Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından yayımlanan trafik istatistik bültenine göre, Elazığ’da şubat ayında meydana gelen 223 trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 130 kişi de yaralandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı istatistiklerine göre, Elazığ’da şubat ayında 223 trafik kazası meydana geldi. İstatistiklere göre, kentte meydana gelen 223 kazada 130 kişi yaralanırken 1 kişi hayatını kaybetti. Kazaların 90’ının yaralanmalı, 133’ünün ise maddi hasarlı olduğu açıklandı.
Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları; araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin dur işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek olarak sıralandı.
Burdur’un Bucak ilçesinde tır ile otomobilin çarpıştığı kazada bir kişi yaralandı. Yaralı, Bucak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 5 kişi yaralandı.
Isparta ile Burdur arasındaki dağ yolunda yaşanan trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Araç, sürücünün kontrolü kaybetmesiyle yoldan çıktı.
Bitlis’te tır ile minibüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi yaralandı.
Edirne'nin Keşan ilçesinde, Aşağı Zaferiye Mahallesi'nde meydana gelen olayda, çalıştığı inşattan düşen işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Erzurum'un Aşkale ilçesinde ışıklarda tırın sürüklediği otomobildeki 3 kişi yaralandı. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)