Antalya İli Elmalı ilçesinden Elma bahçelerinde tahmini erken uyarı çalışmaları kapsamında elma ağaçlarının gövdelerine oluklu karton sardık diyen Elmalı Tarım ilçe Müdüresi Dilek Boğatimur konu ile ilgili bilgi verdi.
Elma ağaçlarının gövdelerine Neden Karton Sarılır
Elma iç kurdu larvaları kışı ağaç gövdelerinin çatlamış kabukları arasında, ambalaj ve depolama yerlerinde ördükleri kokonlar içerisinde olgun larva olarak geçirir. Bu larvalar Nisan sonu-Mayıs baslarında pupa sekline dönüşmektedir. Mayıs ayında pupadan çıkan dişi kelebekler hava sıcaklıklarının uygun hale gelmesi ile yumurtlarlar. Elma İç kurdunun kitlesel tuzaklama yöntemi ile elma bahçelerde uygulanabilen bir biyoteknolojik mücadele yöntemidir. Elma iç kurdunun bahçelerde gelişmesini tamamlayan larvalar tuzak bant yöntemi ile toplanır.
Bu amaçla; Haziran ayının ilk haftasında ağaçların gövdelerine yerden 50-60 cm yerden yüksekliğe önceden hazırlanan 2-3 cm eninde oluklu mukavvalar iki kat halinde sarılır, bu sarılan karton kuşaklar Eylül ayına kadar bahçede ağaç gövdelerinde sarılı kalır.
Daha sonra bu karton kuşaklar ağaç gövdelerinde toplanarak oluklu mukavvalara gelen elma iç kurdu olgun larvalar karton kuşaklar ile birlikte imha edilerek elma iç kurdu popülasyonu düşürülebilir. #SenÜretYeter
17 ülkeden 120 den fazla değerli akademisyenler, aktivistler, tarımın paydaşları, lider çiftçiler Budapeşte de Bir araya geldiler .
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Emektar Çiftçi Buluşması projesi ile Dünyayı besleyen Emektar Kadın Çiftçi Annelerimizi Antalya Mirage Park Resort Hotel'de buluşturdu
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Elmalı ilçesinde Üye Buluşması Ve Temel atma töreni düzenledi
Antalya’nın Elma deposu ilçesi Elmalı’da tatlı bir telaş var . Bin bir emekle üretilen Elmalının Elması'nı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz marifeti ile Gençlik Spor Müdürlüğü Güreş Eğitim Merkezi Sporcuları ile hasat başladı .
BEREKETLİ ELMALI OVASI’NA VERİMLİ BERRAK ÇEŞİDİ Elmalı Ovası ,2022 yılı üretim sezonunda
Antalya'nın Alanya ilçesinde 6 katlı bir binanın 4. katından düşen 53 yaşındaki kadın, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı!
Yorumlar (0)