Diyarbakır / Yenişehir

Diyarbakır'da gıda denetimi

Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri ilçedeki pastane, fırın ve marketlerde gıda ve hijyen denetimi yaptı. Devamı haberimizde...

Diyarbakır'da gıda denetimi

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Belediyesi kentte hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilçede vatandaşların sağlığı korumak amacıyla gıda denetimlerini arttırdı.
Diyarbakır’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri ilçede faaliyette bulunan pastane, fırın ve marketlerde bütün reyonlarda gıda ve hijyen denetimi yaptı. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci’nin talimatları ile denetimlerini sıkılaştıran Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların tükettiği ürünlerde kullanılan malzemelerin hijyen ve son kullanma tarihi konularında ince eleyip sık dokudu.

13 iş yerine ceza
Zabıta ekipleri, ilçe sınırları içerisinde bulunan marketlerde gıda güvenliği, kalitesi ve hijyen şartları çerçevesinde yapılan denetimlerde 13 iş yerine cezai müeyyide uygulandığı ve ayrıca ekipler, fırın, pastane ve unlu mamüller imalatı yapan iş yerlerinde gramaj ve hijyen denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürdü.
Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Beşikci, “Vatandaşlarımızın mağduriyetinin önüne geçebilmek adına hem hijyen hem de fahiş fiyat denetimlerimiz zabıta ekiplerimizce devam ediyor. Denetimlerin aniden gerçekleşmesi ve devamlı olması da vatandaşlarımız için büyük önem taşıyor” dedi. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kepez’de Ramazan denetimi
Bölgesel

Kepez’de Ramazan denetimi

Kepez Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşların sağlığının korunması ve mağduriyetler yaşanmaması için pide ve ekmek üretimi yapan fırınlara yönelik gıda güvenliği ve gramaj denetimlerini artırdı.

Eskişehir’deki denetimlerinde 29 bin 298 araç ve sürücüsü kontrol edildi
Bölgesel

Eskişehir’deki denetimlerinde 29 bin 298 araç ve sürücüsü kontrol edildi

Eskişehir’de polis ve jandarma ekiplerince yapılan 29 bin 298 araç ve sürücüsü kontrol edildiği denetimlerde 9 bin163 araca işlem yapıldı.

Isparta'da dev polis denetimi 27 bin kişi sorgulandı, 36 aranan şahıs yakalandı
Bölgesel

Isparta'da dev polis denetimi 27 bin kişi sorgulandı, 36 aranan şahıs yakalandı

Isparta’da dört gün süren polis denetimlerinde 27 bin 763 kişi sorgulandı, 36 aranan şahıs yakalandı.

Antalya'da motosiklet uygulamasında bin 135 kişi sorgulandı
Bölgesel

Antalya'da motosiklet uygulamasında bin 135 kişi sorgulandı

Antalya'da motosiklet hırsızlıklarını önlemek ve suç oranlarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde bin 135 kişi sorgulanırken, 5 çalıntı motosiklete el konuldu.

Antalya'da motosiklet denetiminde kimlik sahtekarlığı ortaya çıktı 38 bin TL ceza
Bölgesel

Antalya'da motosiklet denetiminde kimlik sahtekarlığı ortaya çıktı 38 bin TL ceza

Antalya’da trafik ekiplerinin denetimi sırasında durdurulan bir motosiklet sürücüsü ağabeyine ait kimlikle uygulamadan geçmek istedi.

Zabıtadan tatlıcılara ramazan denetimi
Bölgesel

Zabıtadan tatlıcılara ramazan denetimi

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayında yoğunluğun artığı tatlı imalatı yapan işletmelere yönelik sıkı denetim gerçekleştirdi.