Antalya

Dünyaca ünlü sahil sıcak sebebiyle açık hava oteline dönüştü

Antalya’da sıcak ve nemli havadan bunalan vatandaşlar, geceyi dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde geçirdi. Sabahın ilk ışıklarında dahi sahildeki yoğunluk dikkat çekti. Devamı haberimizde..

Dünyaca ünlü sahil sıcak sebebiyle açık hava oteline dönüştü

Antalya’da sıcak ve nemli havadan bunalan vatandaşlar, geceyi dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde geçirdi. Sabahın ilk ışıklarında dahi sahildeki yoğunluk dikkat çekti.
Turizm kenti Antalya’da nemli ve sıcak hava etkisini devam ettiriyor. Hava sıcaklığının 30, nem oranının yüzde 85’i aştığı kentte hissedilen sıcaklık değeri ise artıyor. Evlerde klima altında uyumak istemeyen vatandaşların adresi de sahiller oldu. Günün tüm saatlerinde tatilcileri ağırlayan Konyaaltı sahilinde bazı vatandaşların kalabalık arasında uyumaya devam ettiği görüldü. Bazı vatandaşların yastıkla, bazılarının havluyla uyuduğu, bazılarının ise arkadaşlarıyla yan yana yattıkları görüldü. Sıcak hava ve nemden dolayı gecenin ilerleyen saatlerinde sahile gelen vatandaşlar, buldukları boş bir noktada uyumayı tercih etti. İki kişinin ise plajda şezlonglar üzerinde uyudukları görüldü. Sabahın ilk ışıkları olmasına rağmen sahile gelenlerin yoğunluk oluşturduğu ve Akdeniz’in mavi sularında kulaç attıkları gözlemlendi.

“Gece 00.00’dan sonra çok fazla kalan var”
Konyaaltı sahilinde 26 yıldır dalış kulübü işleten Mustafa Karsanba, “Gelen yerli ve yabancı turistlere dalış yaptırıyoruz. Bu sayede turizme katkı sağlıyoruz. Deniz canlılarını görme şansı buluyorlar. Sabahları yerli halkımız çok yüzmeye geliyorlar. Geceden kalan arkadaşlarımız sahili kirletiyor, çok fazla sinek de var. Gece 00.00’dan sonra çok fazla kalan var. Zabıta ekipleri çadır kurulmasına izin vermiyor. Belediyenin ekipleri sahili çok güzel temizliyorlar, ama bazen onlar da yetersiz kalıyor. Pazar sabahında burada yatan yüzlerce insan görebilirsiniz” dedi.

“Çoğu zaman yatağını yorganını getirenleri, çadır kuranları görüyoruz”
Sahile arkadaşları ile yüzmek için gelen Mahmut Mahir Deniz ise, “Her sabah geliyorum, sahilde kalan insanları görüyoruz. Antalya iklim olarak buna uygun olunca gece burada konaklıyorlar. Bu aynı zamanda bir kirlilik de oluşturuyor. Çoğu zaman yatağını yorganını getirenleri, çadır kuranları görüyoruz. Temmuz ve ağustos ayı daha yoğundu. Şimdi biraz daha azaldı. Zabıta çadır kurulmasına izin vermiyor” diye konuştu. İHA 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'ya 19 Mayıs Hediyesi! Ücretsiz Toplu Ulaşım
Bölgesel

Antalya'ya 19 Mayıs Hediyesi! Ücretsiz Toplu Ulaşım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda resmi plakalı otobüsler, Nostalji Tramvay ve Antray'da ücretsiz ulaşım imkanı sunacak.

Antalya'da safari araçları da denetimden geçti
Yaşam

Antalya'da safari araçları da denetimden geçti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde jandarma ekipleri safari araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde trafik kurallarına uymayan araç ve sürücülere idari para cezası uygulandı.

Antalya Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 19 Mayıs’ta ücretsiz
Bölgesel

Antalya Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 19 Mayıs’ta ücretsiz

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Antalya Büyükşehir Belediyesi resmi plakalı belediye otobüsleri, Antray ve nostalji tramvay seferleri ücretsiz olacak.

Antalya, Bilim Merkezi’nden dünyanın uydusu gözlemlendi
Etkinlik

Antalya, Bilim Merkezi’nden dünyanın uydusu gözlemlendi

Kepez Belediyesi bünyesinde hizmet veren Antalya Bilim Merkezi, Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenledi. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılar, teleskopların 135 kat büyüttüğü gökyüzünde, Ay yüzeyindeki kraterleri detaylı bir şekilde gözlemleme imkanı buldu.

Kepez’de Antalya’nın ilk ragbi takımları
Bölgesel

Kepez’de Antalya’nın ilk ragbi takımları

Kepez Belediyesi Spor Kulübü çatısındaki Antalya’nın ilk kız ve erkek ragbi takımları, milli takımlara oyuncu göndermeye başladı.

Antalya, Bilim Merkezi’nden dünyanın uydusunu gözlemledi
Bölgesel

Antalya, Bilim Merkezi’nden dünyanın uydusunu gözlemledi

Kepez Belediyesi bünyesinde hizmet veren Antalya Bilim Merkezi, Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenledi.