Denizli

Denizli Yağlı Güreşleri 'de altın kemer sahibini buldu

Yağlı güreşin anavatanında altın kemer sahibini buldu | Denizli haber

Denizli Yağlı Güreşleri 'de altın kemer sahibini buldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Pamukkale Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Denizli Yağlı Güreşleri, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Kıran kırana müsabakaların yaşandığı dev organizasyonun finalinde, son Kırkpınar Yağlı Güreşleri şampiyonu Yusuf Can Zeybek, Kırkpınar’ın efsane ismi Ali Gürbüz’ü mağlup ederek altın kemeri almaya hak kazandı.


Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ve gün boyu nefes kesen mücadelelere sahne olan Denizli Yağlı Güreşleri'nde altın kemer sahibini buldu. Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde sabah erken saatlerde başlayan Denizli Yağlı Güreşleri'nde, Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde altın kemer kazanan pehlivanlardan Yusuf Can Zeybek, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Recep Kara, Fatih Atlı, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur ve Mustafa Taş’ın yanı sıra 500 pehlivan kıyasıya mücadele etti. Gün boyu süren etkinliğe Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve on binlerce vatandaş katıldı. Denizlililerin yoğun ilgi gösterdiği Denizli Yağlı Güreşleri’nin ağası Hayati Işık olurken, 14 boyda yapılan müsabakalar nefes kesen mücadelelere sahne oldu.



Güreş severler unutulmaz maçları izleme imkanı buldu


Yağlı güreş müsabakalarında altın kemer alabilmek için ter döken güreşçilerin kıran kırana mücadelesi vatandaşlarca ilgiyle izlenirken, başpehlivanlık mücadelesinde ise nefesler tutuldu. Yarı finalde Seçkin Duman’ı yenen Ali Gürbüz finale çıkan ilk isim olurken, Yusuf Can Zeybek İsmail Balaban’ı yenerek adını finale yazdırdı. Zorlu mücadele 21 dakika sürerken rakibi Kırkpınar’ın efsane ismi Ali Gürbüz’ü yenen, son Kırkpınar Yağlı Güreşleri şampiyonu Yusuf Can Zeybek, Denizli Yağlı Güreşleri şampiyonu oldu ve altın kemeri almaya hak kazandı. Ali Gürbüz’ün ikinci olduğu Denizli Yağlı Güreşleri’nde üçüncülüğü ise İsmail Balaban ve Seçkin Duman paylaştı. Denizli Yağlı Güreşleri’nde dereceye giren başpehlivanlara madalya ve kupaları Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Denizli Yağlı Güreşleri Ağası Hayati Işık birlikte verdi. Ayrıca etkinliğe emek veren katkı sağlayan kişi ve kurumlara plaket takdim edildi.



“Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkıyoruz”


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ata sporu yağlı güreşlere sahip çıkmak ve yaşatmak adına yola çıktıklarını belirterek, Denizli’nin ve ülkemizin derin köklerinde bu sporun yer aldığını hatırlattı. Geçmişte düğünlerde bile bu güreşlerin yapıldığını hatırlatan Başkan Zolan, “Denizli’mizin yetiştirdiği bu alanda çok değerli tarihi sporcularımız var. Denizli’mize kazandırdığımız Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksimizde yağlı güreşleri yapmak bizi ziyadesiyle mutlu etti. Çünkü ecdadımızdan gelen mirası korumak ve gençlerimize aktarmak anlamında bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkıyoruz. Arzumuz, temennimiz atalarımızdan bize miras kalan bu değerlerimizi ilelebet yaşamasına imkan sağlamaktır. Denizli er meydanında ter döken tüm güreşçilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.



“Mutlu ve gururluyuz”


Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise, böylesine önemli bir organizasyonu yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ve gururlu olduklarını söyledi. Bu sene üçüncüsünü düzenledikleri Denizli Yağlı Güreşlerinin uzun yıllar boyunca devam etmesi için gayret edeceklerini belirten Başkan Örki, “Bizim yaşadığımız bu coğrafyada yağlı güreş genlerimize işlenmiştir. Sevinçliyiz, mutluyuz. Sporla yoğrulan bir Denizli’yi elde ettik. Gençlerimizin önüne rol model olarak disiplinli, çalışmayı seven, ülkesi için gayret eden rol modelleri getirdik. Pamukkale Belediyesi olarak 100’e yakın yağlı güreşçimiz var ve içlerinden en az 25’i Türkiye’ye mührünü vurmuştur. İnşallah ilerleyen yılarda çok daha başarılı olacağız ve Kırkpınar’ı yeniden Denizlili bir başpehlivanın kazanmasına tanık olacağız” ifadelerini kullandı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 18
    ALKIŞ
  • 7
    SEVDİM
  • 6
    BEĞENDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Zolan Vatandaşlarla İftar sofrasında
Etkinlik

Başkan Zolan Vatandaşlarla İftar sofrasında

Denizli Büyükşehir Belediyesinin her gün farklı bir mahallede düzenlediği iftar sofrası İlbade Mahallesi’nde kuruldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan binlerce vatandaşla gönül sofrasında bir araya geldi, beraber dua edip orucunu açtı.

Fatih Erkoç Denizli'de Ramazan coşkusu yaşattı
Yaşam

Fatih Erkoç Denizli'de Ramazan coşkusu yaşattı

Denizli’de ramazan ayına özel Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Türk Müziğinin usta ve sevilen ismi Fatih Erkoç Denizlililerle buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli'de : "Seçimleri şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlayacak adımların ilki olarak görüyoruz"
Yerel Yönetim

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli'de : "Seçimleri şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlayacak adımların ilki olarak görüyoruz"

Denizli'de Vatandaşlara Hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığında yüzde 44, milletvekilliğinde yüzde 45 oranında verdiği destek için Denizlililere teşekkür etti.

Denizli'de Genç Yetenekler Festivali düzenleniyor
Etkinlik

Denizli'de Genç Yetenekler Festivali düzenleniyor

Büyükşehirden Genç Yetenekler Festivali

Denizli Büyükşehirden üreticilere destek
Bölgesel

Denizli Büyükşehirden üreticilere destek

Denizli Büyükşehirden üreticilere bir destek daha

Denizli Öğrenci Kart’ta vize dönemi başladı
Bölgesel

Denizli Öğrenci Kart’ta vize dönemi başladı

Denizli Öğrenci Kart’ta vize 30 Eylül 2023 tarihine kadar yaptırmaları gerektiği duyuruldu.