Erzurum

Erzurum Valiliği, Tüketici Haklarını Korumak Amacıyla 89 İşyerini Denetledi - Haberler

Erzurum Valiliği tüketici haklarının korunması amacıyla fiyat etiketi ve haksız fiyat artışına yönelik 89 işyerinin denetlendiğini açıkladı.

Erzurum Valiliği, Tüketici Haklarını Korumak Amacıyla 89 İşyerini Denetledi - Haberler

ERZURUM (İHA) - Erzurum Valiliği tüketici haklarının korunması amacıyla fiyat etiketi ve haksız fiyat artışına yönelik 89 işyerinin denetlendiğini açıkladı.
Yapılan açıklamada; Ramazan Ayı’na yönelik artırılan denetimler çerçevesinde, 11-22 Mart 2024 tarihleri arasında, Erzurum Ticaret İl Müdürlüğü tarafından fiyat etiketi ve haksız fiyat artışına yönelik toplam 89 iş yeri ve 793 ürünün denetlendiği ifade edilerek, “ Fiyat etiketlerine yönelik yapılan incelemelerde, 79 işyerinde (65 Market, 14 Gıda Toptancısı) 774 ürün denetlenmiş olup 12 üründe etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında uyumsuzluk tespit edilmiş ve 11 markete, 6502 Sayılı Kanunun 77. Maddesinin 1. fıkrasına göre idari para cezası uygulanmıştır. Haksız fiyat artışlarına yönelik yapılan incelemelerde denetlenen 10 İşyerinde, 19 ürünle ilgili fahiş fiyat tutanağı tutulmuş, gerekli cezai işlem için ilgili evraklar; Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna sevk edilmiştir.” denildi.
Bu arada kent merkezinde dilencilere yönelik gerçekleştirilen uygulamalarda ise; 55'i yetişkin, 9'u yaşı küçük şahıs olmak üzere toplam 64 şahsa dilencilik yapmaktan dolayı idari işlem; 5 aileye ise "aile yükümlülüğünün ihlali" suçundan gerekli adli işlem uygulandı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Eğirdir'de suç oranları düşerken, denetimler aralıksız devam ediyor
Bölgesel

Eğirdir'de suç oranları düşerken, denetimler aralıksız devam ediyor

Eğirdir ilçesinde suç oranlarını azaltmak amacıyla denetimler kesintisiz devam ediyor.

Kepez’de Ramazan denetimi
Bölgesel

Kepez’de Ramazan denetimi

Kepez Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşların sağlığının korunması ve mağduriyetler yaşanmaması için pide ve ekmek üretimi yapan fırınlara yönelik gıda güvenliği ve gramaj denetimlerini artırdı.

Eskişehir’deki denetimlerinde 29 bin 298 araç ve sürücüsü kontrol edildi
Bölgesel

Eskişehir’deki denetimlerinde 29 bin 298 araç ve sürücüsü kontrol edildi

Eskişehir’de polis ve jandarma ekiplerince yapılan 29 bin 298 araç ve sürücüsü kontrol edildiği denetimlerde 9 bin163 araca işlem yapıldı.

Isparta'da dev polis denetimi 27 bin kişi sorgulandı, 36 aranan şahıs yakalandı
Bölgesel

Isparta'da dev polis denetimi 27 bin kişi sorgulandı, 36 aranan şahıs yakalandı

Isparta’da dört gün süren polis denetimlerinde 27 bin 763 kişi sorgulandı, 36 aranan şahıs yakalandı.

Antalya'da motosiklet uygulamasında bin 135 kişi sorgulandı
Bölgesel

Antalya'da motosiklet uygulamasında bin 135 kişi sorgulandı

Antalya'da motosiklet hırsızlıklarını önlemek ve suç oranlarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde bin 135 kişi sorgulanırken, 5 çalıntı motosiklete el konuldu.

Antalya'da motosiklet denetiminde kimlik sahtekarlığı ortaya çıktı 38 bin TL ceza
Bölgesel

Antalya'da motosiklet denetiminde kimlik sahtekarlığı ortaya çıktı 38 bin TL ceza

Antalya’da trafik ekiplerinin denetimi sırasında durdurulan bir motosiklet sürücüsü ağabeyine ait kimlikle uygulamadan geçmek istedi.