Menteşe Belediyesi, doğalgaz dağıtım firması ile ‘Kazı İzin ve Yüzey Kaplama Onarımı Protokolü’ imzaladı. Proje kapsamında; Bayır, Camikebir, Düğerek, Emirbeyazıt, Karamehmet, Karşıyaka, Kiramettin, Müştakbey, Orta, Ortaköy, Yeniköy, Akçova Mahallelerinde tamamlama çalışması yapılacak.
Daha önceden çalışma yapılmayan Gülağzı, Hacırüstem ve Paşapınarı Mahallelerinde ise doğa gaz çalışmasına başlanacak. Çalışma yapılacak mahallelerde ve eski kent dokusunda kalan dar sokaklarda teknik kurallara uygun çalışma yürütülecek. Dağıtım firması ile yapılan protokolle 2024 yılında 2 bin 675 konut doğalgaza kavuşacak. Bu sayı ile Menteşe genelinde doğalgaz kullanan konut sayısı 44 bin 625’e ulaşacak.
Doğalgaz dağıtım firması ile yapılan protokole ilişkin açıklama yapan Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, “Doğalgaz ile ilgili vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda firma ile çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda firma ile 2024 yılına yönelik ‘Kazı İzin ve Yüzey Kaplama Onarımı Protokolü’ imzaladık. Bu protokolle mevcut çalışma yürütülen mahallelerde tamamlama çalışması yürütülürken, bugüne kadar çalışma yapılmayan Gülağzı, Hacırüstem ve Paşapınarı Mahallelerinde doğalgaz çalışmasına başlanacak. Böylece doğal gaz yaygınlaşacak ve henüz doğalgaz olmayan mahallelere gelmesi için de çalışmalar sürecek. 2014-2023 yılları arasında Menteşe ilçemizde 41 bin 950 konut doğalgaza kavuştu. Bu yıl yapılacak çalışmalar sonucunda doğalgaz kullanan konut sayısı 44 bin 625’e ulaşacak. Bilindiği gibi doğalgaz, daha az kirletici ve insan sağlığına daha az olumsuz etkiye sahip. Yapılan protokollere yönelik yürütülen çalışmalarla, mahallelerimizin doğal gaza kavuşacak olması, doğalgaz kullanan konut sayılarının artması, hem hava kirliliğinin önlenmesi hem de daha yaşanabilir bir gelecek için çok önemli. Halkımızın yaşamını kolaylaştıran, konforunu arttıran hizmetlere devam edeceğiz. Doğalgaza kavuşacak mahallelerimize şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.
Yeşilova Belediyesi, 627 bin TL’lik yatırımla belediye binası, düğün salonu ve öğrenci yurdunu doğalgaza dönüştürdü. İşte detaylar!
Altınyayla Belediye Başkanı Selen Kınalı, doğalgazın planlanan tarihten önce ilçeye geleceğini duyurdu. İşte müjdeli haberin detayları!
Artan doğalgaz maliyetlerini unutun! Uzmanların önerdiği fanlı ısıtıcı ile daha az fatura ödeyip daha çok ısının. Fanlı ısıtıcı, düşük enerji tüketimi ve güvenilir performansıyla hem cebinizi hem de çevreyi koruyor.
Burdur’un Altınyayla ilçesi, doğalgaz konforuyla buluşuyor! Belediye Başkanı Selen Kınalı, doğalgaz projesine destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli ve yerel temsilcilere teşekkür ederek, projenin ekonomik ve çevresel katkılarına dikkat çekti.
Çeltikçi Belediye Başkanı Ramazan Ezin, ilçeye doğalgazın kazandırıldığını duyurdu. Doğalgazın yaşam kalitesini artıracağına dikkat çeken Başkan Ezin, Cumhur İttifakı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Çorum’da Hilal Apartmanı'nda yaşanan doğalgaz patlamasında 1 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı. Vali Ali Çalgan, yaralıların durumunun iyi olduğunu ve kapsamlı bir inceleme başlatıldığını açıkladı.
Yorumlar (0)