Burdur / Bucak

Davutoğlu Bucak'ta, Duranlar Sütü ziyaret etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Bucak programı kapsamında Duranlar Süt A.Ş'ye ziyarette bulundu.

Davutoğlu Bucak'ta, Duranlar Sütü ziyaret etti

Burdur'un Bucak ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ilçe programı kapsamında Duranlar Süt A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Duran ve çalışanlarla bir araya geldi.

29 Kasım Salı günü Burdur'un Bucak ilçesine gelen Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Duran ile bir araya gelerek, fabrikadaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fabrika çalışanları tarafından karşılanan Davutoğlu, personel ile hasbihal ederek onların dertlerini ve sorunlarını dinledi.

Ziyaret kapsamında fabrika hakkında geniş kapsamlı bilgi alan Davutoğlu basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Genel Başkan Davutoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

Tarım ve hayvancılık alarm veriyor

Evet bugün Kanal 15 ile başlayan programımız kapsamında Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel ve oradan da Duranlar Süt A.Ş'yi ziyaret ettik.
Bucak Ziraat odası başkanı Bilal bey'den çok kıymetli önemli bilgiler aldık. Şimdi de gerçekten tanışmaktan büyük gurur duyduğum ve Bucak'a hizmet etme bakımından çok sayıda Bucaklıya iş imkanı sağlayan Süleyman Bey'in bu güzel tesisindeyiz.
Bugün burada aldığımız bilgiler kapsamında Bucak ve Burdur ekonomisi açısından açıkça söylemek gerekirse tarım bakımından alarm verici sinyaller var. Tabii bu sadece Burdur'a özel değil tüm Türkiye'de gerçekten tarım bakımından önem verici sinyaller alıyoruz.

'Türkiye için büyük bir tehlike'

Özellikle hayvancılıkta bu bölge Türkiye'nin en saf en temiz sütünün üretildiği en doğal hayvanların yetiştirildiği bir bölge. Ben de Yörük geçmişim olması dolayısıyla hayvanların bu anlamda katkısını bizzat çocukluğumdan beri yaşamış birisiyim. Fakat son dönemde özellikle süt maliyetleri ile süt fiyatları arasındaki dengesizlik ile birçok alanda üreticiden tüketiciye giden kanallarda yaşanan tıkanmalar nedeniyle birçok süt üreticisinin bu alanı bırakıp süt ineklerini kesime gönderdiği bir döneme geçiyoruz. Bu Türkiye için büyük bir tehlike.

'Güvenlik sorunu haline gelmiş'

İşte şu anda süt üretimi yapan bir tesisin önündeyiz. Çocukluktan itibaren insanoğlunun en temel ihtiyacıdır süt ve Türkiye gibi ülkede eğer süt konusunda böyle bir kriz yaşanıyorsa bu temel ihtiyaç artık bir güvenlik sorunu haline gelmiş demektir. Çocuklarımızın ilkokul ortaokul çağlarında büyümelerinde büyük bir katkısı olan peynirden yoğurda birçok alanda temel malzeme olan süt konusunda yaşananları Süleyman Bey'den Bilal Bey'den dinledik. 

'Oturduğu yerden para kazananların kaynaklarını kesip, üreticilere aktaracağız'

İnşallah önümüzdeki dönemde iktidar tekrar milletin teveccühü ile bizlere nasip olursa faizcilere giren kur kolum malı mevduata girip hiç üretmeden oturduğu yerde para kazanmaya alışmış kesimlere giden kaynakları keseceğiz.
Ve kestiğimiz bu kaynaklarla ürettiği yerde bulunduğu dağlarda ovalarda Burdur gibi Bucak gibi güzel diyarlarda Anıl akıyla helal rızık için çaba sarf eden çiftçilerimize aktaracağız. Havza bazlı tarım politikasını devreye sokuyoruz çok güçlü bir tarım kadromuz var ve özellikle de temel ihtiyaçlar bağlamındaki üretimi teşvik edeceğiz çiftçilere verilen destekler bugün 40 milyar Türk lirası civarında sadece hazine garantili yol geçiş ücretleri 70 milyarı buldu. 300 milyar kur korumalı mevduata giden bir dönemde çiftçimiz için bu küçük bir rakam. Biz milli gelirin %1'ini çiftçilere hasıl edeceğiz ve bu takribi 150 milyar Türk lirasını bulur. Çiftçilerimizi ayağa kaldırmadan Türkiye'yi ayağa kaldıramayız o bakımdan gördüğüm manzara duyduklarım işittiklerim her yerde duyduğumuz feryatların aynısı.
Ama Burdur gibi bereketli bir yerde bunları duymak açıkçası konunun ne kadar aciliyet gerektirdiğini ortaya çıkartıyor.

'Bu topraklara olan borcumuzu ödeyeceğiz'

Özellikle meralar ve hayvancılık alanının genişletmek ve yem fiyatlarına da mutlaka sübvanse edip kur korumalı mevduat yerine biz diyoruz ki yiyecek bahçesi olarak kur korumalı yem, kur korumalı gübre, kur korumalı mazot, dolar fiyat kur artışından etkilemeyecek şekilde bunları yapacağız. Bütün Burdurlulara selamlarımı iletiyorum tekrardan ben kendimi Burdurlu Bucaklı olarak görüyorum her zaman bu dağların çocuğuyuz. Hepimiz bu toprakları olan borcumuzu ödeyeceğiz. Ayrıca Burdur'a Has çörek otu ile ilgili bir de yaşanan sıkıntıları biraz önce Ziraat odası başkanından dinledim çörek otunu Burdur'un en kaliteli ürünlerinden biri olarak dünyada da teşvik edeceğiz Tarımda Burdur, Bucak gibi katma değeri yüksek üretim alanlarına yöneleceğiz.

