CHP BURDUR İL BAŞKANI KADİR KOÇ'TAN EĞİTİMDE KIZ ÇOCUKLARINA YÖNELİK AYRIMCILIĞA SERT TEPKİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı Kadir Koç, hükümetin eğitim politikalarına ve öğrenci servislerinde kız çocuklarının ön koltuklarda oturmaması için Milli Eğitim Müdürlüklerince okullara gönderilen resmi yazıya sert bir biçimde tepki gösterdi.
Koç, "4+4+4 ile eğitimden kız çocuklarını çekmeye uğraştınız, yetmedi taşımalı eğitimi kaldırdınız, şimdi de bu!" sözleriyle mevcut durumu eleştirdi.
Kadir Koç, özellikle kız çocuklarının eğitim haklarının yok sayılmasına karşı duyduğu endişeyi dile getirerek, "Gözü dönmüşlere sesleniyoruz! Kız çocuklarımızın hayatını söndüremeyeceksiniz! Biz buradayız!" açıklamasında bulundu. Eğitime yönelik yapılan her saldırının kadınların geleceğini kararttığını belirten Koç, bu noktada CHP'nin kararlılığını vurguladı.
Koç, "Gerici zihniyetinize geçit yok! Kız çocuklarımızın geleceğini karartmaya çalışan bu zihniyetle mücadele edeceğiz" diyerek, CHP'nin kadın hakları ve eğitimde eşitlik konusundaki tavrını bir kez daha ortaya koydu. Eğitimdeki bu olumsuz gelişmelere karşı durma kararlılığında olduklarını ifade eden Koç, "Bu konuda sesimizi yükselteceğiz ve mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Karamanlı’da yapımı tamamlanan Cumhuriyet Ortaokulu’nun öğrencilerle buluşmaya hazır olduğunu açıkladı.
Kula’da yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarını en az seviyeye indirmek ve trafik bilincini artırmak için çeşitli çalışmalarını sürdüren Kula İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timleri, ilçeye bağlı Sandal İlk ve Ortaokulu’nda okul servislerine yönelik denetim, öğrencilere yönelik ise bilgilendirme semineri düzenledi.
TFF ve TÜFAD Denizli Şubesi işbirliğiyle 17-21 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Levend Sarıoğlu UEFA C Lisans Antrenör Kursu, düzenlenen açılış töreniyle başladı.
Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, beldede eğitim gören öğrenciler için destek çağrısında bulundu. 2025 yılında 45 öğrenciye destek sağlanıyor. İşte detaylar…
Aydın’ın Efeler ilçesinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine jandarmanın tanıtımı yapıldı. Detaylar haberimizde..
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın başkanlığında Mesleki ve Teknik Eğitim Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)