Elazığ

Engelsiz Uçurtmalar Elazığ Gökyüzünde Uçtu!

- Elazığ'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Engelsiz Uçurtma Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.

Engelsiz Uçurtmalar Elazığ Gökyüzünde Uçtu!

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Engelsiz Uçurtma Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Elazığ Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde '8. Engelsiz Uçurtma Şenliği' düzenlendi. Geleneksel hale gelen şenlikte engelli çocuklar, şarkılar eşliğinde eğlendikten sonra palyaço tarafından yüzleri boyandı. Eğlenceli dakikalar geçiren özel bireyler, pamuk şekeri ikramının ardından kendilerine hediye edilen uçurtmaları uçurarak keyifli bir gün geçirdi.
Etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün, 10-16 Mayıs'ın Engelliler Haftası olarak kutlandığını söyledi. Ergün, "Dezavantajlı kesimler başta olmak üzere hemen toplumun her kesimine hizmet veren bizler, engelli kardeşlerimiz için de il müdürlüğümüze bağlı engellilere yönelik hizmet veren resmi ve özel kuruluşlarımız ve engellilere yönelik hizmet veren derneklerle birlikte etkinlik programı düzenledik. Etkinlik programı kapsamında 10 Mayıs'ta engelli kardeşlerimizin üretmiş olduğu ürünleri sergiledik. O günden bugüne etkinliklerimiz devam ediyor. Etkinliklerimiz hafta boyunca değişik kuruluşlarda devam edecektir. Bugün de bir kuruluşumuzda etkinlik yapmaktayız, uçurtma şenliği etkinliği düzenliyoruz. Bu etkinliği sekizinci kez düzenliyoruz. Geleneksel hale getirdik engelli kardeşlerimiz başımızın tacıdırlar. Onlara gerekli özeni göstermeliyiz, değeri göstermeliyiz, onlara şans tanımalıyız, onlara şans tanıdığımız zaman, fırsat verdiğimiz zaman hayatın her alanında başarılı olduklarını görüyoruz, üretken olduklarını görüyoruz. Onlara karşı duyarlılığımızı artırmalıyız, hassasiyetimizi artırmalıyız onların sorun ve sıkıntılarını giderme noktasında hassas davranmalıyız ve bu hassasiyetimiz sembolik olarak kutlanan gün ve haftayla sınırlı olmamalı her zaman olmalı. Toplumdan beklentimiz de bu" dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Hora Fenerinde çocuklara uçurtma şenliği
Yaşam

Hora Fenerinde çocuklara uçurtma şenliği

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bulunan tarihi Hora Feneri, çocukların neşesine ev sahipliği yaptı. Detaylar haberimizde..

Uçurma şenliğinden renkli görüntüler
Bölgesel

Uçurma şenliğinden renkli görüntüler

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde 7. Gül Hasadı ve Uçurtma Şenliği düzenlendi.

Şanlıurfa'da uçurtma şenliği
Yaşam

Şanlıurfa'da uçurtma şenliği

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Suriye sınırında düzenlenen uçurtma şenliğinde rengarenk uçurmalar gökyüzünü süsledi.

Bucak Belediyesinden uçurtma şenliği! Bucak halkı İncirhan'a akın etti
Etkinlik

Bucak Belediyesinden uçurtma şenliği! Bucak halkı İncirhan'a akın etti

Bucak'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı! Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün önderliğinde İncirhan Mesire Alanı'nda düzenlenen uçurtma etkinliğine Bucak halkı akın etti.

Bucak'ta 23 Nisan coşkuyla kutlanacak! Hülya Gümüş'ten uçurtma şenliğine davet
Bölgesel

Bucak'ta 23 Nisan coşkuyla kutlanacak! Hülya Gümüş'ten uçurtma şenliğine davet

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Hülya Gümüş, uçurtma şenliğine davet etti.

Çatak’ta uçurtma şenliği yapıldı
Etkinlik

Çatak’ta uçurtma şenliği yapıldı

Van’ın Çatak ilçesinde Cumhuriyet’in 100. yılı münasebetiyle uçurtma şenliği yapıldı.