Burdur

Emekli öğretmen Ersin Kaplan, CHP Burdur İl Başkanlığı'na aday oldu

Emekli öğretmen Ersin Kaplan, CHP Burdur İl Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Kaplan, hedefinin parti içi birliği sağlamak ve iktidara yönelik güçlü bir hareket oluşturmak olduğunu belirtti.

Emekli öğretmen Ersin Kaplan, CHP Burdur İl Başkanlığı'na aday oldu

 

Emekli Öğretmen Ersin Kaplan, CHP İl Başkanlığına Aday

Emekli öğretmen Ersin Kaplan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Kaplan, hedefinin parti içi birliği sağlamak ve iktidara yönelik güçlü bir hareket oluşturmak olduğunu belirtti.

ERSİN KAPLAN KİMDİR ?

Ersin Kaplan, 25 Şubat 1964 tarihinde Burdur'un Bucak ilçesinde doğdu. Niyazlar Köyü'nden olan Kaplan, memur bir ailenin çocuğu olarak büyüdü. İlkokul eğitimini Bucak Hürriyet İlkokulu'nda tamamladıktan sonra ortaokul ve lise öğrenimini Yeşilova İlçesi'nde sürdürdü. Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Bolu Eğitim Yüksekokulu'nda tamamladı.

1985 yılında Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Baharşeyh Köyü'ne öğretmen olarak atanan Kaplan, öğretmenlik kariyerine başladı. Burdur'un Tefenni İlçesi'ne eş durumundan atanmasının ardından bu ilçede 10 yıl boyunca yönetici ve öğretmen olarak görev yaptı. Bu dönemde sendikal mücadeleye atıldı ve ilkokul öğretmenleri sağlık sosyal yardım sandığı (İLKSAN) temsilcisi olarak Burdur'un sınıf öğretmenlerini Ankara'da temsil etti.

1998 yılında Burdur merkeze taşındı ve farklı okullarda beden eğitimi öğretmeni olarak görev aldı. Ardından yönetici olarak atandığı Ağlasun İlçesi'ndeki Yeşilbaşköy İlköğretim Okulu'nda 4 yıl boyunca yöneticilik yaptı. Emekli olana kadar Altın Terim Solmaz İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev aldı.

Emekli olduktan sonra Bahçeşehir Koleji'nde yönetici olarak görev yapmaya başlayan Kaplan, 8 yıl süresince bu görevini sürdürdü. 2023 yılında ise emekliliğini tamamen noktalayarak aktif olarak siyasete katılmaya karar verdi.

NEDEN ADAY OLDU

Laplan neden aday olduğu ise şu cümlelerle açıkladı; “Rahmetli babam devlet memuru olarak görev yaptığı yıllarda her zaman siyasetin içindeydi. Bucak’ta görev yaptığı yıllarda, 1973 yılında Cemal AKTAŞ’ın Belediye Başkanlığına aday olmasıyla başlayan siyaset serüveni rahmetli oluncaya kadar devam etti. Bende her zaman babam ile omuz omuza aktif siyasette yer aldım. Ölmeden önce dayım Aziz BOZKURT’a vasiyeti gereği CHP kimlik kartını bana vermesini istemiş. Babamın defni sırasında dayım vasiyeti yerine getirdi ve babamın CHP üye kimliğini bana teslim etti. Babamın vasiyetini yerine getirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanlığına aday oldum. Amacım; birleştiren, Büyüten, Kaynaştıran, Yerel ve genel seçimlerde iktidara koşan bir il başkanı olmaktır.

Şunu açık açık belirtmeliyim ki: Partililerimiz tercih ederse sadece bir dönem il başkanlığı yapacağım, sonrasında da ne belediye başkanı adayı ne de milletvekili adayı olmayacağım.

ADAY BELİRLEME YÖNTEMİ

Cumhuriyet Halk Parti Cumhuriyeti kuran, bu ülkeye demokrasiyi getiren 100 yıllık bir partidir. Tabi ki aday belirleme yöntemi olarak ön seçim şarttır, diyorum. Olmazsa olmazımdır ve hatta diyorum ki “üye bazlı ön seçim” yapılmalıdır. Ancak şu da var ki; nitelikli üye yapısına geçilmeden bu tür bir seçim zor görülüyor. Mahalle delegesini üyeler seçiyorsa; ilçe ve il başkanını, belediye ve il genel meclisine aday olacak kişileri de üyeler seçmelidir diye düşünüyorum. Bu da yetmiyor, gerekirse genel başkanını da üyeler seçsin diyorum.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Büyük farkla güven tazeleyen İlyas Divarcı, mazbatayı aldı
Bölgesel

Büyük farkla güven tazeleyen İlyas Divarcı, mazbatayı aldı

CHP Burdur Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde, 217 oy alan İlyas Divarcı güven tazeledi. Kongrede başkan seçilen Divarcı, mazbatasını aldı.

CHP Burdur'da kongre tamamlandı Divarcı güven tazeledi
Bölgesel

CHP Burdur'da kongre tamamlandı Divarcı güven tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Merkez İlçe Kongresi, oy çokluğuyla Merkez İlçe Başkanı İlyas Divarcı'nın güven tazelemesiyle sonuçlandı.

CHP'den Lozan Antlaşması ve basın özgürlüğü için eş zamanlı açıklama
Bölgesel

CHP'den Lozan Antlaşması ve basın özgürlüğü için eş zamanlı açıklama

CHP, Lozan Antlaşması'nın 100. yıldönümü ve basın sansürünün kaldırılışının 111. yıldönümü için 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.

Burdur Milletvekili Akbulut, basın mensuplarıyla bir araya geldi
Bölgesel

Burdur Milletvekili Akbulut, basın mensuplarıyla bir araya geldi

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim değerlendirme toplantısı düzenledi.

Burdur CHP İl Başkanı Mehmet Cevni İstifa Etti
Bölgesel

Burdur CHP İl Başkanı Mehmet Cevni İstifa Etti

Genel seçimlerin sonuçlanmasının ardından istifası konuşulan CHP Burdur İl Başkanı Mehmet Cevni’nin istifasını Ankara CHP Genel Merkezine sunduğu öğrenildi. İşte detaylar...

Bucak'ta motosiklet sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti
Bölgesel

Bucak'ta motosiklet sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında motor sürücüsü yaralandı. Detaylar haberimizde...