Aydın

Efeler Belediyesi Kadın Emeğiyle Üretilen Ürünleri Dünya Pazarında

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın hayata geçirdiği örnek projelerden biri olan Yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda üretilen ilçenin yöresel ürünleri dünya pazarına açıldı.

Efeler Belediyesi Kadın Emeğiyle Üretilen Ürünleri Dünya Pazarında

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın hayata geçirdiği örnek projelerden biri olan Yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda üretilen ilçenin yöresel ürünleri dünya pazarına açıldı.
Başkan Atay’ın kentin tarım ürünlerine katma değer kazandırıp kadın istihdamını desteklediği Yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Üretim Fabrikası, Türkiye’nin dört bir yanına lezzet ve kalite sunmayı sürdürüyor.
Otomasyondan paketlemeye, barkotlamadan yönetim kademesine kadar her aşamasında kadınların istihdam edildiği fabrikada tüketime hazır hale getirilen ürünler, 3 konteyner halinde Yunanistan’a gönderildi. Dünyanın çeşitli yerlerindeki sofralara lezzet katan gıda maddeleri, daha önce de Amerika Birleşik Devletleri’ne ihraç edilmişti.
Ürünler, ilçedeki Efe Bakkal raflarının yanı sıra www.efelerpazari.com adresli internet sitesinden de çevrimiçi satışa sunuluyor.
Başkan Atay, “İhracatlarımız kadın emeğinin uluslararası arenada kabul gördüğü bir zaferdir”
Yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha kanıtladığını ifade eden Başkan Atay, “Bu fabrika sadece tarımsal ürünlerin üretildiği bir mekân değil. Yaptığımız ihracatlar kadınlarımızın gücünün ve emeğinin uluslararası alanda kabul gördüğü bir zaferdir. Fabrikamızda çalışan değerli kadın emekçilerimize teşekkür ediyorum. Onların azmi ve emeği sayesinde, Efeler ilçemizin adı sadece yerel değil, uluslararası düzeyde de yankı buluyor. Üretimdeki başarılarımız ekonomimize katkı sağlamakla kalmıyor, toplumsal kalkınmamıza da büyük bir ivme kazandırıyor. Efeler Belediyesi olarak temel belediyecilik sorumluluklarımızı sürdürürken, kadın istihdamını desteklemeye, üretmeye ve kentimizin değerlerini dünya ile buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kemerli kadınlar adına Vali Öksüz'e teşekkür ziyaretinde bulundu
Bölgesel

Kemerli kadınlar adına Vali Öksüz'e teşekkür ziyaretinde bulundu

Kemer Kaymakam V. Zeynep Demir, Vali Türker Öksüz'ü ziyaret ederek "Kadınlar Üretiyor Özel İdare Destekliyor" projesi kapsamında üretilen çilek reçelini takdim etti. #Burdur #Kemer #KadınÜreticiler #Tarım #Çilek #Reçel #TürkerÖksüz #ZeynepDemir

Alaçatı Gıda Topluluğu Lavanta Bahçesinde Buluştu!
Yaşam

Alaçatı Gıda Topluluğu Lavanta Bahçesinde Buluştu!

Alaçatı Gıda Topluluğu üyeleri, Çeşme Belediyesi'nin Alaçatı'da oluşturduğu lavanta bahçesinde bir araya gelerek bölgenin en değerli aromatik bitkilerinden birisi olan lavanta hakkında bilgi edindi.

Bu projeyle kadınlar üretiyor
Bölgesel

Bu projeyle kadınlar üretiyor

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde hayata geçirilen proje ile kurulacak ahşap seralarla kadınlar hem üretecek hem de aile bütçelerine katkıda bulunacak. Proje çerçevesinde ilk etapta 20 kadına sera yetiştiriciliğiyle ilgili eğitim verilecek.

Kadın üreticiler ev ekonomisine destek oluyor
Yaşam

Kadın üreticiler ev ekonomisine destek oluyor

Kayseri’nin Felahiye ilçesinde kadınlar, büyük bir özenle ürettikleri doğal tandır ekmeği ve yufkayla ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Jandarmadan vatandaşlara trafik eğitimi
3. Sayfa

Jandarmadan vatandaşlara trafik eğitimi

Aydın’ın 6 ilçesinde jandarma ekipleri tarafından vatandaşlara trafik eğitimi verildi.

Hafta sonu golcüler kapışacak
Spor

Hafta sonu golcüler kapışacak

Aydın Süper Amatör Lig'de zirve mücadelesi veren Aydınspor ve İncirliova Belediyespor, hafta sonu kritik bir karşılaşmaya çıkıyor. Detaylar haberimizde...