Düzce Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, sosyal sorumluluk faaliyetinde, depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Adıyaman’da, Akşemseddin İlkokulu’na kırtasiye seti ve hijyen kiti desteğinde bulundu.
Topluluk Başkanı Esma Eren, topluluk olarak yaptıkları projede deprem bölgesi Adıyaman’a gittiklerini belirterek açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde kurum ve kuruluşların da etkilediğini ifade eden Eren, “Okul çağındaki çocukların eğitimine bu şartlarda ara vermesinden ve yaşananlardan dolayı okula adaptasyonda zorlanmalar gözlemlendi. Düzce Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu olarak sosyal sorumluluk projesi yaptık ve bu amaçla Adıyaman ilimizin merkez Akşemseddin İlkokulu’nda öğrenim gören 1.ve 2. sınıf öğrencilerine kırtasiye seti ile 3. ve 4. sınıf öğrencilerine ise hijyen eğitimi eşliğinde hijyen kitleri dağıtımı yaptık. Bu şekilde depremden etkilenen öğrencilerle beraber eğlenceli vakitler geçirerek bir nebze olsun onlara depremin izlerini unutturmaya çalıştık” şeklinde konuştu.
Esma Eren; ayrıca bu projede olduğu gibi kendilerini her zaman destekleyen Düzce Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na, Topluluğun günlük iaşe ve şehir içi ulaşımına destek sağlayan Adıyaman Bölükyayla Belediye Başkanlığı’na ve tüm gönüllülere teşekkür etti.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem Erzincan’da da hissedildi
Osmaniye'de depremde evi yıkılan Zübeyde Can'ın çocukları tarafından yaptırılan yeni yuvasının tavanı üzerine çöktü.
Son dakika haberi... AFAD, Antalya Alanya'da 3.9 büyüklüğünde korkutan bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
7,7 büyüklüğündeki deprem Myanmar'ın merkezini vurdu. Deprem Çin ve Tayland'da da hissedildi. Bazı binaların yıkıldığı belirtildi.
Burdur İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Marmara depremine karşı sağlık hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak için İstanbul'daki kritik toplantıya katıldı. Detaylar için tıklayın!
Son dakika Ankara deprem haberi... Ankara'da 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yenimahalle merkezli sarsıntı paniğe neden olurken, can ve mal kaybı yaşanmadı. Detaylar haberimizde.
Yorumlar (0)