Bursa

Depremin etkisi belediye binasını tahliye ettirdi

Mudanya Belediye binası, yıkılma riskine karşı tahliyesine başlandı

Depremin etkisi belediye binasını tahliye ettirdi

Mudanya Belediye binası, yıkılma riskine karşı tahliyesine başlandı. Dün yaşanan depremin ardından içeri girmeyen çalışanlar, bugünde işe geldiklerinde ise tahliye ile karşılaştı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, çalışanların vatandaşlara diğer ek binalarda hizmet vereceğini açıkladı.
Bursa’da yaşanan depremin en çok etkilediği noktalardan Mudanya’da belediye binası çatlakların oluşmasının ardından boşaltıldı. Dün çalışanların bir kısmı izinli sayılırken, bugün işe gelenler ise yıkılma riskine karşı içeri alınmadı. Vatandaşların kısa süre beklemesinin ardından, belediyenin alt tarafından bulunan tek katlı binalarda hizmet almaya başladı. Binanı girişindeki bazı eşyaların taşınmasına ise, çalışanlar da yardımcı oldu. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, merkez üssü Mudanya olan depremin ardından belediyenin boşaltılan ana hizmet binası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu süre içerisinde belediye hizmetlerinin aksamaması adına çalışmaların diğer ek hizmet binalarında devam edeceğini kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Mudanyalı hemşehrilerimizden de bu konuda anlayış bekliyor, çalışmalarımızı sürdüreceğimiz ek hizmet binalarımıza müracaat etmelerini rica ediyoruz. Depremin kuşkusuz en çok zarar verdiği bina, 1976 yılında yapılan ve geçmişte güçlendirme de yapılmış olan belediye ana hizmet binamız oldu. Üniversitesi’nin desteğiyle hızlı tarama ile bina tespitine başladık. Ana hizmet binamız 1999 depremi öncesi yapılardan olması ve risk puanı yüksek olması sebebi ile bu projemiz kapsamında hızlı tarama testi yapılacak öncelikli binalarımızdan biriydi. Bu süreçte belediye binası için yeni yer arayışına girdik ve yeni belediye binamızı Çağrışan Mahallemiz için hazırladığımız Çağrışan- Göynüklü Uygulama İmar Planlarında ‘belediye hizmet alanı’ olarak ayırdığımız alanda yapmayı planladık. Yine bu süreçte Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile koordineli Bursa Teknik Üniversitesi işbirliğinde Mudanya’nın sahip olduğu afet potansiyelini belirlemek için sıvılaşma riskinin en yüksek olduğu mahallelerimizden biri olan Siteler Mahallemizden başlamak üzere mikro bölgeleme çalışmasını başlattık. Kentsel Tasarım Müdürlüğümüz tarafından alt yapı çalışmaları tamamlandı. Siteler Mahallesi 76.60 hektar alanda mikro bölgeleme çalışması için ihale dosyamızı hazırladık” diye konuştu.
Mudanya Belediyesi olarak uzmanların yaptığı açıklamaları dikkate alarak, ilçe genelindeki mevcut yapı envanterinin deprem risk seviyelerinin tespit edilmesi için ‘Hızlı Tarama Yöntemi’ başvurularını da almaya başladıklarını belirten Başkan Türkyılmaz, “Öncelikli olarak Burgaz, Eğitim, Siteler, Yalı ve Ömerbey mahalleleri bölgesinde ücretsiz olarak uyguladığımız çalışma için başvurular, Mudanya Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’ne yapıldı. Marmara Bölgesi’nin deprem gerçeğiyle yüzleşmek zorundayız. Deprem ne yazık ki yaşamımızın bir parçası haline gelmiş durumda. Ancak bu gerçekle yaşamanın en önemli yolu, hazırlıklı olmak. Bu zorlu gerçekle yüzleşirken, siyasi ve bireysel rant elde etmek yerine dayanışma içinde olmalıyız. Hep birlikte hareket ederek, muhtemel bir felaketi en az hasarla atlatmak için çaba göstermeliyiz. Önceliğimiz, yeni belediye binasını Mudanyamıza kazandırmak, depreme karşı dirençli ve güvenli bir şehir oluşturmak. Bunun için bilim ne diyorsa onu yapacağız. Hepimize tekrar geçmiş olsun” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Böcek'ten deprem master planı açıklamaları
Bölgesel

Başkan Böcek'ten deprem master planı açıklamaları

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Deprem Master Planı-Güçlendirme konferansında Antalya'yı olası bir depreme karşı dirençli hale getirmek amacıyla yaptıkları çalışmaları aktardı.

Yapay zeka ile depremieri yüzde 91 oranında doğru tahmin ediyor
Yaşam

Yapay zeka ile depremieri yüzde 91 oranında doğru tahmin ediyor

Georgia Southern Üniversitesi’nde görev yapan Türk araştırmacı Cemil Emre Yavaş ve ekibi, yapay zeka algoritmalarıyla depremleri yüzde 91 doğruluk oranıyla tahmin etmeyi başardı.

 Deprem Afatından Sonra  Şu an Konteynerlerde kaç kişi yaşıyor?
Yaşam

Deprem Afatından Sonra Şu an Konteynerlerde kaç kişi yaşıyor?

AFAD Başkanı Okay Memiş yaptığı açıklamada 11 ilimizde oluşturulan 413 konteyner kentte 218 bin konteynerde misafir yayımız devamı haberimizde

Deprem bölgesinden haber! 29 binden fazla konut teslim edildi, bu ilde de 641 konutun anahtar teslimi yapıldı
Bölgesel

Deprem bölgesinden haber! 29 binden fazla konut teslim edildi, bu ilde de 641 konutun anahtar teslimi yapıldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen 11 ilde yapımı tamamlanan 29 bin 311 konut, hak sahiplerine teslim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Diyarbakır’daki 641 konutun anahtar teslim töreni düzenlendi.

Denizli’de 7.0 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı gerçekleştirildi
Bölgesel

Denizli’de 7.0 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından Aydın merkezli 7.0 büyüklüğünde deprem senaryosu, etki sahasında yer alan Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla illerinde eş zamanlı olarak tatbik edildi.

Güvenli alanlarda TOKİ konutlar inşa ediliyor
Yaşam

Güvenli alanlarda TOKİ konutlar inşa ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından 23 ilde yaklaşık 200 bin hektarlık alanda mikrobölgeleme etüt çalışmalarını tamamladı. Detaylar haberimizde..