Emekli maaşı zammı ne oldu? En düşük emekli maaşı ne kadar? Emekli zamlı maaşını ne zaman alacak?

Emekli maaşı zammında detaylar geldi. Zam oranı açıklandı. En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatacak? Detaylar için tıklayın...

Emekli maaşı zammı ne oldu? En düşük emekli maaşı ne kadar? Emekli zamlı maaşını ne zaman alacak?

Emekli maaşı zammı belli oldu. Milyonlarca memur ve emeklinin zam oranları açıklandı. En düşük emekli maaşı merak edilen konular arasında. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 zamma hak kazandı. Memur emeklileri ise yüzde 19,31 oranında zam alacak. Zamlı maaşlar ne zaman yatacak? İşte detaylar ve hesaplamalar.

En düşük emekli maaşı ne kadar oldu, emekli maaşına yüzde kaç zam geldi? Milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiren Temmuz zamları belli oldu. Memur emeklileri ve SSK emeklileri Temmuz'da ne kadar zam alacak? İşte emekli maaşının hesaplara yatma tarihi.

EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLDU?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 zamma hak kazandı. Memur ve memur emeklileri de yüzde 10'luk sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyor. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre memur ve memur emeklilerin toplam zam oranı da yüzde 19,31 olacak.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon rakamları zam oranında belirleyici oluyor. Emekliler 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zamma hak kazanıyor.

Kök maaşı 15 bin olan emekliler 18 bin 709 TL alacak.

Kök maaşı 20 bin olan emekliler 24 bin 946 alacak.

Kök maaşı 25 bin olan emekliler 31 bin 182 TL alacak.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük memur emeklisi maaşı 14 bin 741 TL’ydi. Yüzde 19.31 artışla 17 bin 587 liraya çıktı.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: Şu anda en düşük emekli maaşı 10 bin TL. Eğer yüzde 24.73 üzerinden bir maaş olacaksa bu 12 bin 473 TL yapıyor. Yani 2473 TL’lik bir maaş zammı. Bu tabi kök maaş değil. Bu en düşük emekli maaşının artırılması üzerinden konuşuyoruz.

10 BİN TL OLAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN BİR DÜZENLEME OLACAK MI?

En düşük emekli maaşı Meclis kararı ile belirlenebilir. Bunun için bir yasal düzenleme gereklidir. Her ne kadar Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarından refah payı artışının gündemde olmadığı sonucu çıkarılsa da biz toplumdaki ilgili kesimlerde oluşan yoğun beklentinin göz önünde bulundurulacağını ve bir miktar da olsa refah payı artışı yapılacağı kanaatindeyiz.

En düşük emekli maaşı için ayrı bir düzenleme gerekiyor. Şu anda halihazırda refah payı artışı olmazsa yüzde 24.73 oranında SSK ve Bağkur emeklileri zam alacaktır. Bu durumda kök maaşı 8 bin 20 TL ve altında olan emekliler eğer en düşük emekli maaşı ile ilgili bir düzenleme yapılmazsa herhangi bir zam almadan 10 bin TL üzerinden emekli aylığı almaya devam edecekler.

Bu da en düşük emekli maaşı alan kesim üzerinde bir rahatsızlığa yol açacaktır. Biz kısa süre içerisinde kök maaşlara bir düzenleme beklemiyoruz ancak, en düşük emekli maaşına yapılacak düzenleme ile en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL ile 13 bin TL arasına yükseltileceği kanaatindeyiz.”

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

SSK emeklileri her ayın 17’si ile 26’sı arası alıyor. Bağkur emeklileri 25’i ile 28’inde alıyor. Günü geldiğinde artışın gerçekleşmiş olduğu aylıkları hesaplarında görmüş olacaklar.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    GÜLDÜM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur’da mermer ocağında kepçe tamir ederken  Altında kaldı 1 ölü, 1 yaralı
Bölgesel

Burdur’da mermer ocağında kepçe tamir ederken Altında kaldı 1 ölü, 1 yaralı

kepçenin altında kalan tamirci Hasan Mavi’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken yüksekten atladığı için sağ ayak bileğinde kırık oluşan operatör Arif Ö. ise ilk müdahalenin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Turan Soğukoluk Aksaray Vali Yardımcılığına atandı Turan Soğukoluk Kimdir?
Bölgesel

Turan Soğukoluk Aksaray Vali Yardımcılığına atandı Turan Soğukoluk Kimdir?

Aksaray Vali Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Tokat Turhal Kaymakamı Turan Soğukoluk, Aksaray Vali Yardımcısı olarak atandı.

Aziz Gölbaşı Diyarbakır Vali Yardımcılığına atandı Aziz Gölbaşı Kimdir?
Bölgesel

Aziz Gölbaşı Diyarbakır Vali Yardımcılığına atandı Aziz Gölbaşı Kimdir?

Diyarbakır Vali Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Nevşehir Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Diyarbakır Vali Yardımcısı olarak atandı.

Taner Bolat Sinop Vali Yardımcılığına atandı Taner Bolat Kimdir?
Bölgesel

Taner Bolat Sinop Vali Yardımcılığına atandı Taner Bolat Kimdir?

Sinop Vali Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Afyonkarahisar Bolvadin Kaymakamı Taner Bolat, Sinop Vali Yardımcısı olarak atandı.

Serap Özmen Çetin İstanbul Vali Yardımcılığına atandı Serap Özmen Çetin Kimdir?
Bölgesel

Serap Özmen Çetin İstanbul Vali Yardımcılığına atandı Serap Özmen Çetin Kimdir?

İstanbul Vali Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, İstanbul Vali Yardımcısı olarak atandı.

Arif Karaman Bursa Vali Yardımcılığına atandı Arif Karaman Kimdir?
Bölgesel

Arif Karaman Bursa Vali Yardımcılığına atandı Arif Karaman Kimdir?

Bursa Vali Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Diyarbakır Kayapınar Kaymakamı Arif Karaman, Bursa Vali Yardımcısı olarak atandı.