Artvin’in Borçka ilçesinde ölü olarak bulunan ve dünyanın en zehirli yılanları arasında gösterilen Hopa (Kafkas) engereği rengi ve tüyleri ile dikkat çekti.
Türkiye'de Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan ve 'Kafkas engereği' diye de bilinen Hopa engereği, Artvin'in Borçka ilçesinde Güreş köyünde çaylık alanda ölmüş halde vatandaşlar tarafından bulundu. Nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan, yılan vatandaş tarafından büyük ilgi gördü. Vatandaşlar ölmüş olarak buldukları yılanı uzun süre inceledi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürlüğü tarafından başlattığı çalışmayla koruma altına alınan Hopa Engereğinin tüylü, kanatlı ve keskin renk hatları olması dikkat çekti.
Müdürlük, Hopa engereği için korunaklı yeni habitatlar oluşturulması, tarımsal ilaç ve gübre kullanımının kontrol edilmesi, insanlarla teması olan bölgelerde öldürülmesinin önlenmesine yönelik raporlar hazırladı.
Baharın gelmesiyle çaylık bir alanda görüntülenen Hopa engereği, uzun zaman sonra ilk kez bu kadar yakından görüntülendi.
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde gece uyanan baba, iki oğlunun karbonmonoksit gazından zehirlendiğini fark etti.
Elazığ'da bir kişi bahçesinde gezinirken, zehirli engerek yılanını fark etti. Kavanozla engerek yılanını bulunduğu yerden alan kişi, tekrar doğal ortamına bıraktı.
Erzurum'un Karaçoban ilçesi Kırsal Gündüz Mahallesi İbokom Camii'nde imamlık yapan Ahmet Yusuf Topaloğlu, sobadan sızan gazdan dolayı zehirlendi ve 5 günlük hayat mücadelesini kaybetti. Detaylar haberimizde..
Burdur’un Karamanlı ilçesinde okulda yedikleri yemekten sonra rahatsızlanan 43 öğrenci, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Burdur Karamanlı'da bir ortaokulda öğle yemeği sonrası 43 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Valilik açıklama yaptı, soruşturma sürüyor.
Kış aylarının gelmesi ile birlikte karbonmonoksit zehirlenme vakalarının arttığını ifade eden Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı, "Karbonmonoksit zehirlenmesi belirtileri arasında baş ağrısı, bulantı, nefes darlığı, baş dönmesi, yığılma ve bilinç kaybı var" dedi.
Yorumlar (0)