Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde bugün saat 16.04'te meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında, Kandilli Rasathanesi tarafından açıklama yapıldı. Sarsıntının merkez üssünün Çankırı'nın Ilgaz ilçesi olduğu belirtilen açıklamada, depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği ifade edildi.
Sarsıntının Çankırı ve çevre illerde hissedildiği kaydedilen açıklamada, şu ana kadar olumsuz bir durumun tespit edilmediği belirtildi.
Özellikle deprem riski taşıyan Çankırı, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından hazırlanan diri fay haritasında birinci derece risk altındaki şehirler arasında yer alıyor. MTA'nın hazırladığı haritaya göre, Türkiye genelinde 485 diri fay bulunurken, Çankırı birinci derece risk altında olan şehirler arasında bulunmaktadır.
Deprem sonrasında olumsuz bir durumun yaşanmaması olumlu bir gelişme olarak değerlendirilirken, bölgedeki deprem riskinin hatırlatılması, afetlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.
ÇANKIRI'DA RİSKLİ ŞEHİRLER ARASINDA YER ALIYOR
Çankırı, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından hazırlanan diri fay haritasında birinci derece risk altında olan şehirler arasında yer alıyor.
MTA tarafından hazırlanan diri fay haritasında, 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunurken, birinci derece risk altında olan şehirler; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt olarak belirlendi.
Burdur İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Marmara depremine karşı sağlık hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak için İstanbul'daki kritik toplantıya katıldı. Detaylar için tıklayın!
Son dakika Ankara deprem haberi... Ankara'da 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yenimahalle merkezli sarsıntı paniğe neden olurken, can ve mal kaybı yaşanmadı. Detaylar haberimizde.
SON DAKİKA! Ankara'da deprem oldu AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre Ankara'da 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptığı açıklamada "Bu gece 02:44 sularında İlimiz Yedisu İlçemizde yerin 12 bin 719 metre derinliğinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Deprem merkezine en yakın devamı haberimizde
Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Mamatlar köyü yakınlarında sabah saat 06:54’te 3.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Ege Denizinde ardı ardına depremler durmuyor. Gelen Son dakika haberine göre Ege'de 4.4 büyüklüğündeki sarsıntı ile deprem meydana geldi. İşte son dakika Ege Denizi deprem detayları...
Yorumlar (0)