Isparta / Eğirdir (Eğridir)

Eğirdir Şehir Buluşmaları Verimli Geçti .Milletvekili .Zabun 5 0 milyon metreküp suyu Eğirdir Gölü İle Buluşturacağız Gökgöz ise 2024 de Eğirdir tamamı Doğalgaz olacak

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen ‘Şehir Buluşmaları’ kapsamında Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN Eğirdir İlçesine gelerek tarihi Pınar Pazarı’nda vatandaşlarla buluştu.

Eğirdir Şehir Buluşmaları Verimli Geçti .Milletvekili  .Zabun 5 0 milyon metreküp suyu Eğirdir Gölü İle Buluşturacağız  Gökgöz ise  2024 de  Eğirdir tamamı Doğalgaz  olacak

*TARİHİ PINAR PAZARI TARİHİ ‘’ŞEHİR BULUŞMALARI’NA
EV SAHİPLİĞİ YAPTI.
*GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MİLLETVEKİLİ ÇİĞDEM KARAASLAN; ‘MİLLETİMİZİN, VATANDAŞIMIZIN DERDİNİ, SESİNİ ANKARA’DAN DİNLEYEMEYİZ, ONUN İÇİN BURADAYIZ.’
*ISPARTA MİLLETVEKİLİ OSMAN ZABUN; ’50 MİLYON METREKÜPLÜK SUYU EĞİRDİR GÖLÜ’NE İNDİRECEĞİZ.’
*MİLLETVEKİLİ MEHMET UĞUR GÖKGÖZ, ‘2023 KIŞINDA YAZLA MAHLLESİ, 2024’TE İSE EĞİRDİR’İN TAMAMINI DOĞALGAZ İLE BULUŞTURACAĞIZ.’
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen ‘Şehir Buluşmaları’ kapsamında Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN Eğirdir İlçesine gelerek tarihi Pınar Pazarı’nda vatandaşlarla buluştu.
Programa AK Parti İl Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Serkan KESKİN ,Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur GÖKGÖZ, Osman ZABUN, Merkez İlçe Başkanı Furkan Cem ER, Kadın Kolları Başkanı Sevim KÖSE , Gençlik Kolları Başkanı Talha GÜLER, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, teşkilat mensupları ve partililer katıldı.
Misafirleri ev sahibi konumunda bulunan AK Parti Eğirdir İlçe Başkanı Mevlüt Doğanay ve İlçe Teşkilatı, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Partililer, Muhtarlar, gençler, kadınlar ve çok sayıda vatandaş karşıladı.
Coşkulu bir karşılama ile yanan meşaleler eşliğine Pınar Pazarı alanına giren Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve beraberindeki heyet ilk olarak halkı selamladı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Isparta Gençlik Kolları Başkanı Talha Güler; ‘Başkanım öncelikle Isparta’mızın gözbebeği Eğirdir’imize hoş geldiniz. İlgili olduğunuz başkanlıkta Çevre, Şehir ve Kültür birim başkanlığında yapmış olduğunuz faaliyetler aslında doğrudan gençlik kolları özelinde yapılan bir çalışma. Toplumsal meselelerde, toplumsal farkındalık durumlarında harekete geçebilecek toplumların var olması dünyamızda özellikle küresel sorunların öne çıktığı zamanalar da çok önem arz ediyor. Ben gençlik motivasyonunu, gençlikteki o heyecanı böyle bir çalışmaya çevirdiğiniz için, böyle bir çalışmanın altına imza attığınız için teşekkür ediyorum. Cemreler bu ülke için çok büyük faydalı işler yapacağına inanıyorum ki, son 6 Şubat depreminde cemrelerimizin ne kadar faydalı aktif bir şekilde sahalarda olduğunu gördük. Ve bizlerde birer cemre olarak tüm gençlik kolları mensuplarımızla deprem bölgelerinde elimizden gelen tüm çabayı sarf ettik. Umarım böyle durumlar bir daha yaşamayız ülke olarak ama yaşanması durumunda da Ak Gençlik olarak yine elini taşın altına koyan birim olmanın da gururunu yaşıyoruz. Tekrardan geldiğiniz için teşekkür ediyoruz, toplantımızın da hayırlara vesile olmasını diliyorum.’ dedi.
AK Parti Isparta İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse ise; ‘Cumhurbaşkanımız bize güveniyor, her zaman diyor ki kadınlarımızla beraber kapıları çalarak seçim zamanı el sıkmadığımız kişi kalmasın. Biz seçimlerde her zaman kadın kolları olarak öndeyiz, girmediğimiz ev, girmediğimiz kapı ve iletişime geçmediğimiz kimse kalmıyor. Allah’ın izniyle önümüzdeki yerel seçimlerde de yine kadın kollarımıza çok büyük görevler düşüyor. Allah’ın izniyle biz bunu da kadınlar olarak başaracağımıza çok eminim, hepinizin ayağına sağlık inşallah programımız hayırlara vesile olsun.’ dedi.
