Deprem sonrası kaç Suriyeli ülkesine döndü

Bakan Hulusi Akar, deprem sonrasında çıkan iddiaların asılsız olduğunu belirterek, ülkesine geri dönen Suriyeli sayısını açıkladı. İşte detaylar...

Deprem sonrası kaç Suriyeli ülkesine döndü

Türkiye, 34 gündür asrın felaketiyle mücadelesini sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli 2 şiddetli deprem geniş bir coğrafyada hissedilerek, 11 ili enkaza çevirdi.

Büyük yıkımların olduğu depremde, kentler adeta savaş alanına döndü. Yıkılan binlerce bina 47 bini aşkın cana mezar oldu.

Devletin tüm imkanlarının seferber edildiği afet bölgesinde, bakanlar da sahaya inerek çalışmaları yakından takip etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın koordinesinde kahraman Mehmetçik de büyük bir mücadele ortaya koyuyor.

Sınır hattı 7/24 esasıyla izleniyor

İlk günden itibaren canla başla çalışan güvenlik güçleri, ulaşılmaz dağlık alanlara yardım kolileri dağıttı, çocuklarla etkinlik düzenledi, sağlık taraması yaptı, çadır kentler kurdu.

Çalışmalar tüm hızıyla devam ederken sınırın hudut karakollarında da denetimler yapılıyor.

Sık sık ortaya atılan, "Suriyeli sığınmacı" iddialarına ilişkin sınırların termal kameralar, insansız hava araçları ile 7/24 esasıyla izlendiği açıklandı.

"Hudutlarımızın kontrolü en ileri teknolojilerle gerçekleştirilmekte"

CNN Türk’te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında sınır hattında yürütülen çalışmalara değinen Bakan Akar, şu ifadeleri kullandı:

Depremle birlikte kriz merkezlerimizi güçlendirilmiş şekilde faaliyete geçirdik. Bunlar tabi aynı zamanda hudutlarımızın güvenliğini, operasyonlarının devamını sağlarken diğer taraftan da depremle ilgili alınması gereken tedbirleri aldılar, almaya devam ediyorlar. Bizim hudutlarımızın kontrolü, giriş ve çıkışların kontrolü, emniyeti ve güvenliğinin sağlanması gerçekten Cumhuriyet tarihimizdeki en yoğun tedbirlerle, en ileri teknolojilerle gerçekleştirilmekte. Bu konuda gerçekten biz eminiz.

Arkadaşlarımız, oradaki Mehmetçik 7 gün 24 saat aralıksız gece-gündüz demeden, kar, yağmur, çamur demeden hudut güvenliğini sağlamak için elinden gelen gayreti gösterdi, göstermeye devam ediyor.

Bu manada çalışmalarımızı tabi istihbarat teşkilatımızla, emniyet teşkilatımızla koordineli bir şekilde güvenlik tedbirlerimizi sürdürüyoruz.

"55 bin Suriyeli ülkesine döndü"

Ülkesine dönen Suriyeli sayısını da açıklayan Akar, sözlerine şöyle devam etti:

Burada yine diğer konularda olduğu gibi benzer şekilde maalesef bir yalan mekanizması, fitne fesat mekanizması, ‘Binlerce Suriyeli Türkiye'ye geliyor’, ‘Binlerce Suriyeli hudutlara akın ettiler’ şeklinde hiçbir şekilde astarı olmayan asılsız bir iddia. Kesinlikle söz konusu değil.

Biz her şeye rağmen bu iddialardan sonra hudutları bir kez daha gözden geçirdik. Hudutu bir kez daha elden geçirdik. Hiçbir şekilde böyle bir geçiş olmadığını bizzat arkadaşlarımızın sesleriyle de beyanlarıyla da kamuoyuyla paylaştık. Diğer taraftan gitmek isteyen Suriyelileri hudut kapılarından gönderdik. 55 bin civarında Suriyeli ülkesine geri döndü.

ensonhaber

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

SURİYE VE SURİYELİLER MESELESİ
Yerel Yönetim

SURİYE VE SURİYELİLER MESELESİ

SURİYE VE SURİYELİLER MESELESİ Suriye meselesi Türkiye'nin ABD ve Rusya ile belli alanlarda ortak hareket ettiği, belli alanlarda çatıştığı, çok sayıda devletin müdahil olduğu karmaşık bir problem haline geldi.

Avrasya Üniversitesi'nde yeni eğitim sınıfı!
Yaşam

Avrasya Üniversitesi'nde yeni eğitim sınıfı!

Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı Mock-Up sınıfında eğitim başladı.

Ankara'da hangi eczaneler nöbetçi İşte 28 Mart Ankara nöbetçi eczaneleri
Yaşam

Ankara'da hangi eczaneler nöbetçi İşte 28 Mart Ankara nöbetçi eczaneleri

Ankara ve ilçeleri 28 Mart Perşembe günü için nöbetçi eczane listesi belli oldu. Nöbetçi eczaneleri buradan takip edebilirsiniz.

İstanbul'da bugün hangi eczaneler nöbetçi İşte 28 Mart İstanbul nöbetçi eczaneleri
Yaşam

İstanbul'da bugün hangi eczaneler nöbetçi İşte 28 Mart İstanbul nöbetçi eczaneleri

İstanbul ve ilçeleri 28 Mart Perşembe günü için nöbetçi eczane listesi belli oldu. Nöbetçi eczaneleri buradan takip edebilirsiniz...

İzmir'de bugün hangi eczaneler nöbetçi İşte İzmir nöbetçi eczaneleri
Yaşam

İzmir'de bugün hangi eczaneler nöbetçi İşte İzmir nöbetçi eczaneleri

İzmir ve ilçeleri 28 Mart Perşembe günü için nöbetçi eczane listesi belli oldu. Nöbetçi eczaneleri buradan takip edebilirsiniz.

Turist Akın edince, Esnaf Güller Açtı
Yaşam

Turist Akın edince, Esnaf Güller Açtı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan tatil bölgelerinden şehir merkezine akın eden turistler, Perşembe Pazarı esnafının yüzünü güldürdü.