Kayseri

En Ucuz İllere Göç Başladı! Kayserililer Hangi Şehirlere Gidiyor?

Artan enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle Kayserililer de Türkiye'nin en ucuz şehirlerine göç etmeye başladı. Peki Kayserililer hangi illere göç ediyor? En ucuz şehirler hangileri? İstatistikler ne söylüyor?

En Ucuz İllere Göç Başladı! Kayserililer Hangi Şehirlere Gidiyor?

Artan enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle Kayseri'den Türkiye'nin en ucuz şehirlerine göç başladı. Kayserililer, daha düşük yaşam maliyetleri sunan Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan ve Mardin gibi illeri tercih ediyor. Detaylar için tıklayın.

En Ucuz İllere Göç Başladı: Kayserililer Nereye Gidiyor?

Artan enflasyon ve ekonomik kriz, yaşam şartlarını zorlaştırarak vatandaşları Türkiye'nin en ucuz şehirlerine yönlendirmeye başladı. Göçün yoğun olduğu bu iller hangileri? Kayseri'den göç edenler hangi illeri tercih ediyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Türkiye'nin En Ucuz Şehirleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirlenen verilere göre, Türkiye'nin en ucuz şehirleri Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alıyor. Yaşam maliyetlerinin düşük olduğu bu şehirler, konut, gıda ve ulaşım gibi temel ihtiyaçların maliyetlerinin düşük olmasıyla dikkat çekiyor.

En Ucuz 5 Şehir

TÜİK'in verilerine göre, Türkiye'nin en uygun yaşam maliyetine sahip şehirleri şu şekilde sıralanıyor:

Ağrı

Kars

Iğdır

Ardahan

Mardin

Bu şehirlerde yaşayanlar, diğer bölgelere kıyasla daha ekonomik bir yaşam sürüyor. Ağrı, özellikle konut kiraları ve günlük ihtiyaçların uygun fiyatlı olması ile bilinirken, Kars kış turizmi ve uygun yaşam maliyetleri ile öne çıkıyor. Iğdır, tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu bir şehir olarak gıda fiyatlarının uygun olması ile biliniyor. Ardahan, büyükbaş hayvancılık, arıcılık ve kaz yetiştiriciliği ile düşük yaşam maliyetlerine sahipken, Mardin tarihi dokusu ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, düşük yaşam maliyetleri ile cazip bir şehir olarak kaydedildi.

Kayseri'de Yaşam ve Göç Eğilimleri

Büyük şehirlerde yaşamanın zorlaştığı son yıllarda en çok tercih edilen iller arasında Kayseri de bulunuyor. Tarihi ve kültürel zenginlikleri, tarımdan hayvancılığa, sanayiden ticarete geniş geçim kaynaklarıyla Kayseri, vatandaşları cezbediyor.

İstanbul’dan Göç Alan İller

İstanbul’dan en çok göç alan iller arasında:

Antalya

Mersin

Ankara

Eskişehir

Kayseri

Samsun

Ordu

Tekirdağ

Tokat

Trabzon

Kayseri, İpek Yolu üzerinde bulunan, tarım, hayvancılık, sanayi ve ticaret gibi alanlarda geniş geçim kaynakları sunan bir şehir olarak öne çıkıyor. Tarihiyle de göz dolduran Kayseri, doğa ile iç içe yaşamak, güzel hava koşullarının tadını çıkarmak ve turistik aktivitelere kolayca erişim sağlamak isteyenler için cazip bir seçenek sunuyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

ÖTV ve MTV indirimi ile satışa başladı! Sıfırı 600 bin TL'den ucuz
İş Dünyası

ÖTV ve MTV indirimi ile satışa başladı! Sıfırı 600 bin TL'den ucuz

Volkswagen Caddy modelinde yapılan ÖTV ve MTV indirimleri ile ticari araç almak çok daha uygun hale geldi. Yeni fiyat listesi ve model seçenekleri ile her bütçeye uygun bir Caddy bulmak mümkün.

Hyundai i10 Tahtı Ele Geçirdi! Türkiye'nin En Ucuz Arabası Satışta!
İş Dünyası

Hyundai i10 Tahtı Ele Geçirdi! Türkiye'nin En Ucuz Arabası Satışta!

Hyundai i10 modeli, Şubat ayı fiyat listesiyle Türkiye'nin en ucuz arabası oldu. 780.000 TL'den başlayan fiyatlarla sıfır kilometre bir Hyundai i10 sahibi olmak artık mümkün.

Fiyatı çok ucuz ama yüzüne bakan yok! Zamlı günlerde satışlar artıyor
İş Dünyası

Fiyatı çok ucuz ama yüzüne bakan yok! Zamlı günlerde satışlar artıyor

Balık fiyatları havaların ısınması ile birlikte çok ucuz olmasına rağmen vatandaşlar yüzüne bakmıyor. Balıkçılar, 'balığa zam gelen soğuk günlerde ise satışlar artıyor' dediler.

Türkiye’de tek 400gr Ekmek 1 TL  yanlış okumadınız...
Bölgesel

Türkiye’de tek 400gr Ekmek 1 TL yanlış okumadınız...

Yerli ve milli Tohumlarla hazırlanıyor, Belediye kendi tarlasında ekip biçip kendi fırınlarında halka sunuyor...ışte detaylar

2024'ün ilk üçüzleri sevince boğdu
Yaşam

2024'ün ilk üçüzleri sevince boğdu

Gaziantep’te 2024'ün ilk üçüz bebekleri, Nizip Devlet Hastanesinde dünyaya gözlerini açtı. Baytekin çifti, üçüz bebeklerine Arda, Aras ve Ceren ismini verdi.

12 yılın sonunda üçüz bebekleri oldu
Yaşam

12 yılın sonunda üçüz bebekleri oldu

Beşir çifti, 12 yıllık bebek özleminin ardından İzmir Şehir Hastanesindeki tüp bebek tedavisi sonucu üçüz bebek sahibi oldu.