Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan depremzede 62 yaşındaki Halil Ercan, gözyaşları arasında 1 yıldır görmediği 25 yaşındaki oğlu Resul Ercan’ı arıyor. KYK yurdunda kalan ve simit satarak geçimini sağlayan Halil Ercan, başına kötü şeyler gelmesinden korktuğu oğlunun yanına gelmesini istedi.
Depreme Hatay-İskenderun’da yakalanan, depremin ardından geldiği Manavgat’ta KYK yurdumda kalan 62 yaşındaki Resul Ercan, Manavgat Belediyesinin İbrahim Sözen Caddesi üzerinde kendisine gösterdiği yerde simit satarak geçimini sağlıyor. Manavgat’ta hep iyi insanlarla karşılaştığını belirten Halil Ercan, “Burada yurtta kalıyorum. Simit satıp geçimimi sağlıyorum. Burada çok güzel dostlar edindim. Onlar bana her konuda yardımcı oluyor. Benim tek derdim, 1 yıl öncesine kadar İskenderun’da birlikte yaşadığım 25 yaşındaki oğlum Resul Ercan’a olan hasretim. Oğlum 1 yıl önce Denizli’de yaşayan asker arkadaşının yanına çalışmaya gitti. İstediği gibi olmadı ve Antalya’da yaşadığını bildiğim büyük oğlumun yanına geldiğini öğrendim” dedi.
Oğluyla son olarak 2 ay önce telefonda görüştüğünü belirten Ercan, “O tarihten beri kendisinden haber alamıyorum. Oğlum çok saf birisi. Kötü yola düşmesinden, başına bir şey gelmesinden korkuyorum. Oğlumun buraya gelmesini, benimle yaşamasını istiyorum. Kendisinin mesleği var, burada tanıdığım insanlar her konuda yardımcı olacaklarını söylüyor. Ne olur oğlum gel burada birbirimize destek olalım, can yoldaşı olup birlikte yaşayalım. Ben seni çok özledim” diye konuştu.
Kahramanmaraş merkezli depremde birçok yakınını kaybeden 3 çocuklu depremzede çift, deprem korkusu ile geldikleri Antalya’da ikinci hüsranı yaşadı. İşte detaylar...
Kumluca Hal Toptaş Spor Kulübü Deprem Bölgesi Yardım Eli üyeleri Hatay'ın İskenderun ilçesinde ihtiyaç sahibi depremzedeler için üçüncü kez yardım götürdü.
Antalya'da Başkan, geleneksel iftar organizasyonu bu yıl iptal ederek, tüm iftar giderlerini deprem bölgesine bağışlayacaklarını söyledi.
Deprem felaketinden sonra ailesiyle Antalya’ya gelen ve Etüt Merkezi’nde üniversite hazırlık eğitimine devam eden Sıla Özsoy, etüt merkezinde yapılan deneme sınavındaki başarısıyla dikkat çekti.
Yaşanan depremde anne, baba ve kardeşlerini kaybeden depremzede, Antalya'da yaşamaya başladı. Ailesinden geriye sadece fotoğraf albümü kaldı.
Antalya’da konaklayan depremzede vatandaşlar kendileri için düzenlenen sosyal iyileştirme çalışmaları kapsamında düzenlenen gezi ile moral depoladılar.
Yorumlar (0)