Zonguldak / Devrek

Devrek ' de Selden kalıntılar Kaldırılıyor

Devrek ilçesinde hayat normale dönmeye başladı Haber Detayı..

Devrek ' de Selden kalıntılar Kaldırılıyor

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde sel felaketinin izleri siliniyor. Esnaflar çamurla kaplanan işyerlerini ve eşyalarını temizliyor. Bazı esnaflar tezgahlarını açarak köfte pişiriyor. İlçede bir taraftan da temizlik çalışmaları sürüyor.
Geçen 9 Temmuz günü Devrek ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşanan sel felaketinin ardından bir taraftan temizlik çalışmaları sürerken bir taraftan da hayat normale dönmeye başladı. Esnaflar çamurla kaplanan dolaplarını, sattıkları ürünlerini silerek temizledi. Suyla yıkadıkları ürünleri yeniden raflara dizdi. İkram araçları bölgeye sevk edilerek esnaflara çay, su, çorba ikramında bulunuldu. İçme suyu ihtiyacının karşılanması için Düzce’den bir tır dolusu su ilçeye sevk edildi.
Moloz yığınları iş makineleri aracılığıyla kamyonlara yüklenirken itfaiye ekipleri cadde ve sokaklarda yıkama yaptı. Selden işyerleri zarar gören esnaflar temizlik çalışmaları yaptı. Bir işyeri sahibi tezgahını açarak köfte pişirdi.
Açtığı tezgahta köfte pişirerek satan Devrim Ulukoz, "Belediyemiz çalışıyor. Diğer illerden gelen ekipler yardım ediyor. Düzelecek bir ay içerisinde toparlanır. Evlerin altlarında da sıkıntı var. Benim işyerimde yaklaşık diz kapağına kadar sel gelmişti. Büyük dükkanlar, depolar vardı onlar doldu. Ama artık yavaş yavaş toparlıyoruz" diye konuştu.
Dondurma dükkanının bodrum katında eşyaları tahliye ederken ağabeyini sel sularından son anda kurtardıklarını anlatan Ertan Baştoğ isimli esnaf ise "İlk gün ağabeyimi suyun içinden zor kurtardım. Alt katta bodrumda malzeme kurtaralım diye. Buralar su içinde kaldı. Dükkanın motorları, makine ve dondurmalar su içinde kaldı. Dördüncü gün oldu su tahliyesi sürüyor. Satış yapabiliyoruz ama üretim yapamıyoruz. Elimizde olan dondurmaları satıyoruz. Makineler suyun içinde. Binalara elektrik verilemiyor. Şu an bekliyoruz. Ama bir taraftan da esnaflar olarak yavaş yavaş toparlanmaya başlıyoruz" dedi.
Öte yandan, ilçeye bağlı Çaydeğirmeni beldesini köylere bağlayan Bük köprüsünün girişindeki yol heyelan nedeniyle çöktü. Yolda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.İHA

Devrek ' de Selden kalıntılar Kaldırılıyor Devrek ' de Selden kalıntılar Kaldırılıyor

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta personel aranıyor Geç kalmadan başvurun
Eleman İlanı

Bucak'ta personel aranıyor Geç kalmadan başvurun

Sönmez Petrol Opet Sanayi Şubesi, Bucak'ta bay ve bayan personel alımı yapıyor. Müracaatlar şahsen kabul edilecektir. Detaylar için tıklayın!

 Kağızman'da binlerce balık telef oldu
3. Sayfa

Kağızman'da binlerce balık telef oldu

Kars'ın Kağızman ilçesindeki Aras Nehri üzerinde bulunan hidroelektrik santrallerinin baraj kapaklarını kapatmasıyla on binlerce balık telef oldu. Detaylar haberimizde..

Kepez’de Ramazan denetimi
Bölgesel

Kepez’de Ramazan denetimi

Kepez Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşların sağlığının korunması ve mağduriyetler yaşanmaması için pide ve ekmek üretimi yapan fırınlara yönelik gıda güvenliği ve gramaj denetimlerini artırdı.

 Jandarmadan güvenli motosiklet kullanımı eğitimi
Bölgesel

Jandarmadan güvenli motosiklet kullanımı eğitimi

Amasya'da motosiklet kazalarının önlenmesi ve motosiklet sürücülerinde güvenli motosiklet kullanımıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla jandarma tarafından 155 kişiye eğitim verildi. Detaylar haberimizde..

Tavşanlı’da pazarcılardan Ramazan ayında taze ürün
Bölgesel

Tavşanlı’da pazarcılardan Ramazan ayında taze ürün

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde pazarcılar, taze ürünleriyle vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Antalya’da çift cinayet davasında karar Zeynel Boyacı'ya ağırlaştırılmış müebbet
3. Sayfa

Antalya’da çift cinayet davasında karar Zeynel Boyacı'ya ağırlaştırılmış müebbet

Antalya'da 26 yaşındaki baldızı Zeynep Ece Aksoy'u, 5 ay sonra da tartıştığı motokurye Ali Diken'i öldürüp boş araziye gömen Zeynel Boyacı hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü.