Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 15,1 artışla 383 milyon dolar ihracat gerçekleştirilen Denizli, Ocak ayında Türkiye ihracatında 8. sıraya yükseldi.
2024 yılını yüzde 4,7 artışla 4,4 milyar dolar seviyesinde tamamlayan Denizli’nin 2025 yılı ocak ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre 15,1 artışla 383 milyon dolar oldu. Denizli’de Ocak ayında tekstil-konfeksiyon ihracatı yüzde 7,2 artışla 116 milyon dolar, elektrik-elektronik ihracatı yüzde 25,2 artışla 86 milyon dolar, demir-demir dışı metaller ihracatı yüzde 21,4 artışla 62 milyon dolar, tarım ihracatı yüzde 9,6 artışla 33 milyon dolar, madencilik ihracatı yüzde 21 artışla 22 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.
Denizli ihracatında sanayi sektörlerinde çimento, cam, seramik ve toprak ürünlerinde yüzde 26, deri ve deri mamullerinde yüzde 27,5, makine ve aksamlarında yüzde 13, otomotivde yüzde 17 oranında artış görüldü. Tarım sektörlerinde ise hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri yüzde 87,3 oranında artışla dikkatleri çekti. Mobilya, kâğıt ve orman ürünlerinde yüzde 26 oranında artış kaydedildi.
Denizli’den en fazla ihracat yapılan ülkelerde ise İngiltere'ye 56,4 milyon dolar, ABD’ye 40 milyon dolar, İtalya'ya 37,6 milyon dolar, Almanya'ya 31,6 milyon dolar, Hollanda'ya 22,3 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi.
Arslanlı A.Ş., Irak’a yönelik ihracat projeleriyle dikkat çekiyor. IKBY’de stratejik iş birlikleri ve yenilikçi ürünlerle büyüme hedefleniyor.
Burdur, 2025 Ocak ayında ihracatını %0,8 artırarak 17,8 milyon dolara ulaştı. Çin, ABD ve Fransa gibi ülkelerle yapılan ticaretin detayları haberimizde.
Antalya OSB Karma Ticaret Heyeti, yeni iş birliktelikleri sağlamak ve ihracat potansiyellerini artırmak amacıyla Japonya gidip iş insanları ile görüşmeler yaptı.
Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Isparta, 2024 yılında yaklaşık 50 milyon Euro ihracat geliri elde etti.
BAİB Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükyaman, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tekin, ATSO 3. Grup Komite Başkanı Ayten Kılıç Kaya ve diğer yetkililer, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve Genel Sekreter Av. Aslı Şahin Tekin ile bir araya geldi. Toplantıda, madencilik sektörünün sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.
Denizli İhracatçılar Birliği, 4-6 Aralık 2024 tarihleri arasında Aşkabat'ta düzenlenecek olan 11. Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarına info stand ile katılım sağlıyor. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)