Antalya / Kepez

Erenköy’de Asfalt Tamam Sırada Doğal Gaz Var

Kepez Belediyesi, mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarını çözerek, modern yapılaşmanın önünü açtığı Erenköy Mahallesi’nin, gecekondu yıllarından kalan kilit taşlı yollarını sıcak asfalta dönüştürdü. Mahallenin doğal gaz talebi de 2021’de karşılanacak.

Erenköy’de Asfalt Tamam Sırada Doğal Gaz Var

Kepez Belediyesi, aynı bölgede bulunan Kanal, Çamlıbel, Erenköy ve Esentepe mahallelerinin 2009 yılı öncesinde yapılan kilit taşlı yollarını, sıcak asfalt çalışmasıyla yenilemeye devam ediyor. Kanal, Çamlıbel ile Esentepe Mahallesi’nin bazı sokaklarındaki asfalt çalışmasını geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Fen İşleri Müdürlüğü, Erenköy Mahallesi’nin kilit taşlı sokaklarını da sıcak asfaltla yeniledi. Mahallede, 4875, 4851,4858, 4860, 4864, 4859 ve 4861 sokaklarda sıcak asfalt çalışması yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü, kaldırdığı parke taşlı yollara 3 bin ton sıcak asfalt serdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, mahalleyi ziyaret ederek, asfalt çalışmasını inceledi. Başkan Tütüncü, Mahalle Muhtarı Ömer Akgün ile sıcak asfalt serilen sokakları gezdi.

“Bölgeye modern yapılaşmayı getirdik” Tütüncü, yaptığı açıklamada, Erenköy Mahallesi’nin gelişmesi ve kalkınması için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu çalışmaların artarak devam edeceğinin altını çizen Tütüncü, “Göreve geldiğimiz yıllarda bölgedeki gecekonduların tapuları yoktu. 2B problemleri vardı. Mülkiyet ve imara ilişkin sorunların çözümü, kat artışı talepleri vardı. Bütün talepleri karşıladık. Şimdi bölgenin imar ve 2B sorunları çözüldü. İmar revizyonuyla kat artışını gerçekleştirdik. Gecekondular ortadan kalktı ve modern yapılaşma bölgeye geldi.” ifadesini kullandı.

Modern mahallere gecekondu yıllarının yolları yakışmıyor Modern yapılaşmaya, gecekondu yıllarından kalan yolların yakışmadığını belirten Başkan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: “Çok eskiden yapılmış kilit taşlı yolların hepsini yenilemeye söz vermiştik. Erenköy’ün kilit taşlı yollarındaki sıcak asfalt çalışmasını 2021'de tamamlamayacağımızı açıklamıştık. Ama mahallemizde asfalt çalışmasına söz verdiğimiz tarihten önce başladık. Bütün mahallelerimiz gibi Erenköy de bizim için çok önemli. Hemşirelerimizi biran önce konforlu bir ortama kavuşturalım istedik. Kilit taşlı yollara sıcak asfalt serilmesini tamamladık. Geldiğimiz noktada Erenköy’ün kilit taşlı hiçbir sokağı kalmadı. Bu önemli bir başarıdır.”

Erenköy’de yeni hedef doğal gaz Tütüncü, Erenköy’e doğal gaz müjdesi de vererek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erenköy ile alakalı hedeflerimiz bitti mi? Bitmedi. Erenköy’ün en önemli ihtiyaçlarından olan doğal gaz problemini de biliyorum ve bunun için gereken çalışmayı yapıyoruz. Bundan mahalle sakinlerimizin endişesi olmasın. Erenköylü hemşehrilerimiz bize güvensinler ve bize olan inançlarını sürdürsünler. Bugüne kadar verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimiz gibi doğal gazla ilgili süreci de tamamlayacağız. Erenköy’de, doğal gaza da kavuştuktan sonra da artık alt yapı çalışmaları tamamlamış bir şehir görüntüsü alacak. 2021 yılındaki en önemli hedeflerimizden bir tanesi Erenköy, Esentepe mahallemizi doğal gaza kavuşturmak olacak.

Bu haberle ilgili görüntülere aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
http://ftp.kepez-bld.gov.tr/

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tütüncü’den çalışanlarına müjde var
Bölgesel

Tütüncü’den çalışanlarına müjde var

İşçilerinin alın teri kurumadan hakkını vermeyi prensip edinen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 15 yıldır omuz omuza yürüdüğü belediye işçilerini giderayak bir kez daha sevindirdi.

Kepezli güreşçi milli takıma seçildi
Spor

Kepezli güreşçi milli takıma seçildi

Okullararası Türkiye Şampiyonu Kepezli Osman Ege Özdemir, Avrupa şampiyonası seçmesi niteliğindeki Uluslararası Zafer Şampiyonası öncesi milli takıma seçildi

Yeni Osmanlı Yörükleri istedi Tütüncü yaptı
Yerel Yönetim

Yeni Osmanlı Yörükleri istedi Tütüncü yaptı

Kepez Belediyesi, Başköy Mahallesi’nde, yapı ömrünü tamamlayan hizmet binasının yerine, her kesimin taleplerini karşılayacak modern bir bina inşa etti.

 Kepez’de yılda bin basketbolcu
Spor

Kepez’de yılda bin basketbolcu

Yaz ve kış okullarında bine yakın basketbolcu adayına dokunan Kepez Belediyesi Spor Kulübü, yetiştirdiği sporcularıyla 18 takımıyla maçlar yapıyor

Kepezspor’da motivasyon tam gaz
Bölgesel

Kepezspor’da motivasyon tam gaz

Branş sorumlu antrenörleri ile toplantı yapan Kepez Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Hakan Çatal, devam eden liglere ve yeni play-off’lar öncesi sporcularını motive etti.

Kepezli güreşçiye bronz madalyayla döndü
Spor

Kepezli güreşçiye bronz madalyayla döndü

Kepez Belediyesi Spor Kulübü altyapısından yetişen Osman Ege Özdemir, Gençler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonasında bronz madalya kazandı.