Burdur

Engelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattı

Engelli sporcu Hakan Zengin, Birlik Vakfı Burdur Şubesi'nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde başarı hikayesini anlattı.

Engelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattı

BİRLİK VAKFI’NIN ‘BU HAFTAKİ KONUĞU’ BEDENİ ENGELLİ OLSA DA KENDİSİ HİÇ ENGEL TANIMAYAN VE MADALYA ÜSTÜNE MEDADALYA KAZANAN GENCİ HAKAN ZENGİN OLDU

Her hafta ve perşembe akşamları önemli bir konuğu ağırlayan ve sohbet ettiren Birlik Vakfı Burdur Şubesi’nin bu haftaki ‘şeref misafiri’ ve ‘konuşmacı konuğu’ Gülle ve Disk atmada Türkiye birinciliği, Halter de ise Türkiye birinciliği ve ikinciliği olan Hakan Zengin’i idi.

Vakfın ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla İnönü Mahallesi’ndeki Yenihamam Caddesi üzerinde bulunan Kültürevi’nde düzenlediği programın bu haftaki onur konuğu Burdur Merkez Güneyyayla (Marmara) Köyünden olan; kendisi engelli olsa da hayatta hiçbir engel tanımayan ve engelinden hiç şikayetçi olmayan, bunu da kendi kategorisindeki spor dallarında rekorlar kırarak, madalyalar kazanarak tespit ve tescil ettiren Hakan Zengin idi. Ve Zengin “Bilinçli ol, Farkında ol; Engel olma’’ temalı konuşmasında tüm engellilerin tercümanı olduğu gibi katılımcıların da, diğer engellilerin ve yakınlarının da gönüllerini fethetti ve tamamına büyük moral verdi.

İbretlik doğum, köy, öğrenim ve geçen hayat hikâyesini duygusal ama vakurlu bir şekilde katılımcılara anlatan Hakan Zengin, engellerin bedenlerde değil, gönüler de olduğunun altını çizdi ve “Bizim bedenlerimiz de herhangi bir engelimiz olsa da bu engeller bizim beyinlerimizde, inanç azim ve gayretlerimize engel olamaz-olmamalı… O nedenle ben birçok kardeşim gibi bunun böyle olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla da hiçbir engeli engel olarak görmüyorum. Aldığım madalyalar ve yaptığım derecelerde bunun en yeni ve en güçlü kanıtıdır…” dedi.

Programa sazlarıyla sözleriyle renk katan Mahalli Sanatçı Halil Er ve Sipsi Sanatçısı Yasin Akkaya da yanık türküleriyle engellileri ve yakınlarını bazen düşündürdüler, bazen de eğlendirdiler…

Programın sonunda Hakan Zengin ve diğer katılımcı engellilere günün anısına birer anmalık hediye eden Birlik Vakfı Burdur Şubesi Başkanı (ve önceki dönem Burdur Belediye Başkanı) Sebahattin Akkaya “Davetimize icâbet eden tüm konuklarımıza ve gönül dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Vakfın gelende her hafta, özelde de bu haftaki konuklarının ibretlik hayat hikâyelerini can kulağı dinlediklerini ve hem üzüldüklerini hem de sevindikleri ifade eden özürlü çocukların yakınları da Vakıf Başkanı Sebahattin Akkaya’ya, yönetim kurulu üyelerine ve Vakfın program koordinatörü Mahmut Kalkan’a teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

TACEDDİN AKBAŞ NNC HABER BURDUR

Engelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattıEngelli sporcu, Birlik Vakfı'nda başarı hikayesini anlattı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta yaşlı ve engelli yakınlarınıza evde bakım hizmeti! Panik butonuyla içiniz rahat olsun
Tanıtım

Bucak'ta yaşlı ve engelli yakınlarınıza evde bakım hizmeti! Panik butonuyla içiniz rahat olsun

2024 yılı itibariyle Bucak'ta kurulan AZT Evde Bakım, Sosyal Bakım, Sağlık ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi, alanında uzman ekibi ile siz değerli halkımıza kendi evinizde kaliteli ve güvenilir hizmet sunmak için faaliyetlerine başladı.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem
Yerel Yönetim

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil alanlarda tadilat ve peyzaj çalışması başlattı. Tadilat çalışmaları sırasında vatandaşların talepleri de karşılanıyor.

Engelli Bireyler için Farkındalık Parkuru!
Etkinlik

Engelli Bireyler için Farkındalık Parkuru!

Engelli bireylerin yaşadıkları zorluklar konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Elazığ Hipodromu'nda empati parkuru hayata geçirilecek.

Engelli Bireylerin İstihdamını Desteklemek: Samsun'da E-KPSS Kurslarına Yoğun Katılım - Haberler
Yaşam

Engelli Bireylerin İstihdamını Desteklemek: Samsun'da E-KPSS Kurslarına Yoğun Katılım - Haberler

Samsun Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarıyla engelli bireylerin hayatına dokunmaya devam ediyor.

Oy kullanmak için engel tanımadılar
Bölgesel

Oy kullanmak için engel tanımadılar

Eskişehir’de Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy kullanma hakkına sahip yaşlı ve engelliler, her türlü zorluğa rağmen vatandaşlık görevlerini yerine getirmek üzere sandık başına gitti.

Kepez Belediyesi Engelli, Yaşlı ve Hastalara Oy Kullanma İmkanı Sunuyor!
Bölgesel

Kepez Belediyesi Engelli, Yaşlı ve Hastalara Oy Kullanma İmkanı Sunuyor!

Kepez Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri ekibi, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde oy kullanmak isteyen, ancak tek başına gitme imkanı olmayan vatandaşlar için iş başında olacak.