Ecem Nur Sancak geçirdiği operasyon sayesinde artık voleybol oynayabilecek

Doğuştan kalbinde ritim bozukluğuna sahip 20 yaşındaki Ecem Nur Sancak, İEÜ Medical Point Hastanesinde geçirdiği operasyon sayesinde sağlığına kavuştu.

Ecem Nur Sancak geçirdiği operasyon sayesinde artık voleybol oynayabilecek

Doğuştan kalbinde ritim bozukluğuna sahip 20 yaşındaki Ecem Nur Sancak, İEÜ Medical Point Hastanesinde geçirdiği operasyon sayesinde sağlığına kavuştu. Eskiden yürümekte bile zorlanan şimdi ise arkadaşlarıyla birlikte voleybol oynayabilecek olan Ecem Nur Sancak, “En basit hareketlerde bile yaşam kalitem düşüyordu. Şimdi yürüyüp, koşacağım. Tekrar voleybol oynadığım zamanlarıma kavuşacağım. Çok mutluyum.” dedi.
İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşayan Ecem Nur Sancak, doğuştan kalp ritim bozukluğuna sahip dünyaya geldi. Sancak, yaşı ilerledikçe günlük yaşamında yaptığı basit hareketlerden sonra aşırı yorulduğunu ve nefes nefese kaldığını farketti. Sancak, kalp çarpıntısı ve yorulması nedeniyle çok sevdiği voleyboldan mahrum kaldı. Sancak, çareyi İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’nde buldu. İEÜ Medical Point Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Cihan Altın, Doç. Dr. Mustafa Doğduş ve ekibi Sancak’ın ritim bozukluğuna sahip kalbine ‘Ablasyon’ yöntemi uyguladı.

"Kalbim bana yetmiyordu"
En büyük hayalinin Aliağa sahilinde yürümek ve yeniden voleybol oynamak olduğunu söyleyen Sancak, “Çok uzun süredir çocukluğumdan beri kalbimde bir ağrı hissediyordum. Yaptığım en basit hareketlerde bile ayağa kalkma gibi basit hareketlerde bile yaşam kalitem düşüyordu. Çok yoruluyordum. Voleybol oynamayı çok seviyordum ancak yorulduğum için uzun zamandır oynayamıyordum. Kalbimin bana yetmediğini düşünüyordum. Arkadaşlarımla dışarıda vakit geçirirken yorulup, nefes nefese kalıyordum. Çok mutsuz olmaya başlamıştım. Yeni kalbime kavuştuğum için çok mutluyum. Aliağa’nın sahilinde yürümeyi çok özledim. O sahilde şimdi yorulmadan nefes nefese kalmadan yürüyeceğim, voleybol oynayacağım için çok mutluyum.” diye konuştu.

"En doğru yöntem"
İEÜ Medical Point Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Doğduş, Ablasyon yöntemi ile ilgili bilgi vererek, “Ablasyon işlemi, kateter adını verdiğimiz ince esnek kablo şeklinde malzemeler ile kalp içerisinde aritmiye neden olan hedefin bulunup yakılması işlemidir. İleri dönemde Ecem hanımın yaşadığı ataklar, artar duruma gelebilirdi. Bu da ciddi anlamda yaşam kalitesini etkileyecekti. Başarılı geçen bir ameliyattan sonra şu an çok iyi görünüyor.” dedi. Kardiyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Cihan Altın da, “Ecem hanımın ameliyatı başarılı geçti. Bu hastalığa sahip olan kişileri, bu şekilde tedavi etmek en doğru yöntemdir. Artık kaliteli bir yaşantı sürebilecek.” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Kemer Göynük'te Korkutan yangın
Bölgesel

Antalya Kemer Göynük'te Korkutan yangın

Antalya Kemer’e bağlı Göynük Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın büyümeden kontrol altına alındı. Yangının haberini alır almaz olay yerine geçen Kemer Belediye Başkanı

Atatürk Antalya Kale içinde  Kime EV hediye etti , Kale içindeki evlerin tarihçesi
Yaşam

Atatürk Antalya Kale içinde Kime EV hediye etti , Kale içindeki evlerin tarihçesi

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin Kaleiçi’nin gündelik yaşamın tarihini sandıklardan çıkarıp bugüne taşıdığı “Hafıza Mekanları ve Kültürel Miras - Antalya Kaleiçi Evleri” projesiyle Atatürk’ün istihbaratçısı Ali Zülfikar Bey’in Kaleiçi’nde yaşadığı evin hikayesi 4 dilde anlatıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Denizli Kent Lokantasının 2. şubesini açtı
Yerel Yönetim

Denizli Büyükşehir Belediyesi Denizli Kent Lokantasının 2. şubesini açtı

Denizli Büyükşehir Belediyesi dar gelirli vatandaşların ucuz, lezzetli ve sağlıklı gıdaya ulaşması için ikinci kent lokantasını da hizmete açtı. 3 üncüsü geliyor

Uluslararası Ticaret, Kültür ve Turizm Festivali Ankara Etimesgut  Türk Beyleri Kent Meydanı’nda Yapılacak
Etkinlik

Uluslararası Ticaret, Kültür ve Turizm Festivali Ankara Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı’nda Yapılacak

Bu Festival Kaçmaz Sosyal Farkındalık Federasyonu ve Uluslararası Kültür Turizm Ticaret Derneği bünyesinde “Dünyaya Açılan Kapı” adıyla 2.Uluslarası Ticaret, Kültür ve Turizm Festivali’ni Ankara Etimesgut’ta düzenliyor. Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanında yapılacak.

Son dakika Konya haberi evde rahatsızlanan genç kızdan üzen haber
3. Sayfa

Son dakika Konya haberi evde rahatsızlanan genç kızdan üzen haber

Konya'nın Kulu ilçesinde evde rahatsızlanan 19 yaşındaki genç kız, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için cenaze adli tıpa gönderildi.

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü   Rezidans  İçin Kolları Sıvadı  Yakında İhalesi var işte yapılacak projeler
Yaşam

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Rezidans İçin Kolları Sıvadı Yakında İhalesi var işte yapılacak projeler

1 Kasım 2024 tarihinde ihalesi yapılacağı duyurulan arazide için iki seçenekli proje yapılması planlanıyor. Buna göre AVM’lerin bulunduğu bölgede yer alan parsel için 15 katlı bir ticaret merkezi ya da botanik parkı ve sergi alanı yapılabilecek.