DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Aydın’da bu yıl yaşanan kuraklığa rağmen sulama sezonu sıkıntısız bir şekilde atlatıldı.
Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden birisi olan Aydın’da yaşanan kuraklık ile birlikte beklenen yağışların olmaması ve barajlardaki doluluk oranı üreticileri endişelendirmiş, sulama sezonu başında etkili olan yağışlar ise çiftçilere umut olmuştu. 2023 sulama sezonunda yağışlar ile birlikte toprak suya doyarken, üreticiler de tav suyu için barajlardan su kullanmadı. Haziran ayı sonlarında barajlardan su alınmaya başlanırken, yapılan planlamalar neticesinde barajlardaki sular üreticilere yetti. DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalara göre kuraklığa rağmen sulama sezonu sıkıntısız atlatıldı.
Konu ile ilgili DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda ise “Aydın’da yaşanan kuraklığa rağmen sulama sezonu sıkıntısız atlatıldı. Şimdi hasat zamanı. Çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyoruz” ifadeleri yer aldı. İHA
Nazilli Belediye Başkan Vekili Esin Ülkü Beyazıt, 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla Nazilli Kızılay Kan Merkezi’ni ziyaret etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Nazilli Belediyesi personellerine Bulut Kent Bilgi Sistemi eğitimi verildi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Efeler’deki ağaçların bakım ve budama çalışmalarına başladı.
Antalya ve çevresinde, iklim değişikliği ve bilinçsiz su kullanımı nedeniyle yaşanan kuraklık, bölge halkını ve ekosistemi tehdit ediyor.
Aydın’ın 6 ilçesinde jandarma ekipleri tarafından vatandaşlara trafik eğitimi verildi.
Aydın Süper Amatör Lig'de zirve mücadelesi veren Aydınspor ve İncirliova Belediyespor, hafta sonu kritik bir karşılaşmaya çıkıyor. Detaylar haberimizde...
Yorumlar (0)