Çanakkale’de Lapseki ilçesinin en yüksek yeri konumundaki Dumanlı Dağı’na mevsimin ilk karı yağdı. Kar yağışı sonrası kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
Lapseki ilçesinde hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar düştü. Lapseki’nin en yüksek yeri olan 650 rakımlı Dumanlı Dağı’nda gece yarısı başlayan kar yağışı gün boyu etkili oldu. Dumanlı Dağı beyaza büründü. Yaklaşık 5 santimetre kar kalınlığına ulaşan yollarda buzlanma oluştu. Yetkililer, kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları olmadığını belirtti. Kar yağışı sonrası kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde kar nedeniyle araçları yoldan çıkarak mahsur kalan vatandaşların imdadına Mehmetçik yetişti.
Kars'ta kar nedeniyle köyünde mahsur kalan hasta, Özel İdare ekiplerince yolun açılması ile hastaneye ulaştırıldı.
İstanbul Taksim Meydanı’nda gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışı gece saatlerinde etkisini gösterdi. Kar yağışının bastırması ile yerli ve yabancı turistler karın keyfini çıkardı.
İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini gece saatlerinde arttırdı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yerler beyaza büründü.
Dün kar yağışı nedeniyle okulların tatil olduğunu duyuran Rize Valiliği, yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün daha ara verildiğini duyurdu.
Hakkari merkez ile Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Yorumlar (0)