Karabük

Engelliler Haftası çerçevesinde Karabük'te etkinlikler düzenlendi

Karabük'te 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde etkinlikler düzenlendi.

Engelliler Haftası çerçevesinde Karabük'te etkinlikler düzenlendi

KARABÜK (İHA) - Karabük'te 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde etkinlikler düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Yaşama Sevinci Özel Eğitim Meslek Okulu ve Ortaokulu, Mehmet Mescier Özel Eğitim Uygulama Okulu, Karabük Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören öğrenciler tarafından üretilen resim ve el sanatlarının yer aldığı "Farklılığım Benim Gücüm!" sergisi Karabük’te bulunan bir alıveriş merkezinde gerçekleştirilen tören ile açıldı.
Etkinliğe Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, kurum müdürleri, dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Protokol üyeleri, sergi açılışını yaptıktan sonra sergi alanını gezerek özel öğrencilerden ve öğretmenlerinden atölye çalışmaları sonucu ürettikleri ürünler ve yaptıkları resimler hakkında bilgi aldı.
Alışveriş merkezinin alt katında organize edilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın "Farklılığım Benim Gücüm!" şiarıyla hareket ettiğini belirterek, “Eğitimde başarıya giden yolda insan kaynaklarının önemli olduğunun bilinciyle özel öğrencilerimizi her anlamda desteklemek ve onların geleceğe daha emin adımlarla yürümesini sağlamak vazifemizdir. Bu anlamda özel öğrencilerimizin sosyal duygusal, akademik ve kariyer gelişimlerini desteklemek amacıyla eğitim kurumları ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkin bir şekilde hizmetlerine devam etmektedir” diye konuştu.
Akbaş, her insan dünyaya farklı özelliklerle geldiğini ve herkesin kendine has fiziksel, duygusal ve sosyal yapısı olduğunu vurgulayarak, “Herkes için gerekli olan eğitim, özel çocuklarımızın sosyalleşmesi ve kendilerini gerçekleştirmesi açısından, büyük önem arz etmektedir” dedi.
Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin ise herkesin bir engelli adayı olabileceğinin unutulmamasını belirterek, “Toplum bazen iki şekilde olabiliyor; engelli bireyler ve engelli adayı bireyler olarak. Bugün hiç kimse sağlık durumuna bakarak ben sağlıklıyım diyemez. Her an engelli adayıdır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, Yaşama Sevinci Özel Eğitim Meslek Okulu ve Ortaokulu ve Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri öğrencileri tarafından piyano dinletisi, halk oyunları gösterisi, solo şarkılar ve dans gösterileri yapıldı.
Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sağlık personellerinden Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri
Sağlık

Sağlık personellerinden Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri

Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki Devlet Hastanesinde sağlık personeli tarafından Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsamında stant açıldı. Stantta bir taraftan sigaranın zararları anlatılırken vatandaşlara da broşür dağıtıldı.

Menteşe Belediyesi'nden ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri
Etkinlik

Menteşe Belediyesi'nden ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri

Menteşe Belediyesi’nin Muğla Çevre Geliştirme Derneği ile birlikte gerçekleştirdiği ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri başlıyor.

Çölyak'lı öğrencilere  özel pizza
Etkinlik

Çölyak'lı öğrencilere özel pizza

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde glütensiz pizza etkinliği gerçekleştirildi.

 Beşkaza'nın Yiğitleri Yörükler Sergisi ve Şenliği etkinliği
Etkinlik

Beşkaza'nın Yiğitleri Yörükler Sergisi ve Şenliği etkinliği

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu Ortaokulu'nda Beşkaza'nın Yiğitleri Yörükler Sergisi ve Şenliği gerçekleşti.

Hacılar'da yaz döneminde de etkinlikler devam edecek!
Etkinlik

Hacılar'da yaz döneminde de etkinlikler devam edecek!

Hacılar Belediyesi Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde, gençlerin ve çocukların sanat ve spora olan ilgisi her geçen gün artmaya devam ediyor

'Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü' mesaj verdi
Etkinlik

'Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü' mesaj verdi

Mersin'de, Toros Üniversitesince düzenlenen “Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü” etkinliği kapsamında, ölüme karşı yaşam, şiddete karşı barış mesajları verildi.