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan; ‘Eğirdir İlçemizde bizleri en iyi şekilde misafir eden, ağırlayan çok değerli hemşehrilerim. Biz dün gece geldik Isparta’ya, yoğun programlarımız vardı. Sabah itibariyle başladık, basınımızla bir araya geldik. Fabrika ziyaretlerinde bulunduk. Şehit ve Gazi Derneklerimizi ziyaret ettik. Teşkilatımızla bir araya geldik, emektarlarımızla buluştuk. Şimdide gerçekten çok mutluluk duyduğumuz bir anı sizlerle paylaşıyoruz. Kadın ve Gençlik Kollarımızın organizasyonuyla böyle güzel bir buluşmada, güzel bir atmosferde çok sıcak bir günün bizi serinleten akşamında buradayız. Ben kısaca yaptıklarımızdan bahsedeyim sonra söz sizde olsun bu akşamı güzel bir şekilde ‘Şehir Buluşmaları’ kapsamında gerçekleştirelim. Ben AK Parti Genel Başkan Yardımcısıyım, Sayın Genel Başkanımızın 15 Yardımcısından birisiyim. Benim alanım Çevre, Şehir ve Kültür, yani tamda Eğirdir’in, Isparta’nın kapsadığı alanı aslında bende temsil ediyorum. 2005 yılında gerçekleşen Gençlik Kolları Kongresinde Merkez Karar Kurulu Üyesi oldum ve Genel Başkan Yardımcısı oldum Tanıtım ve Medyadan Sorumlu. Siyasete başladığım ilk nokta genel merkez. Ardından 15, 2 yıl gençlik kollarında görev yaptım. Halende kendimi mezun olarak görmedim. Kendini nereye ait olarak görmek istiyorsun deseler, bugün halen yaşım müsaade etmese de gençlik kolları derim. Genel merkezde gençlik kollarında görev yaptığım sıralarda henüz 20’li yaşlardaydım. Gençlik Kollarından Sayın Cumhurbaşkanımızın 50 kişilik yönetiminde yer alan en genç üyeydim. Şunu söylemek isterim sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere ve kadınlara verdiği kıymet sözde değildir, diğer hiçbir şeyde olmadığı gibi özdedir, uygulamadadır. Biz onun göstergesi olarak bu kurula seçildik ve o dönemlerde bu internetler, sosyal medyalar bu kadar kolay yoktu. Ama yine de sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği görevle gençlik üzerine çalışmalar yaptık. Arkasından 2005 yılından bugüne kadar 18 yıldır Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yaptım. 2015 yılında Samsun’dan Milletvekili olarak görev yapıyorum. 8 yıldır da Çevre, Şehir ve Kültür birimi sorumlusu olarak görev yapıyorum. Bir dünya lideri ile birlikte olmak bizler için büyük bir gurur.
Neden bugün buradayız sorusunun cevabı şudur, biz AK Parti olarak milletimizin, vatandaşımızın derdini, sesini, ihtiyacını, talebini öyle uzaktan masa başından Ankara’dan dinleyemeyeceğimizi biliyoruz. Dinlesek te anlayamayız, anlasak da çözemeyiz, çözsek de tam hakkını veremeyiz. Dolayısıyla bizler eğer siyaseti Cumhurbaşkanımızdan öğrendiysek bugün olduğu gibi bire bir beraber olmamız lazım, yüz yüze olmamız lazım, göz göze bakmamız lazım, dolayısıyla bugün bunun için Isparta’daydık, umuyorum verimli olmuştur. Çünkü çok önemli bir süreçteyiz. Hepinize gönülden teşekkür etmek istiyorum. Hakikaten Allah razı olsun, büyük emek verdiniz, büyük gayret gösterdiniz. Hem teşkilat mensuplarımız, hem Cumhur İttifakına destek veren bütün vatandaşlarımız Türkiye’nin gelişmesine, Türkiye’nin büyümesine Türkiye’nin kaos ortamında değil de istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesine sizler vesile oldunuz. O yüzden bu büyük imzanın altında imzası olan sadece biz siyasetçiler ve yöneticiler değiliz. Bu büyük başarının altında imzası olan birinci derecede milletimiz ve vatandaşlarımızdır. Bizlerde bu sorumluluğu aldık, emaneti daha yukarı çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya söz verdik. Ve inşallah hem bu dünya da, hem obür dünyada hakkını verebilenlerden oluruz. Bugün anlatacak, söyleyecek belki çok şey var ama dilerseniz ben burada bir virgül koyayım sizin sorularınızla, sizin açtığınız konularla sohbetimiz devam etsin, önümüzde şimdi çok önemli bir seçim var, durmak yok yola devam, yapacak daha çok işimiz var.’ diyerek mikrofonu katılımcılara verdi.
ISPARTA MİLLETVEKİLİ OSMAN ZABUN; ‘’50 MİLYON
