Isparta Valisi Abdullah Erin’in koordinasyonunda başlatılan çalışmalarla, Davraz Kayak Merkezi’nde güvenlik standartlarının artırılması hedefleniyor.
Geçtiğimiz günlerde Bolu Kartalkaya’da yaşanan üzücü yangın, tatil merkezlerindeki güvenlik açıklarını yeniden gündeme taşıdı. Davraz’da kurulacak itfaiye, sağlık ve jandarma merkezleri ile bölgenin olası felaketlere karşı daha hazırlıklı hale getirilecek.
Yakın geçmişte Bolu’da meydana gelen olaylar, Davraz’daki güvenlik eksikliklerini gündeme taşıdı. Bölgedeki incelemeler sırasında itfaiye biriminin eksikliği fark edilince, Vali Erin duruma hızla müdahale etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, verilen talimat doğrultusunda projeyi hızla devreye alarak yer tespiti ve inşaat planlamalarına başladı. Davraz’da yapılacak bu yenilik, hem turistler hem de bölge halkı için güvenli bir ortam yaratacak.
Proje kapsamında, kayak merkezine 1 itfaiye, 1 sağlık ve 1 jandarma merkezi kazandırılması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölge, sadece spor ve turizm açısından değil, güvenlik açısından da örnek teşkil edecek.
Davraz Kayak Merkezi, 2.635 metre zirvesinde ziyaretçi akınına uğruyor. Günlük 10 bin kişiyle dolup taşan tesis, kış turizminin gözdesi haline geldi. Detaylar haberimizde!
Davraz Kayak Merkezi, 2024-2025 kayak sezonuna hazırlanıyor! İlk kar zirveye düştü, 15 Aralık açılış tarihi öngörülüyor. Doğaseverler ve kayak tutkunları için büyüleyici bir deneyim sizi bekliyor.
Davraz Kayak Merkezi'nde 2024-2025 kayak sezonunun habercisi olan ilk kar zirveye düştü.
Isparta’nın kış turizmi için önemli noktalarından biri olan Davraz Kayak Merkezi'nde sömestr yoğunluğu yaşanıyor. Merkez 20 günde 90 bin ziyaretçi ağırladı.
Bucaklı vatandaşlar, yoğun kar yağışı nedeniyle Isparta Davraz'da mahsur kaldı.
Akdeniz Bölgesi’nde kış sporlarının gözde merkezi olan Davraz Kayak Merkezi’nde kayak sezonu başladı.
Yorumlar (0)