Muğla’nın Fethiye ilçesinde trafik polisleri "Huzurlu Sokaklar" projesi çerçevesinde denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler gürültü kirliliği yapan ve modifiyeli araç kullanan sürücülere 120 bin 106 TL idari para cezası kesti.
Fethiye’de trafik polislerinin abartı egzozlu araçlar üzerinde denetimleri bütün hızıyla devam ediyor. "Huzurlu Sokaklar" projesi çerçevesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, abartı egzoz ve modifiyeli araç denetimi yaptı. Polis ekipleri standart dışı egzoz takan, fazla ses çıkaran ve yönetmeliğe aykırı modifiye yapan otomobil ve motosikletleri durdurarak kontrollerini yaptı. Polislerden kaçmak için birçok farklı elektronik düzenek hazırlayan araç sahipleri tek tek tespit edildi. Uygulamada 167 araç denetlenirken, 55 araca ceza kesildi. Gürültü kirliliği yapan ve modifiyeli araç kullanan sürücülere 120 bin 106 TL idari para cezası kesilerek, araçları çekici ile otoparka çekildi. Sürücülere abart egzoz ve yönetmeliğe aykırı modifiyeleri sökerek yasalara uygun hale getirmeleri uyarısında bulunuldu.
Denetimlerin ilçe genelinde devam edeceğini kaydeden, Fethiye Trafik Denetleme ve Tescil Büro Amiri Gökhan Kam, vatandaşların sokaklarda huzur içinde yaşamaları için özellikle abartı egzoz ve yasak donanımlı araçlar üzerinde denetimleri arttırdıklarını, tespit edilen araçla ve sürücülere gerekli cezai işlemleri uygulayarak araçları men ettiklerini belirtti.
Isparta'da 20 günde 21 bin 703 sürücüye cezai işlem uygulandı, 568 araç trafikten men edildi.
Keçiborlu’dan kız arkadaşına sürpriz yapmak için Isparta’ya gelen Mustafa Sökmen, yeni yılın ilk dakikalarında alkollü araç kullanırken polise yakalandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya usulsüz çakar kullanan sürücülere verilecek yeni cezaları sosyal medya hesabından duyurdu. Usulsüz çakar kullanan sürücülere 96 bin TL trafik cezası uygulanacağı duyuruldu.
Antalya Manavgat’ta 13 yaşındaki çocuk motosiklet kullanırken yakalandı. Plakasının açılır-kapanır düzenekli olduğu belirlenen motosikletin sahibine toplam
Antalya’da kuralları hiçe sayarak yolu trafiğe kapatan ve drift atan düğün konvoyundaki 5 araca toplam 161 bin 165 TL ceza kesildi.
Antalya’da daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine 6 ay el konulan sürücüsü denetime takıldı. Trafik ekiplerinin kontrolünde ehliyetsiz ve 1.54 promil alkollü olduğu belirlenen sürücüye ceza yağdı.
Yorumlar (0)