METREKÜPLÜK SUYU EĞİRDİR GÖLÜ’NE İNDİRECEĞİZ.’
Vatandaşlardan gelen soruları cevaplayan AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun; ‘Eğirdir Gölü’nün geliri, gideri bütün detaylarıyla ilgili çalıştık bundan kuşkunuz olmasın. Yaklaşık olarak Eğirdir Gölü’nden yılda 500 milyon metreküp suyu biz buharlaşma nedeniyle kaybediyoruz. Yine toplam kullanım miktarı da yıllık 150 milyon metreküp civarında bir kapasiteye sahip. Bunun neredeyse tamamını yani 12-13 milyonunu içme suyu olarak kullanıyoruz, geri kalanını ise tarımsal sulamada kullanıyoruz. Aksu İlçemiz de bir su kaynağımız var, bu su kaynağını Eğirdir Gölü’ne nasıl indirebiliriz bunun müzakeresini yürütüyoruz. Çözüm önerimizi ortaya koyduk, 2 bakanlığımız şu anda karşılıklı olarak müzakerelerini sürdürüyor. İnşallah bu tamamlandıktan sonra da yaklaşık 50 milyon metreküplük kapasiteye sahip suyu Eğirdir Gölü’ne indirmiş olacağız. Eğirdir Gölünün kullanmadan kaynaklı su giderini neredeyse karşılamış olacağız. Ama esas olarak buharlaşma ile ilgili problemimiz var. 500 milyon metreküp suyu buharlaşma sebebiyle kaybediyoruz. Buharlaşmaya yapabileceğimiz bir şey yok. Çünkü o iklim şartlarından kaynaklanıyor. İnşallah birazda yağışlarımız telafi ederse, kullandığımız suyu da tolere dersek önemli ölçüde Eğirdir Gölü’ne katkı sağlamış oluruz. Şundan bütün hemşehrilerimiz emin olabilir Eğirdir Gölü sadece bugün bizim kullanacağımız bir potansiyel değil, bize geçmiş nesillerden, geçmiş kuşaklardan miras olarak kalan ve bizimde bu mirası en güzel şekilde gelecek kuşaklara, gelecek nesillere aktarma yükümlülüğümüz olan borcumuz olan bir kapasite olarak görüyoruz. Bunun için ekstra olarak atılması gereken adımları atmanın gayreti ve çabası içerisindeyiz, bu bilgileri de bütün Eğirdir’li hemşehrilerimizle paylaşmak istedim.’ dedi.
MİLLETVEKİLİ MEHMET UĞUR GÖKGÖZ, ‘2023 KIŞINDA YAZLA MAHALLESİ, 2024’TE İSE EĞİRDİR’İN TAMAMINI DOĞALGAZ İLE BULUŞTURACAĞIZ.’
Vatandaşlardan gelen soruyu cevaplayan AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz; ‘Geçtiğimiz yıl İstasyon ve Altınkum mahallelerine doğalgazımızı verdik dökme olarak. Bu yıl içerisinde de buraya verecektik. Ancak 6 Şubat’taki deprem dolayısıyla Eğirdir İlçemize BOTAŞ hattını getiremedik, gerçek bu. İlgili Bakanlarımızla görüşmemizde Eğridir’e Gönen üzerinden, Atabey üzerinden Eğirdir’i besleyecek BOTAŞ Doğalgaz boru hattını Eğirdir’imize taşıyacağız inşallah. Ancak yine karayollarından izin alınarak ta Yazla mahallemize kolektörün basıncı müsaade ettiği şekliyle Yazla mahallemize yettiği kadarıyla abonelik vereceğiz. Bu sene 2023 kışında İstasyon, Altınkum ve Yazla mahallemizin bir kısmı doğal gaz ile buluşacak. Gelecek yıl Ekim-Kasım aylarında Eğirdir’imizin tamamı Allah’tan bir şey mani olmaz ise yangın, sel, deprem vb. bir afetle karşı karşıya kalmaz isek 2024 kışında da Pınar Pazarı’da dahil olmak üzere Eğirdir’imizin tamamı doğalgaz ile buluşacak. Ayrıca 5 ay 29 gün çalışan sulama birliğindeki kardeşlerimiz içinde yasal düzenleme gerek yok sayın başkanım inşallah Ekim’de meclisin açılması ile birlikte buradaki çalışan kardeşlerimiz de biz bu kadronun verilmesi noktasında yardımcı olacağımızı ifade edelim.’ İfadelerini kullandı.
Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan gençler, kadınlar ve vatandaşların sorularını samimiyetle yanıtlayarak program hoş sohbet içerisinde tamamlandı.
AK Parti İlçe Başkanı Mevlüt Doğanay ve Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, başta Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun olmak üzere programda emeği geçen Gençlik ve Kadın Kolları ile teşkilat mensuplarına teşekkür ettiler.
Program sonunda Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a günün anısına AK Parti İlçe Başkanı Mevlüt Doğanay ve Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök tarafından hediye takdim edildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

