Ataşehir Belediyesi ile TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi iş birliğiyle 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında “Dünyanın Geleceği Bizim Elimizde” konulu panel düzenlendi.
Suyun hayatî önemi, su kıtlığı ve bilinçli su tüketiminin sağlanması konularında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen panel, Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Çiğdem Kara’nın moderatörlüğünde yapıldı. Konuşmasında, ülkemizin susuzluk tehdidiyle karşı karşıya kalma ihtimalini vurgulayan Çiğdem Kara, Türkiye’de su tüketiminin yüzde 77’sinin tarımda kullanıldığını belirterek, su kaynaklarının verimliliğinin arttırılması için gerekli olan farkındalık çalışmalarına dikkat çekti.
Panele, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Hakan Dulkadiroğlu, Türkiye’de ve İstanbul’da su kaynaklarının korunması ve su kıtlığının önlenmesiyle ilgili önemli veriler paylaştı. Suyun israf edilmeden kullanılmasının sağlanabilmesi için ilk önce toplumun bilinçlenmesinin gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Hakan Dulkadiroğlu, su tüketimiyle ilgili herkese büyük görevler düştüğünü belirtti. İstanbul’da 15 milyondan fazla nüfusa su hizmeti verildiğini ifade eden Doç. Dr. Hakan Dulkadiroğlu, bu kapsamda tatlı su kullanımının sürdürülebilir olmadığını vurgulayarak, su tasarrufunun önemine dair bilgilendirici açıklamalarda bulundu.
Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden konuşmacı olarak katılan Onur Akbulut ise, “gıda üretiminde su” konusu hakkında önemli bilgiler paylaştı. Su ve besinlerle bulaşan hastalıklardan korunmak için yapılması gerekenlerden bahseden Onur Akbulut, tükettiğimiz gıdaların son kullanma tarihlerinin önemine de dikkat çekti. Ayrıca gıda hijyen yönetmeliği ve tüketici haklarıyla da ilgili bilgilendirmeler yapan Onur Akbulut, tükettiğimiz gıda ürünlerinin tazeliği ve hijyeni hakkında aydınlatıcı açıklamalar yaptı. Özellikle satın alınan ürünlerle ilgili üzerlerinde bulunan “katkısız, koruyucusuz ve yüzde 100 organik” gibi ibarelerin güvenirliliğinin sorgulanması gerektiğini dile getirerek, etiket içeriklerinin dikkatli okunması gerektiğini vurguladı.
“Suyun yaşamın vazgeçilmezi” olduğu bir kez daha vurgulanan panelde, su kıtlığına dikkat çeken ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan video içerikleri de izletildi. Panelin sonunda katılımcılara, suyun akış yoğunluğunu azaltarak su tasarrufu sağlamaya yarayan “perlatör” aparatı ile ajanda hediye edildi.
Burdur Bucak’ta Yunus Emre, Karayvatlar ve Yeni Mahalle’de altyapı çalışmaları tamamlandı. 10 bin m² kilit parke döşendi.
Aydın'ın Didim ilçesinde sahaya inen zabıta ekipleri fırınlarda hijyen denetimi gerçekleştirdi.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis toplantısında yaptığı konuşmada Düzce’nin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınması için yürütülen projeleri anlattı.
Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, üç ayda 700’den fazla işyeri denetimi yaptı, kural dışı davranış sergileyen işyeri sahipleri uyarıldı, ısrar eden işyeri sahiplerine cezai işlem uygulandı.
Nazilli Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde Kurban Bayramı öncesi kurban kesim kursu düzenleniyor.
Yıldırım Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi iş birliğinde ailenin korunmasına yönelik 'Aile Çalıştayı' düzenlendi. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)