'Üreticiyi teşvik ederek, tüketiciyi memnun edeceğiz'

Biraz önce gördüm ve gerçekten gurur duyduğum tesiste olduğu gibi Bucaklılara iş imkanı sağlayan Süleyman Bey gibi iş adamlarımızı her açıdan destekleyeceğiz, üretimi destekleyeceğiz. Faizi değil hayat pahalılığına karşı da tüketiciyi koruyacağız ama üreticiyi ezerek tüketiciyi korumak değil üreticiyi teşvik ederek yurt dışından ithal ederek tüketeceğimi memnun etme yerini üreticiyi teşvik ederek tüketiciye memnun eden yeni bir anlayışı tarama getireceğiz. Kur korumalı tarım dönemi İnşallah bizim dönemimizde başlayacak.

Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan Duranlar Süt A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Duran ise şu ifadeleri kullandı;

"Ziyareti bize onur verdi"

"Bir dönem ülkemize başbakan olarak hizmet etmiş ve halihazırda siyasette hizmet etmeye devam eden temizliğiyle, dürüstlüğüyle, memleket sevdasıyla bildiğimiz Sayın Başbakanımızın ziyareti bize son derece onur verdi gelen herkes bizim misafirimizdir.

"Kendisinin özel bir yeri olacak"

Kendisi de yörüklükten bahsediyor. Yörüğün çadırının direğinin altına giren insan oğlunun her zaman koruması, sevgisi hürmetine eş değerdir. Bu kültürü Sayın Başbakanımıza biz anlatacak değiliz. O bizden çok daha iyisini bilir. Gelişi bize onur verdi. kıvanç verdi. Biz sanayici olarak memlekette herkesle aynı mesafede yakın ve ülkeye hizmet etme düşüncesindeyiz. Dolayısıyla siyasilerin bizleri ziyaret etmesi bize ayrıca dertlerimizi, sorunlarımızı, problemlerimizi, beklentilerimizi anlatmak bakımından bir fırsat veriyor. O nedenle buraya gelen ilk genel başkan olarak her zaman kendisinin bizde özel bir yeri olacaktır. Fotoğraflarıyla çocuklarımıza, torunlarımıza inşallah başbakanımızı bir ziyaret etmiş diye bu onuru bize yaşattı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Tüm ekibiyle Geldiler, sefalar getirdiler. Biz çok memnun olduk.

Duran'ın açıklamalarının ardından çok etkilendiğini belirten Davutoğlu, "  Ev sahipliği için, güzel ev sahipliği için teşekkür ederim. Gerçekten çok etkilendim. Çok duygulandım. Içeride bacılarımızın o bembeyaz kıyafetlerle burada üretime katkıda bulunmalarından. Onlara da söyledim. Size de söylüyorum. Bu bacılarımızın beyaz önlükleri kadar tertemiz bir siyaseti beyaz gömleklerimizle biz inşa edeceğiz. helal rızkla çalışanları teşvik ederken bu milletin kaynaklarını har vurup harman savuranları veya yakınlarına dağıtanları onlardan hesap sorup bu bacılarımızın haklarını vereceğiz inşallah. Burdur'a Bucak'a söz olsun" diyerek sözlerini ekledi.

Ziyaret fotoğrafları için tıklayınız...

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Genel Başkan Davutoğlu'ndan Bucak ziyaretleri
Bölgesel

Genel Başkan Davutoğlu'ndan Bucak ziyaretleri

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bir takım ziyaretler için Burdur'un Bucak ilçesine geldi.

Davutoğlu yarın Burdur’a geliyor
Bölgesel

Davutoğlu yarın Burdur’a geliyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, seçim gezilerine başladı. Bu kapsamda Burdur kent merkezi ve Bucak ilçesine ziyarette bulunacak.

Eski Başbakan Davutoğlu Bucak'a Geliyor
Bölgesel

Eski Başbakan Davutoğlu Bucak'a Geliyor

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Burdur ziyareti kapsamında Bucak'a da ziyarette bulunacak.

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 25 Nisan hava durumu
Bölgesel

Burdur ve ilçeleri dikkat! İşte 25 Nisan hava durumu

Burdur, Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni, Yeşilova 25 Nisan Perşembe günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 25 Nisan hava durumu raporu

Burdur'da Muhtarlarla Buluşmalar Devam Ediyor!
Bölgesel

Burdur'da Muhtarlarla Buluşmalar Devam Ediyor!

Burdur Valisi Türker Öksüz, Muhtarların talep ve sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Vali Türker Öksüz Köylerin ihtiyaç ve taleplerini yakından takip ediyor.

Çok kuvvetli geliyor! Burdur ve çevreleri bu saatlere dikkat!
Bölgesel

Çok kuvvetli geliyor! Burdur ve çevreleri bu saatlere dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Burdur ve çevrelerinde 25 Nisan Perşembe günü kuvvetli fırtına yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.