Diyarbakır'da "Öğretmenler Odası Buluşmaları"

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında Diyarbakır'da düzenlenen programda meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Diyarbakır'da "Öğretmenler Odası Buluşmaları"

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında Diyarbakır'da düzenlenen programda meslektaşlarıyla bir araya geldi.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ayın ilk cumartesi günü farklı illerde düzenlenen Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında bu kez Diyarbakır'daki öğretmenlerle tarihi İçkale Açık Hava Müzesi'nde bir araya geldi.
Bugüne kadar ikişer kez İstanbul ve Ankara'da olmak üzere Eskişehir, Konya, Kastamonu, Sivas, İzmir ve 10'uncusu Diyarbakır'da gerçekleştirilen buluşmalarda Bakan Yusuf Tekin binlerce öğretmenle sohbet etti, istişarede bulundu.
Kadim mirası yansıtan şehirlerden biri olan Diyarbakır'da bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Bakan Tekin, eğitimde rotalarını öğretmenlerle birlikte belirlediklerini söyledi.
Yeni taslağa göre müfredatın sadeleştirildiği gerekçesiyle ders sürelerinin kısalıp kısalmayacağı konusunda bir soru üzerine Bakan Tekin, "Müfredat değişikliğinin ders sürelerine etkisi söz konusu değil. Bu anlamda ders saatlerinde herhangi bir artış veya azalma olmayacak. Ders sürelerimiz mevcut hâliyle devam edecek" dedi.
Kamuoyunun görüş ve önerilene sunulan yeni öğretim programı hakkında görüşlerini ileten öğretmenler; mevcut konuları yetiştiremediklerini, dolayısıyla yeni müfredatın hafifletilmesi ve sadeleştirilmesinin isabetli bir adım olduğunu ifade ettiler.
Öğretmen atamalarıyla ilgili gelen bir soru üzerine Bakan Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Tekin, “Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sorular üzerine Türkiye'de öğretmenlerin nitelikleri ve seçiminden, hizmet içi eğitimine kadar birçok konuyu kapsayan yeni bir düzenleme yaptıklarını belirtti. Tekin, sözlerine şöyle devam etti: Kanun; öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumlulukları, öğretmenlik mesleğinde kariyer, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması, öğretmenlerin hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayacak."
Kendilerine verdiği değer için Bakan Tekin'e şükranlarını sunan öğretmenlere Bakan Tekin, "Öğretmenlerime her daim sahip çıkacağımın ve onların hukukunu korumaya devem edeceğimin bilinmesini istiyorum. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde azimle çalışalım" değerlendirmesinde bulundu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Turgay Engin ve Uğur Toparlak öğrenciler  ile bir araya geldi
Bölgesel

Turgay Engin ve Uğur Toparlak öğrenciler ile bir araya geldi

Altınordu Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi'nde düzenlenen programda Ordu Vali Yardımcısı Turgay Engin, Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, öğrenciler ve davetliler bir araya geldi.

Konyaaltı'nda halk sağlığı buluşmaları
Bölgesel

Konyaaltı'nda halk sağlığı buluşmaları

Konyaaltı Belediyesi, 17 Mayıs Hipertansiyon Günü’nde ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini iyileştirmek ve halkı bilinçlendirmek adına “Halk Sağlığı Buluşmaları” başlattı.

2 ay ortaya çıkan bin 400 rakımlı Usot Gölü'nde yoga yapmak için buluştular
Bölgesel

2 ay ortaya çıkan bin 400 rakımlı Usot Gölü'nde yoga yapmak için buluştular

Artvin’in Ardanuç ilçesinde bin 400 metre rakımda yılda sadece 2 ay ortaya çıkan, yağmur ve eriyen kar suları ile oluşan Usot Gölü son dönemde ziyaretçi akınına uğruyor.

“İş’le İmece Buluşmaları” etkinlik serisi başladı
Bölgesel

“İş’le İmece Buluşmaları” etkinlik serisi başladı

Türkiye İş Bankası ve iştiraklerinden tarım odaklı teknoloji şirketi İmeceMobil, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle tarımın dünyadaki ve ülkemizdeki kritik önemi, sektördeki zorluklar ve çözümlerin masaya yatırılacağı “İş’le İmece Buluşmaları” etkinlik serisini başlattı.

Başkan Yetişkin Tüm Halkı  ‘Engelsiz Buluşma’ etkinliğine davet etti
Etkinlik

Başkan Yetişkin Tüm Halkı ‘Engelsiz Buluşma’ etkinliğine davet etti

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, engelli vatandaşlarla dayanışma duygusunu pekiştirmek için anlamlı bir etkinliğe imza atacak.

 I. Ulusal Sürdürülebilirlik Öğrenci Kongresinde üniversiteli ve liseliler buluştu
Bölgesel

I. Ulusal Sürdürülebilirlik Öğrenci Kongresinde üniversiteli ve liseliler buluştu

Fenerbahçe Üniversitesi ve MBA Okulları tarafından düzenlenen I. Ulusal Sürdürülebilirlik Öğrenci Kongresinde üniversiteli ve liseli gençler buluştu.