İzmir

Erken tedavi edilmeyen göz bozukluklar çocuklarda şaşılığa sebep oluyor

Çocuklarda erken tedavi edilmeyen göz bozuklukları şaşılığa neden oluyor

Erken tedavi edilmeyen göz bozukluklar çocuklarda  şaşılığa sebep oluyor

Yüksek hipermetropinin, +2 veya daha yüksek bir değere sahip olan çocuklarda içe göz kaymalarına yol açabileceğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, “Bu tür bir göz kayması durumuna tıbbi literatürde 'Akomodatif Ezotropya' adı verilmektedir. Genellikle, bu türden bir rahatsızlığa sahip olan hastalarda, gözlük kullanılarak göz kayması kontrol altına alınabilir” dedi.
“Hipermetropi ve içe göz kayması (ezotropya) sıklıkla bir arada bulunabilir ve birbiriyle ilişkilendirilebilir” diyen Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, “+2 veya daha yüksek hipermetropisi olan kişiler, gözlerinde içe kayma riski ile karşı karşıyadır, bu da onlara uygun bir tedavi yöntemi arayışını gerekli kılar. Akomodatif Ezotropya tedavisi genellikle gözlük kullanımını içerir, bu grup hastalar gözlük kullanarak normal hayatlarına devam edebilirler” şeklinde konuştu.

Hipermetropiye bağlı içe göz kayması kaç yaşında olmaktadır
Çocuklarda hipermetropiye bağlı içe göz kaymalarının çoğunlukla çocuklar 2-3 yaşlarına geldiğinde belirginleştiğini ifade eden Çağatay, “Bazı durumlarda bir yaşındaki çocuklarda bile görülebilmektedir. İlk başta ara sıra görülen kayma, zamanla giderek artar ve sürekli bir durum alır. Gözdeki bu içe kayma, hipermetropiye bağlı olarak meydana geldiğinde, genellikle hipermetropik gözlükler kullanılarak kontrol altına alınabilir” şeklinde bilgi verdi.

Akomodatif ezotropya tedavisi nasıl gerçekleştirilir
Akomodatif Ezotropya tedavisinde amacın gözlükle kaymanın kontrol altına almak ve göz tembelliği gelişmesini önlemek olduğunu aktaran Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, “Detaylı muayeneler ile hastalara reçete edilen gözlüklerin kullanımı kritik bir öneme sahiptir. Tam düzeltmeyle kaymanın kontrol altına alınması amaçlanır, yani gözlükler çıkarıldığında kayma normaldir. Akomodatif Ezotropya, özellikle hipermetropiye bağlı gözde içe kayma, acil bir göz sorunu olarak değerlendirilmelidir. Erken yaşlarda hipermetropinin düzeltilmesi, çocuklarda iki gözle görme (füzyon) kabiliyetini ve 3 boyutlu görme yeteneğini korumaya yardımcı olur. Bu özellikle yüksek hipermetropinin tespiti ve gözlük düzeltmesi ile kontrol altına alınması durumunda önemlidir, aksi takdirde zamanında düzeltilmemiş bir şaşılık, çift görme ve zamanla kalıcı bir şaşılık gelişmesine, görme azlığı yani göz tembelliği sorununa yol açabilir. Eğer bu kayma kontrol altına alınmazsa, beyin bir gözden gelen görüntüyü bastırabilir, bu da 3 boyutlu görme yeteneğinin kaybına neden olabilir. Akomodatif Ezotropya, bireyin uzun süreli gözlük kullanımını gerektiren bir rahatsızlıktır. Hastanın yaşı göz önüne alındığında, kontakt lens, lazer tedavisi ve göz içi akıllı mercek kullanımı gibi alternatif tedavi yöntemleri özellikle yetişkin hastalar için uygun seçenekler olabilir” ifadelerine yer verdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Gündüzalp'ten Özbek Konuğuna Burdur'u Tanıtım Turu!
Bölgesel

Gündüzalp'ten Özbek Konuğuna Burdur'u Tanıtım Turu!

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Özbekistan Veteriner ve Damızlık Hayvancılık Geliştirme Komitesi Başkan Danışmanı Ziyodulla Pirnazarov'u ağırladı.

GTB Mart Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi
İş Dünyası

GTB Mart Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hatay'da Asayiş Operasyonu: Aranan Şahsın Konteynerinde Uyuşturucu ve Tabanca Bulundu - Haberler
3. Sayfa

Hatay'da Asayiş Operasyonu: Aranan Şahsın Konteynerinde Uyuşturucu ve Tabanca Bulundu - Haberler

Hatay’da aranması bulunan şahsa ait konteynerde; 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gebze'de Vinç Halatı Koptu! İşçi Ağır Yaralandı!
3. Sayfa

Gebze'de Vinç Halatı Koptu! İşçi Ağır Yaralandı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kamyona kasa yüklenirken vincin halatı koptu. Kasanın altında kalan işçi Muhittin Y. ağır yaralandı.

Yeni Torba Yasayla Yeni Vergi Getiriyor! Vergi Oranı Ne Olacak? Ne Zaman Başlıyor?
İş Dünyası

Yeni Torba Yasayla Yeni Vergi Getiriyor! Vergi Oranı Ne Olacak? Ne Zaman Başlıyor?

Yeni torba yasa teklifi, Hazine'nin dövizli kazançları ve hisse senedi gelirlerini vergilendirmek için Cumhurbaşkanına yüzde 40'a kadar yetki veriyor. Tasarrufçular ve yatırımcılar dikkat! Detaylar ve vergi oranlarının ne kadar olacağı için hemen tıklayın. Ekonomik dengeye yönelik önlemler ve vergi artışlarıyla ilgili güncel bilgiler burada!

 ATB Başkanı Çandır'dan, Kasım ayı değerlendirmesi
Bölgesel

ATB Başkanı Çandır'dan, Kasım ayı değerlendirmesi

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Kasım ayı Tarım Girdi Fiyat Endeksi’ni (Tarım-GFE) değerlendirdi