AK Parti Isparta Milletvekillerinin girişimleri ile Isparta’daki tüm Belediyelere  milyonluk destek
Yerel Yönetim

AK Parti Isparta Milletvekillerinin girişimleri ile Isparta’daki tüm Belediyelere milyonluk destek

AK Parti Isparta Milletvekillerinin girişimleri ile Isparta’daki tüm Belediyelere Çevre düzenlemelerinde kullanılmak üzere 1’er milyon TL, İl Özel İdaresine ise 6 Milyon 250 Bin Tl para gönderildi.

Isparta Şarkikaraağaç’ta  Doğalgaz Meşalesi Yakıldı
Yerel Yönetim

Isparta Şarkikaraağaç’ta Doğalgaz Meşalesi Yakıldı

Isparta İli Şarkikaraağaç İlçesi Doğalgaz arzı meşale yakma töreni gerçekleşti.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök Ankara'da Temaslarına devam ediyor
Bölgesel

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök Ankara'da Temaslarına devam ediyor

Isparta ili Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK Ankara’da temaslarını ve Eğirdir’e gelmesi planlanan yatırımlar için ziyaretlerini sürdürüyor

Isparta'ya Rekor Doktor ataması 111 Doktor atandı
Sağlık

Isparta'ya Rekor Doktor ataması 111 Doktor atandı

Geçtiğimiz ay AK Parti il Başkanı Serkan Keskin, Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek Isparta’nın sağlık

Isparta'da AK Parti Milletvekili adayları kim oldu?
Bölgesel

Isparta'da AK Parti Milletvekili adayları kim oldu?

Isparta'da AK Parti adayları kim oldu? 1., 2. ve 3. sıra adayları belli oldu. AK Parti milletvekili aday listesini il il ve bölge bölge paylaştı. İşte 28. Dönem Isparta AK Parti milletvekili aday listesi...

Isparta elektrik kesintisi! Isparta 28 Nisan elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Bölgesel

Isparta elektrik kesintisi! Isparta 28 Nisan elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Isparta'da 28 Nisan 2024 Pazar günü elektrik kesintisi var mı? Isparta'da yarın elektrikler kesilecek mi? Isparta'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..