Sel taşkınlarına ve doğal afetlere karşı çözüm bulmak adına önemli bir proje olan ve DSİ tarafından yapılan “Büyük Su Projesi”nde çalışmalar başladı.
Hacılar Belediyesi, ilçe için öneme sahip olan dere ıslahı ve su güvenliği projesinde yapım çalışmaları devam ediyor. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, yaklaşık 200 milyon TL'lik bir yatırımla ilçedeki tüm derelerin ıslah edilerek taşkın su kanallarının oluşturulması için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.
Özdoğan, yaptığı açıklamada, "Dere ıslahı ve su güvenliği bizim için önemli ve üzerinde sıklıkla durduğumuz, çalıştığımız konulardan birisiydi. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz tarafından, Beğendik Mahallesi Gizem Sokak’ta geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan, Güney istikametine doğru 700 metrelik bir kanal yapılmıştı. Yine bu kanalın devamında güney istikametinde yaklaşık 2 km'lik bir kısmın yapımına devam ediliyor. Aksu Deresi'nin memba kısmında 1.869 metre çift taraflı beton ağırlıklı taşkın kontrol kanalı ve 11 adet menfez, mansap kısmında 595 metre çift taraflı beton ağırlıklı taşkın kontrol kanalı ve 3 adet menfez, Lara Deresi'ne 74 metre çift taraflı beton ağırlıklı taşkın kontrol kanalı ve duvar üstlerine pano panel tel çit yapılacak" dedi.
Aksu Deresi ve Lara Deresi'nin Hacılar ilçesi içerisinden Erciyes'in eteklerinden inerek Beğendik Bağları, Organize Sanayi Bölgesi'nin güneyinden geçerek Boğaz köprüye ulaştığını ifade eden Başkan Özdoğan, “Bu bütün çalışmalar, ilave projelerle birlikte 3 kilometrelik bir taşkın koruma kanalını 2024 yılında tamamlamış olacağız. Böylelikle küresel iklimdeki değişiklikler, meydana gelebilecek sel baskınları ve ani yağışlarında vatandaşımızın herhangi bir can ve mal kaybına uğramasını engellemiş olacağız” dedi.
DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Burdur’un Bucak ilçesinde taşkın kontrol projesi incelemeleri yaptı ve Belediye Başkanı Hülya Gümüş’ü ziyaret ederek yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Dereköy Mahallesi Muhtarı Nebi Büyükkeleş, DSİ Bölge Müdürü Özhan Erdanışman’ı ziyaret ederek taşkın kontrolü taleplerini iletti. Dereler ve yolların durumu konuşuldu, projeler değerlendirildi.
Serik’te geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketinin izlerini silmek için devletin ilgili kurumları seferber oldu
Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, DSİ 182. Şube Müdürlüğüne yaptığı ziyarette su kaynaklarının korunması ve yönetimi hakkında detaylı bir brifing aldı.
Devlet Su İşleri 1273 memur alımı! 67 puanla atananların belgeleri ve başvuru süreci hakkında tüm detaylar burada. Hemen öğrenin!
Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü İzmir'de Temizlik İşçisi olarak çalışmak üzere kadrolu kamu işçisi alımı için başvurular başladı. Başvuru için sayılı gün kaldı. Başvurular, İŞKUR üzerinden yapılabilecek.
Yorumlar (0)