Hatay

Depremzede kadınlardan 100.yıla özel 100 dilek feneri

Asrın felaketinin yerle bir ettiği Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla depremzede kadınlar, 100 dilek feneri uçurdu.

Depremzede kadınlardan 100.yıla özel 100 dilek feneri

Asrın felaketinin yerle bir ettiği Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla depremzede kadınlar, 100 dilek feneri uçurdu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı asrın felaketinin yerle bir ettiği Hatay’da çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Kırıkhan ilçesi de Cumhuriyet Bayramı’nın doyasıya kutlandığı noktalardan biriydi. Kırıkhan ilçesinde bir araya gelen 100 depremzede kadın günün anlam ve önemine binaen 100 dilek feneri uçurdu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aslı Zenci, “Türk Milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi Cumhuriyet’in ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük bir eseridir. Cumhuriyet kadına armağandır. Cumhuriyet en çok kadının hakkıdır. Biz kadınlar; cumhuriyetle kazandık özgür kimliklerimizi. Cumhuriyetle eşitlendik. Cumhuriyetle eğitim aldık. Cumhuriyetle seçtik, seçildik. Cumhuriyetle çalışma hayatına adım attık. Cumhuriyetle ayakları yere basan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür kadınlar olduk. Cumhuriyet kadın demek, çocuk demek. Cumhuriyet kadınıyla erkeğiyle el ele, omuz omuza çalışmak, üretmek, Cumhuriyet’in kazanımlarıyla övünmek demek. Hataylılar olarak bu depremden çok zarar gördük. Bu zor günümüzde bizlere koşup gelen milletimizle cumhuriyet çatısı altında kocaman bir bütün haline geldiğimizi gördük. İnanıyoruz ki birlik ve beraberlik bizi ayağa kaldıracaktır. Bu şehrin hayallerini, umutlarını, beklentilerini dile getirerek; yitirdiğimiz canlarımızı dualarımıza katarak Cumhuriyet’imizin 100.yılına özel 100 dilek fenerini gökyüzüne göz yaşları gibi akıtıyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun bu coşku hiç dinmesin. Cumhuriyet’imizin kurucusu yüzyılın lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Etimesgut Belediyesinden depremzedelere yardım eli
Yerel Yönetim

Etimesgut Belediyesinden depremzedelere yardım eli

Etimesgut Belediyesi, deprem bölgelerine gıda ve temel ihtiyaç yardımları ulaştırdı. Başkan Beşikçioğlu yaptığı açıklamada, 'Birlikte yaraları saracağız.' dedi.

 Hatay İskenderun’da Doğal Gaz Zehirlenmesi Depremzede  3 Kişi Hayatını Kaybetti
Bölgesel

Hatay İskenderun’da Doğal Gaz Zehirlenmesi Depremzede 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Hatay İskenderun’da Cebike TOKİ Konutları’nda meydana gelen doğal gaz sızıntısı sonucu aynı aileden anne Kader Kökçü ile çocukları Elif Bilge Kökçü (2012 doğumlu) ve İsmail Ege Kökçü (2019 doğumlu) hayatını kaybetti 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise hayati tehlike taşıyor.

Depremzedeler için daha iyisini vaat ediyor, 6 bin konut daha tamamlandı
Bölgesel

Depremzedeler için daha iyisini vaat ediyor, 6 bin konut daha tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremleri sonrası Diyarbakır'da inşa edilen 10 bin konutluk projenin 6 bininin tamamlandığını duyurdu. Depremzedeler için konutlar teslim ediliyor.

Gaziantep'te hasar gören asırlık Zincirli Bedesten restore ediliyor
Bölgesel

Gaziantep'te hasar gören asırlık Zincirli Bedesten restore ediliyor

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hasar gören ve ziyarete kapatılan tarihi Zincirli Bedesten'de restore çalışmaları devam ediyor.

Başkan Torunoğlu;  “Mücbir sebep şartsız uzatılmalı”
Bölgesel

Başkan Torunoğlu; “Mücbir sebep şartsız uzatılmalı”

Depremden etkilenen kentlerin Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanları, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Ağustos'ta sona erecek mücbir sebep halinin uzatılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenip yardım istedi.

Gaziantep'te depremzede Suzan Doğan Yılmaz yaşadıklarını resim yaparak atlatıyor
Bölgesel

Gaziantep'te depremzede Suzan Doğan Yılmaz yaşadıklarını resim yaparak atlatıyor

Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinde evini, iş yerini ve iş yeri personelini kaybeden 64 yaşındaki Suzan Doğan Yılmaz, yaşadığı zorlu süreci resim yaparak atlatıyor.