Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sisteminde devrim niteliğinde değişiklikleri kamuoyuna duyurdu. Türkiye gazetesine özel açıklamalarda bulunan Tekin, ilkokullarda karne uygulamasına son verileceğini belirtti. Yeni eğitim-öğretim döneminde karne yerine, öğrencilerin gelişim raporlarıyla değerlendirilmesi sağlanacak.
Tekin, “Artık öğrencilerimize karne vermek yerine, gelişimlerini daha detaylı bir şekilde ortaya koyan raporlar sunacağız. Bu sistemle öğrencilerimizin sadece akademik başarılarına değil, genel gelişimlerine de odaklanacağız,” dedi.
Ayrıca Bakan Tekin, Suriyeli öğrencilere yönelik eğitim desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Öğretmen eğitimi, ders kitaplarının yazımı ve program geliştirme gibi konularda Türkiye’nin Suriye’ye her türlü yardımı yapacağını ifade etti. “Bu bizim insani sorumluluğumuz,” diye ekledi.
Tekin, KPSS alımları konusunda da öğretmen adaylarına müjde verdi. 2024 yılı KPSS’ye giren adaylar için kadro planlamalarının tamamlandığını belirterek, kadro dağılımlarının ardından öğretmen atamalarının yapılacağını açıkladı.
LGS’nin kalkacağına dair söylentilere de açıklık getiren Bakan, sınavın kaldırılmasının gündemde olmadığını ancak içeriği üzerinde düzenlemeler yapılacağını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024 ve 2025 projeleri arasında yer alan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile eğitim sisteminde köklü bir dönüşüm hedefleniyor. Öğretmenlik Mesleği Kanunu ile eğitimde yeni bir çığır açılacağını belirten Tekin, bu düzenlemelerin ayrıntılarının önümüzdeki aylarda netleşeceğini ifade etti.
Yorumlar (0)