Denizli Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan 12 ülkeden 392 sanatçı, kentin dört bir tarafında dans rüzgarı estirmeye başladı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 18'incisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali kortej ile başladı. Kortejin ardından Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen gösteriye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, eşi Nilgün Çavuşoğlu, Genel Sekreter Bülent Bozbaş, Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Selçuk, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 12 ülkeden 392 dansçının katıldığı festivalin ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Halk dansları sanatçılarının ülkelerine özgü kıyafetleriyle adeta görsel bir şölene dönüştürdüğü programa katılan binlerce vatandaş kültür şölenini ilgiyle izledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada böylesine güzel ve keyifli bir festivali gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bizler istiyoruz ki, Denizli’nin yüzü gülsün, sokağa çıktığımızda hep beraber mutlu bir Denizli ile karşılaşalım” dedi.
“Denizli’yi kendi evimiz gibi görmeliyiz”
Hemşehrilerini Denizli’nin dört bir tarafında bir hafta boyunca sürecek festivale davet eden Başkan Çavuşoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler bu yolculuğumuzda bu şehri kendi evimiz gibi görüyoruz. Sizlerden de istiyoruz ki bu şehri kendi eviniz gibi görün. Ben değil, biz diyebilen kocaman yürekli insanlar olmanızı istiyoruz. Nerede bir sorun görürseniz ve o sorunu çözme noktasında kendinizi sorumlu tutarsınız, hep birlikte daha güzel bir Denizli’yi inşa edebiliriz. Denizli’mize, kendi evimiz gibi sahip çıkalım. Bunu başarırsak, bu şehrin kaynaklarından hep birlikte faydalanabiliriz. Festival havasında güzel bir gece ve haftanın geçmesini diliyorum.”
Festival programı 6 ilçe ve kent merkezinde
27 Temmuz’a kadar Denizli’ye renk katacak festival programına katılan, KKTC, Hırvatistan, Arnavutluk, Polonya, Rusya, Kosova, Gürcistan, Kuzey Osetya, Dağıstan, Kuzey Makedonya, Kolombiya, Kuzeyin Uşakları (Ankara) ile ev sahibi Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Dansları Topluluğu, Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü Halk Dansları Topluluğu ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Spor Kulübü kentin dört bir tarafında hünerlerini sergileyecek.
Antalya'nın Alanya ilçesinde 6 katlı bir binanın 4. katından düşen 53 yaşındaki kadın, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı!
Antalya'da polis memurunun kullandığı otomobil kaldırıma çarpıp bahçeye savruldu. Kazada aracın parçaları etrafa saçılırken, sürücü ağır yaralandı. Detaylar burada!
Isparta’da 3 kişi, bir inşaattan 25 iskele demiri çalarken bekçiler tarafından suçüstü yakalandı. Olay yerinde uyuşturucu da ele geçirilirken, zanlılar tutuklandı. Detaylar için tıklayın!
Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen motosikletli trafik kazasında motor sürücüsü yaralandı. İşte kaza detayları...
Antalya'nın Dokuma bölgesinde etkili olan kuvvetli dolu yağışı, yüksek katlardaki balkonları bile suyla doldurdu. İşte detaylar!
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İlahiyat Fakültesi’nin eski dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay vefat etti.
Yorumlar (0)