Isparta

Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezinde inşaat çalışmaları sürüyor

Isparta Belediyesinin engellilerin spor, sanat ve sosyal hayatta daha çok yer almalarını sağlamak amacıyla hayata geçireceği Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmaları sürüyor.

Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezinde inşaat çalışmaları sürüyor

Isparta Belediyesinin engellilerin spor, sanat ve sosyal hayatta daha çok yer almalarını sağlamak amacıyla hayata geçireceği Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmaları sürüyor. Alanda hafriyat alımlarının tamamlanmasının ardından temel atma aşamasına geçildi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından şehirde engellilere yönelik birçok çalışma gerçekleştirilirken, engelli birey ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik gelen taleplerde tek tek yerine getiriliyor. Bugüne kadar çok sayıda projeyi hayata geçiren Isparta Belediyesi, engelli bireylerin spor, sanat ve sosyal hayatta daha çok yer almalarını sağlamak amacıyla Emre Mahallesi Spor Kompleksinin yanında Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi inşa ediyor. Yüklenici firma tarafından 8.560 metrekare inşaat alanında ilk olarak hafriyat alımları gerçekleştirildi. Hafriyat alımının tamamlanmasının ardından Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi’nin zemin betonu dökülürken, yapının temel atma aşamasına geçildi.

İnşaat çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Isparta Belediyesi Etüt Proje Müdürü Yasin Tekin, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından Isparta Belediyesi’nin şehrin birçok noktasında projelerini tek tek hayata geçirdiğini söyledi. Bu projelerden birisinin de Emre Mahallesi’nde inşaat çalışmaları devam eden Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi olduğunu ifade eden Tekin, “Merkezimizin kısa süre önce hafriyat alımları tamamlanırken, temel atma seviyesine gelmiş bulunmaktayız. 8.560 metrekare kapalı alana sahip olan Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezinde 32 adet bireysel ve toplu eğitimler için eğitim odaları, hidroterapi havuzları, çeşitli sosyal aktivite alanları, kapalı spor salonu, engelli bireylerin aileleri için sosyal alanlar yer almaktadır. Ayrıca bahçemizde açık alanda tarım arazimiz olacak. Bu alanı terapi amaçlı kullanacağız. Her türlü engelli bireye hitap edecek olan tesisimizde şehrimiz ve çevre illerimizdeki engelli vatandaşlarımız tüm hizmetlerimizi alabilecekler” dedi.

Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi, 12 adet Atölye ile 20 adet Toplu ve Bireysel Eğitim Odaları, Aile Danışmanlığı Birimleri, 0-7 Yaş Eğitim Birimleri, Hidroterapi Havuzları, Kapalı Spor ve Fitness Salonları gibi çok sayıda özelliği bünyesinde barındırıyor.

Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezinin 2 bin 500 metrekarelik Park ve Bahçe Alanında ise Hortikültürel (Tarımla Terapi) Alanı, Engelli Çocuk Parkı ve Basketbol Sahası bulunuyor.

Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezinde inşaat çalışmaları sürüyorEngelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezinde inşaat çalışmaları sürüyorEngelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezinde inşaat çalışmaları sürüyorEngelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezinde inşaat çalışmaları sürüyor

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Isparta'da yeşil devrim: 32 bin ücretsiz fidan dağıtımı!
Bölgesel

Isparta'da yeşil devrim: 32 bin ücretsiz fidan dağıtımı!

Isparta Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu sene de vatandaşlara ücretsiz meyve fidanı dağıtımı yapacak.

 Isparta Belediyesinden gençlere tam destek
Bölgesel

Isparta Belediyesinden gençlere tam destek

Isparta Belediyesinin 2021 yılında başlattığı şehirdeki ana noktalardaki haftalık bin 500 dakika olan ücretsiz Wi-Fi hizmetini dün itibariyle 14 noktada sınırsız olarak Ispartalıların ve gençlerin hizmetine sundu.

Isparta'da KPSS Desteği: Belediye ve Yargı Akademi İşbirliğiyle Hazırlık Kampı
Bölgesel

Isparta'da KPSS Desteği: Belediye ve Yargı Akademi İşbirliğiyle Hazırlık Kampı

Isparta Belediyesi ve Yargı Akademi iş birliğiyle düzenlenen KPSS kampında gençler bilgilerini tazeliyor ve sınavlara hazırlanıyor.

Başdeğirmen'den öğrencilere kütüphane sürprizi
Bölgesel

Başdeğirmen'den öğrencilere kütüphane sürprizi

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğitimci Batuhan Kürkçü’nün ‘Hayat Seni Çağırıyor’ isimli söyleşisine katılarak, öğrencilerle buluştu.

Isparta Belediyesinde en düşük işçi maaşı belli oldu
Yerel Yönetim

Isparta Belediyesinde en düşük işçi maaşı belli oldu

Isparta Belediyesi’nde çalışan 154’ü kadrolu, bin 534’ü de ISBEL şirketinde olmak üzere toplam 1688 işçiyi kapsayan ve 1 Ocak 2024’ten geçerli olacak toplu iş sözleşmesi Belediye İş Sendikasıyla imzalandı.

 Isparta Belediyesi'nden camilere bakım ve yenileme çalışması
Yerel Yönetim

Isparta Belediyesi'nden camilere bakım ve yenileme çalışması

Isparta Belediyesi, Yeni Sanayi Sitesi’ndeki Yeni Sanayi Camii ve Çünür Mahallesi’ndeki Hz. Ali Camiine yeni tuvalet yapıldı.