Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden tüzel kişiler tarafından gerçekleştirilecek ve üçüncü kişilerle paylaşılacak sorgulamalar artık ücretli olacak. Düzenleme, şirketler, odalar, barolar ve noterler gibi tüzel kişileri kapsayacak.
EN DÜŞÜK SORGULAMA ÜCRETİ 35 KURUŞ
CNBC-e'nin haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden yapılan sorgulamalarda en düşük ücret 35 kuruş olarak belirlendi. T.C. kimlik numarası sorgulama ve doğrulama gibi işlemler için 35 kuruşluk bir tutarın ödenmesi gerekecek.
EN YÜKSEK ÜCRET BİLANÇO SORGULAMADA
En yüksek ücret ise bilanço sorgulama hizmeti için alınacak. Bu hizmetten yararlanan her bir tüzel kişi, 518 lira ödeme yapmak zorunda olacak.
ÖDEME YAPMAYANLARA HİZMET DURDURULACAK
Gelir İdaresi Başkanlığı, üç ayda bir veri paylaşımı yapan kişilere toplam tutarı bildirecek. Ödemelerini belirtilen süre içinde gerçekleştirmeyenler, ödeme yapana kadar sorgulama hizmetinden faydalanamayacak. Alacak takibi ve tahsilat işlemleri ise vergi dairelerince yürütülecek.
Birleşik Krallık merkezli UK Declassified, Suriye'nin devrik lideri Beşar Esad'ın Esma Esad'ın İngiliz istihbaratıyla bağlantılı olduğunu iddia eden çok gizli belgeleri yayımladı. Sızdırılan belgeler, Esma Esad'ın ABD Ulusal Güvenlik Konseyi ve İngiltere'nin MI5 istihbaratı için ajan olarak çalıştığını ortaya koydu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “e-Devlet Kapısı kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecekler” dedi. Detaylar haberimizde..
Demre Devlet Hastanesine 20 yıllık aradan sonra kadrolu göz hastalıkları uzmanı atandı. Daha önce görevlendirme doktorların görev yaptığı hastaneye kadrolu olarak atanan Op. Dr. Utku Parlak, göreve başladı.
Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki vatandaş, organları ile 3 hastanın hayata tutunmasına ve 2 hastanın görmesine vesile oldu.
Batı Antalya’daki devlet hastaneleri içinde yenidoğan yoğun bakıma sahip tek hastane olan Finike Devlet Hastanesi,
Yorumlar (0)