Samsun

Dünya Sağlık Örgütü sigarayı 'hastalık' olarak kabul ediyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür İnce, “Sigara, akciğer kanseri ve KOAH gibi ölümcül akciğer hastalıklarının başta gelen sebebidir.

Dünya Sağlık Örgütü sigarayı 'hastalık' olarak kabul ediyor

SAMSUN (İHA) - Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür İnce, “Sigara, akciğer kanseri ve KOAH gibi ölümcül akciğer hastalıklarının başta gelen sebebidir. Dumanı içerisindeki 7 bin kimyasal maddenin 85’inin kesin kanser yaptığı ispatlanmıştır. Akciğer haricinde kalp ve beyin damar hastalıkları da önde gelen sebeplerindendir” dedi.
'Sigaranın, dünyanın en öldürücü toplumsal zehirlenme sebebi' olduğunu ifade eden Medicana International Samsun Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İnce, “Sigara, akciğer kanseri ve KOAH gibi ölümcül akciğer hastalıklarının başta gelen sebebidir. Dumanı içerisindeki 7 bin kimyasal maddenin 85’inin kesin kanser yaptığı ispatlanmıştır. Akciğer haricinde kalp ve beyin damar hastalıkları da önde gelen sebeplerindendir. Sigara bırakmak için çeşitli yöntemler vardır. Nikotin replasmanı tedavileri, iki üç çeşit ilaç, akupunktur, hipnoz ve biorezonans yöntemleri kullanılabilmektedir. Sigara bıraktırma kliniğimizde 10 yılı aşkın bir zamandır tüm bu tedavi yöntemleri kullanılmış ve en başarılı yöntem olan biyorezonans terapi (radyofrekans) yöntemi olmuştur. Sigara bağımlılığı kabaca kimyasal (nikotin) bağımlılık ve sosyal-psikojenik bağımlılık olarak 2 kısımdan oluşur. Kimyasal bağımlılığı radyo frekans ile rahatlıkla tedavi edebilmekteyiz. Sosyal bağımlılık için de hastalarımızla yaklaşık 30-40 dakika süren bir eğitim ve bilgilendirme konuşması sayesinde yüzde 92 ye varan bir başarı elde etmekteyiz” ifadelerini kullandı.
Uzm. Dr. Özgür İnce, “Biyorezonans terapinin herhangi bir yan etkisi veya kontrendike durumu yoktur. Genellikle tek seans yeterlidir ancak gerekirse pekiştirmeler yapılabilmektedir. Seans süresi 1 saat kadardır. Seans esnasında eller ve ayak tabanları metal levhalara temas eder, herhangi bir ağrı acı söz konusu değildir. Radyasyon, manyetik alan, kimyasal madde içermez. Radyo dalgaları ile çalışır ve otomobilde radyo dinlemek ne kadar zarar verirse o kadar zarar verebilir. Bunun yanında diğer tüm yöntemlerle kıyaslandığında daha başarılı ve daha az yan etkili bir yöntemdir. Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) sigara bağımlılığını ‘hastalık’ olarak kabul ediyor. Kendi kendine bırakmaya çabalamak çok güzel bir şeydir. Ama onunda istatistiklerine baktığımız zaman yüzde 5'ten daha yukarı bir başarı olmuyor. Mutlaka bir profesyonel destek öneriyoruz” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Okkalı zam Philip Morris'ten geldi Sigaracıları üzen haber
İş Dünyası

Okkalı zam Philip Morris'ten geldi Sigaracıları üzen haber

Sigara fiyatlarına bir zam daha geldi! Philip Morris grubunun sigaralarına 10 TL zam yapıldı. En ucuz sigara 80 TL’ye yükseldi. İşte detaylar…

SİGARA ZAMMI MART 2025 Yeni sigara fiyatları kaç TL oldu?
İş Dünyası

SİGARA ZAMMI MART 2025 Yeni sigara fiyatları kaç TL oldu?

5 Mart 2025 itibariyle sigaraya 8 TL zam geldi. En ucuz ve en pahalı sigara fiyatları güncellendi. Sigaraya zam sonrası en ucuz ve en pahalı sigara fiyatları ne kadar oldu, kaç TL? Yeni sigara fiyat listesini ve sigaranın zararlarını öğrenmek için tıklayın!

Başkan Mehmet Yılmaz duyurdu! Esnaflara önemli uyarı
Bölgesel

Başkan Mehmet Yılmaz duyurdu! Esnaflara önemli uyarı

Bucak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, 'Sigara İçilmez' levhası olmayan işletmelere denetimlerde cezai işlem uygulanabileceğini duyurdu. Detaylar burada!

Tiryakileri kahredecek haber Sigaraya kallavi zam geldi
İş Dünyası

Tiryakileri kahredecek haber Sigaraya kallavi zam geldi

JTI grubu, 2025 yılının ilk sigara zammını yapan firma oldu. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar'ın açıklamasına göre, fiyatlara 8 TL artış yapıldı. Zam, 5 Mart itibariyle yürürlüğe girecek.

Konya'da şüpheli araçtan kaçak sigaralar ele geçirildi
3. Sayfa

Konya'da şüpheli araçtan kaçak sigaralar ele geçirildi

Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Polis Timlerinin gerçekleştirdiği uygulamada şüphe üzerinde durdurulan araç içerisinde binlerce gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Detaylar haberimizde..

"Sigara bırakma polikliniklerimize başvurarak sigarayı bırakabilirler"
Bölgesel

"Sigara bırakma polikliniklerimize başvurarak sigarayı bırakabilirler"

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, 2024'te 68 bin 542 denetim yapıldığını ve sigara yasağına uymayan 274 işletmeye ceza uygulandığını söyledi. Detaylar haberimizde..