüntülendi! Doğaya uyum süreci başladı
Bölgesel

Salda Gölü’nde kızıl geyikler görüntülendi! Doğaya uyum süreci başladı

Burdur’un Salda Gölü çevresine bırakılan kızıl geyikler beslenirken görüntülendi. DKMP yetkilileri, adaptasyon sürecinin yakından takip edildiğini açıkladı.

Komşuda demire dadandılar, ‘yan ürünleri’ unuttular
3. Sayfa

Komşuda demire dadandılar, ‘yan ürünleri’ unuttular

Isparta’da 3 kişi, bir inşaattan 25 iskele demiri çalarken bekçiler tarafından suçüstü yakalandı. Olay yerinde uyuşturucu da ele geçirilirken, zanlılar tutuklandı. Detaylar için tıklayın!

Bucak'ta iftara dakikalar kala kaza! Motor sürücüsü yaralandı
Bölgesel

Bucak'ta iftara dakikalar kala kaza! Motor sürücüsü yaralandı

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen motosikletli trafik kazasında motor sürücüsü yaralandı. İşte kaza detayları...

Bucak'ta sel taşkınlarına önlem Bucak Belediye ekipleri sahada
Yerel Yönetim

Bucak'ta sel taşkınlarına önlem Bucak Belediye ekipleri sahada

Bucak Belediyesi, Onaç Mahallesi İncirhan Mevkii’nde su ve sel taşkınlarına karşı menfez çalışmaları yürütüyor. Altyapı güçlendirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Akaryakıta indirim mi geliyor 3 Mart 2025 güncel akaryakıt fiyatları
İş Dünyası

Akaryakıta indirim mi geliyor 3 Mart 2025 güncel akaryakıt fiyatları

3 Mart 2025 itibarıyla akaryakıt fiyatları güncellendi! Benzine 1,15 TL indirim bekleniyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'deki güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Burdur'da öğrenciler yediğine pişman oldu Hastanelik oldular
Bölgesel

Burdur'da öğrenciler yediğine pişman oldu Hastanelik oldular

Burdur Şehit Akif Altay Ortaokulu'nda 6. sınıfta okuyan dört öğrenci, marketten aldıkları yiyecek nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yetkililer olayla ilgili inceleme başlattı.