DÜZCE(İHA) – Düzce’de üretimi yapılan, ünü ve belirgin nitelikleri itibariyle Düzce’ye özdeşleşmiş ürünlerin coğrafi işaretle tesciline yönelik Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurular sonucu Düzce Bıçağı Resmi Coğrafi İşaret Bülteninde yayınlanarak coğrafi işaret belgesi tescillendi.
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak ve Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun’un katılımıyla Düzce Bıçağının Coğrafi İşaret Tescil belgesi Muhammed Zeki Durak tarafından Vali Selçuk Aslan’a takdim edildi.
Düzce Bıçağı; çelik malzeme kullanılarak tasarlanan bıçağın dayanıklılığının artırılması, yüzeyinin işlenmesi, sap takılması ve kılıfın yapılması suretiyle Düzce ilinde el işçiliğiyle ve kişiye özel tasarlanarak üretilen bıçaktır. Ustanın veya bıçak sahibinin tercihine göre kişiselleştirilen Düzce Bıçağı kullanım amacı ve uygulanacak yüzey süsleme sanatına uygun çeliğe karar verilerek tasarlanır.
Tasarlanan bıçağın kullanım amacına ve uygulanacak yüzey süsleme sanatına bağlı olarak paslanmaz çelik, karbon çeliği, takım çeliği ve Şam çeliği (Damascus) kullanılır. Düzce Bıçağının yüzeyi ustanın tercihine göre, gravür, kakma, kabartma (rölyef) gibi süsleme sanatları ile işlenir. Ayrıca bıçakların sap ve kılıflarına minyatür, tezhip ve ebru gibi süsleme teknikleri de kullanılabilir.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hüyük çileğinin Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden (AB) tescil aldığı 25'inci ürünü olduğunu duyurdu. Detaylar haberimizde..
Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinin yöresel yemeği olan ve çömlekte özel olarak yapılan tescilli keşkek, vatandaşları tarafından yoğun ilgi görüyor. Detaylar haberimizde...
Sinop’ta Nisan ayında trafiğe tescili yapılan toplam 502 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 73,1 ile ilk sırada yer aldı.
Bir radyoda yayınlanan ‘Memleket Treni’ adlı programa katılan SUBÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serkan Şengül, AB’nin Türk dönerini tescile hazırlanmasına yönelik açıklamalarda bulunarak dönerin Türklerin Avrupa’ya göçünde kültürel bütünleşmenin bir simgesi haline geldiğini söyledi.
Dünyanın en kaliteli tescilli fındığının üretildiği Giresun’da fındığa ek gelir olarak salep üretimi yaygınlaştırılıyor.
Yükseköğretimde akreditasyonun giderek artması ile birlikte Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi de akreditasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Yorumlar (0)