Antalya

CW Enerji'nin Almanya'da dev yatırımı

CW Enerjinin iştiraki TTATT AG, Almanya’da dev bir yatırıma imza attı

CW Enerji'nin Almanya'da dev yatırımı

CW Enerjinin iştiraki TTATT AG, Almanya’da dev bir yatırıma imza attı. Şirket, Almanya’nın önde gelen enerji şirketlerinden SEAC Holding ile birlikte hali hazırda faaliyette 31,92 MW güneş enerji santrali ve proje geliştirme aşamasında olan bin 656 MW kapasiteli 17 güneş enerji proje şirketinin hisselerinin tamamını devraldı.
CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, CW Enerji olarak Türkiye’de büyük santralleri kurmak için projeler geliştiren, toptanını yapıp kurulumlarını yapan, en değerli ürünleri olan güneş panelini üreten Türkiye ve Avrupa’nın en büyük panel firmalarından biri olduklarını söyledi.
Tarık Sarvan, Almanya’da kendilerine benzer yaklaşık 1,5 gigawatt'lık (GW) bir santrali aktif eden SEAC Holding ile beraber CWSE Group GmbH’ı kurduklarını ve yine ona ait SEAC Holding GmbH şirketinin bünyesindeki toplamda 16 adet güneş enerjisi proje şirketini ile SEAC Projekt GmbH unvanlı güneş enerjisi santrali projelerinin geliştirilmesi faaliyetlerini gerçekleştiren şirket hisselerini devraldıklarını kaydetti.
Yapmış oldukları özel anlaşmadan dolayı 2023 yılının karlarını kurdukları CWSE firmasına kaydettirdiklerini belirten Sarvan, "CWSE’ye SEAC Holding ve TTATT AG olarak ve yüzde elli oranda ortaklıkla sahip olarak Almanya’da kurduk. 1,656 megawatt'tan (MW) 31,92 MW’u kurulu güç halihazırda çalışıyor. Şu an sahaya girmek üzere olan yaklaşık 300 MW var" dedi.
Sarvan, Almanya’ya yatırım yapma nedenlerinin başında 20+10 yıllık devlet alım garantisi ve Türkiye’nin ihracat politikası olduğuna işaret ederek, "Orada birçok yerel banka yapılacak olan projelere kredi vermek için yarışıyorlar. Bu sayede fizibilitesi çok güzel dev santraller kuracağız. Almanya’daki santraller bitmiş santraller. Özellikle Bayern bölgesi ve Almanya’nın en güneşli noktalarından birisi. Bizim santrallerimizin yüzde 90’nı burada yer alıyor. Orada 1-1,2 milyon euro arası satışta bulunuyor santraller. Buradan hem panelimizi hem mühendisimizi göndereceğiz, toptan da göndereceğimiz diğer ürünler de yer alıyor. Kısacası yerli ürünlerimizi bu santrallerde kullanmayı ve bu kabiliyeti birçok meslektaş ile paydaşlarımıza kavuşturmayı planlıyoruz" dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da 36 yaşındaki Gözde'nin şüpheli ölümünde erkek arkadaşı tutuklandı
3. Sayfa

Antalya'da 36 yaşındaki Gözde'nin şüpheli ölümünde erkek arkadaşı tutuklandı

Antalya’da yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan 36 yaşındaki Gözde Gökalp'in erkek arkadaşı Hüseyin Ş., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.

Isparta'da asayiş ve trafik denetiminde 7 araç sürücüsüne ceza
Bölgesel

Isparta'da asayiş ve trafik denetiminde 7 araç sürücüsüne ceza

Isparta'da polis ekiplerince 6 farklı noktada yapılan denetimlerde 241 şahıs ve 87 araç sorgulandı, 7 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı.

Isparta'da Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri yoğun ilgi gördü
Bölgesel

Isparta'da Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri yoğun ilgi gördü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda Isparta Belediyesi Gökkubbe Fuar Merkezi'nde gençlere yönelik düzenlenen Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri büyük ilgi gördü.

Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun son yolcuğuna uğurlandı
Bölgesel

Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun son yolcuğuna uğurlandı

Ak Parti Antalya Milletvekili ve Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 93 yaşındaki babası Osman Çavuşoğlu toprağa verildi.

Bucak'ta kaza 2 kişi yaralandı
3. Sayfa

Bucak'ta kaza 2 kişi yaralandı

Bucak Mehmet Akif Mahallesi Gençlik Merkezi önünde 2435 sokakta 3 tekerlekli elektrikli bisikletin devrilmesi sonucu trafik kazası meydana geldi.

Başkan Kara, City Expo’da projeleri inceledi
Bölgesel

Başkan Kara, City Expo’da projeleri inceledi

Manavgat Belediye Başkanı Op. Dr. Niyazi Nefi Kara, Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliği’nin iş birliğiyle düzenlenen 10. Antalya City Expo-Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın açılış törenine katıldı.